Ana Sayfa İpuçları Mac101: Mac App Store’dan Apple ID (Apple Kimliği) nasıl alınır?

Mac101: Mac App Store’dan Apple ID (Apple Kimliği) nasıl alınır?

63

Apple ID, yani Apple Kimliği sayesinde iTunes, App Store ve Mac App Store üzerinden ücretli veya ücretsiz pek çok uygulama alabiliyoruz. iPhone’umuz üzerinden ya da iTunes içerisinden nasıl Apple ID alacağımız, daha önce kardeş blogumuz olan iPhoneTurkey.biz’de detaylıca paylaşılmıştı. Şimdi de Mac App Store’un hayata geçmesi ile Mac kullanıcıları da Apple ID’leri sayesinde uygulama indirebiliyorlar.

Apple ID (Apple Kimliği) almanın pek çok yöntemi var. iPhone, iPod Touch, iPad, iTunes üzerinden de Apple ID alabiliyoruz. Ancak biz bu yazımızda Mac App Store üzerinden nasıl Apple ID alacağımıza değineceğiz…

Öncelikle Dock’taki ikonuna tıklayarak ya da Apple menüsünden seçerek Mac App Store’u açıyoruz.

Sihirli-Elma-Mac-App-Store-Dock-icon-2011-01-12-22-24.png Sihirli-Elma-Mac-App-Store-Apple-menu-2011-01-12-22-24.png

Mac App Store’un her ülke için farklı seçimleri olduğu ve buna göre bazı doğrulamalar yapıldığı için ülke seçiminin Türkiye olduğundan emin olmamız gerekiyor. En altta sağ köşede Türk bayrağını görüyorsak, herhangi bir işlem yapmamıza gerek yok.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-Turkey-2-2011-01-12-22-24.png

Eğer burada farklı bir bayrak görünüyorsa, üzerine tıklayarak Türkiye’yi seçmemiz gerekiyor.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-Turkey-1-2011-01-12-22-24.png

İlk defa Apple ID alınacağı zaman çoğu kullanıcı kredi kartı bilgisini paylaşmak istemiyor. Bu sebeple biz de kredi kartı bilgisi paylaşmadan Apple ID’mizi alacağız.

Bunun için sağ tarafta yer alan ücretsiz uygulamaların listelendiği kısımda bir uygulama seçerek ikonuna tıklıyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-Free-Apps-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın

Açılan ekranda “Free” yazan butona tıklıyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-Free-App-Click-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın

Mac App Store, bir uygulama indirmek için bizden Apple ID bilgilerimizi istiyor. İşte bu ekranda “Create Apple ID” butonuna tıklayarak Apple Kimliği alma işlemine başlıyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-Create-2011-01-12-22-24.png

Bir karşılama ekranı görüyoruz. Bu ekranda “Continue” butonuna tıklıyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-Welcome-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın

Apple Kimliği yaratabilmemiz için “Kurallar ve Koşullar ile Apple’ın Gizlilik Sertifikası”nı kabul etmemiz gerekiyor. Önce “Bu kuralları ve koşulları okudum ve kabul ediyorum.” kutucuğunu işaretliyor, sonra da “Agree” butonuna tıklıyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-accept-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın

Karşımıza çıkan form içerisine e-posta adresimizi, şifremizi, hatırlatma sorumuzu ve yanıtını ve doğum tarihimizi yazıyor, ardından da “Continue” butonuna tıklıyoruz. Şifremizi belirlerken en az 8 karakterden oluşmasına, sayı, küçük harf ve büyük harfler içermesine dikkat ediyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-email-form2-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın

Bu ekranda ise üst kısımdan kredi kartlarının yanındaki “None” seçeneğini seçiyoruz. Böylece Apple Kimliği oluştururken kredi kartı bilgilerimizi paylaşmamış oluyoruz. Aşağıda yer alan adres bilgilerini ve telefon numaramızı da yazdıktan sonra “Create Apple ID” (Apple Kimliği Oluştur) butonuna tıklıyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-credit-card2-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın

Böylece Apple Kimliği yaratmak için gerekli adımları tamamlamış oluyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-email-verification-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın
Son bir adım olarak da, e-posta adresimize gelecek olan doğrulama mesajı içerisindeki bağlantıya tıklıyor ve açılan sayfada e-posta ve şifremizi girdiğimiz zaman da Apple Kimliğimizi oluşturmuş oluyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-verification3-2011-01-12-22-24.png

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-verification5-2011-01-12-22-24.png

Mac App Store’a geri döndüğümüzde “Start Shopping” butonuna tıkladığımızda artık Apple Kimliği’mizle giriş yapmış oluyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-start-shopping-2011-01-12-22-24.png
Büyütmek için tıklayın

Böylece Apple Kimliğimizi oluşturmayı tamamlıyoruz ve artık ücretsiz uygulamaları Mac’imize indirebiliyoruz 🙂 Eğer ücretli uygulamaları da yüklemek istersek, hesap ayarlarımıza giderek bir kredi kartı tanımlamamız gerekiyor.

Mac App Store’da “Store” menüsünden “View My Account”u seçerek de hesabımızla ilgili bilgilere erişebiliyoruz.

sihirli-elma-Mac-App-Store-Apple-ID-view-my-account2


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


63 Yorumlar

  1. Tüm işlemleri yaptım verifle now yazan sayfaya gelemeden app store sayfasına geri döndü tekrar aynı işlemleri mi yapmalıyım

  2. I pod touchdan yeni appel kimligi kullanaraq bi sey indirmek istiomda,ama olmuo her defasinda sifremde hata oldugunu soyluo ne yapmam gerekio…
    […] lutfen yardimci olun !

    • Dilara Hanım Merhabalar,

      Ücretsiz bir uygulama bulup Free yazan butona tıklayarak Apple Kimliği alma işlemini başlatmamız gerekiyor. Aksi halde ‘none’ seçeneği görünmüyor.

  3. mailime gelen ‘verify now’ tusuna tikladiktan sonra acilan pencerede ”To verify the email address [email protected], please sign in with your Apple ID and password.” yaziyor. Fakat ben apple ID’mi nerden bulacagimi bilmiyorum. Ne yapmaliyim? Tesekkurler.

  4. Apple store dan ID almaya çalıştım mailime gelen link den verfy kısmına tıkladım herseferinde “This email address is no longer associated with Apple ID.” bu yazı çıkıyor sebebini bilen varmı acaba yardımcı olabilirmisiniz?

  5. merhaba, bende apple ID almak istiyorum fakat trde yaşıyorum ama us store’dan ve kredi kartıyla almak istiyorum. Ancak bir fatura bilgilerimi adres…vs. girdiğimde onay vermiyor ID almadan önce en başta “choose a country or region for the store that will match the billing adress for your payment method, then tap next” diyor türkiyeyi seçersem tureky storedan mı ID alacağım çift ID istemiyorum US ID istiyorum Last fm kullanacağım..

  6. Ben kredi kartı bilgilerimi girerek apple id almış ve 4-5 uygulama satın almıştım şimdi kredi kartımı silmek istiyorum ama seçeneklerde none yok (hesabı görüntüle dedim) ne yapacağım ???

  7. Merhaba. Mevcut Apple ID’m ile mountain lion’u yüklemek istedim geçenlerde. Kredi kartım kullanıma kapandığı için diğer kredi kartımın bilgilerimi girerek güncellemek istedim. Kredi kartımın limiti yeterli olduğu halde ve yurtdışı alışverişe de açık olduğu halde bir türlü yeni kredi kartı bilgilerimi kabul etmiyor ve sürekli “bu değişikliği yapmak için lütfen iTunes destek ile temasa geçiniz” diyordu. açıkçası iTunes destekte de temasa geçeceğiniz birisini hemen bulamıyorsunuz. Ancak “şu problem karşısında şunu yapın” gibisinden spot bilgiler koyulmuş ve benim durumuma uyan bir bilgiye ulaşamadım… Neyse ben de bazı forumlara baktım… Benzer sorunla karşılaşan birisinde yeni bir ID alınca kredi kartı bilgileri kabul edilmiş. Ben de yeni ID alayım dedim ve diğer mail adresimle yeni bir ID aldım ve bu ID’de kredi kartı verilerim kabul oldu ve nihayet Mountain Lion’ı bilgisayarıma kurdum. Sorun şu ki ML’lı Mac’imde appstore ID’mi önceki ID’me çeviremiyorum. Önceki ID’deki verilerimi uygulamalarımı vs yeni ID’me aktarabilirmiyim?… Aktaramazsam iPad’imi iPhone’umu Mac ile senkronize ederken problem yaşarmıyım? (veri kaybı, uygulamaların silinmesi vs?) … Şimdiden teşekkürler.

  8. Merhaba Şuan bi macim yok iphone kullanıyorum ve appleid’m var fakat ileride mac almayı düşünüyorum ve şimdiden ücretliyken ücretsiz olan bir kaç uygulamayı appleid’m üzerinden indirmek istiyorum ki ben yeni mac aldığımda bu uygulamalara sahip olmak istiyorum ücretsiz şekilde.İtunes üzerinden iphone uygulaması indirdiğimiz gibi mac uygulamasını nasıl indiririm? uygulamaların hesabımda olması için illaki bir mac mi gerekli?

    • Evet, Mac uygulamaları için bir Mac’e ihtiyacınız var. Çünkü uygulamaları satın almak için Mac App Store üzerinden işlem yapmanız gerekiyor. Ancak iOS uygulamaları için iTunes’u kullanabilirsiniz.

  9. Merhaba kredi kartımın tanımlı oldugu 2 apple id m var biri iphone kullanırken aldıgım usa digeri mac kullanmaya basladıgımda aldıgım turkiye app store dan alınma , appleid.apple comdan girip sifrelerimime baktıgımda dogru oldugunu goruyorum mac itunes dada dogruluyor sorun yok ama mac appstoreda kabul etmiyor bir hata oluştu diyor sürüm 10.7.5 kullanıyorum acaba bir hatama var çözümü nedir

  10. Çok teşekürler sonunda ücretsiz uygulamaları indireceğim. Bilmediğim için hiçbirşey yapamıyordum inanılmaz sinirlerimi bozuyordu kredi kartı vs.

  11. Apple store dan ID almaya çalıştım mailime gelen link den verfy kısmına tıkladım herseferinde “This email address is no longer associated with Apple ID.” bu yazı çıkıyor sebebini bilen varmı acaba yardımcı olabilirmisiniz?
    allah askına yardımm edınn kafa yıcem

  12. her adımı gecıyorum en sn karsıma The email account name contains special characters. yazısı cıkıyo nden olmuyo emsnde srn yok dru grıyorm anlmdm gttı yardm edınn

  13. Göktug bey ayni apple kimlik bilgilerimi 3 adet imac bilgisayrda kullana bilirmiyim, bunun herhangi bir sakincasi olurmu,,ayrica tek bir ücret ödeyerek satin aldigim bir uygulamayi 3 bilgisayarda yüklemek mümkünmüdür ,evet ise bu nasil olur..SAYGILARIMLA

  14. Merhaba.12 yasindayim ve1.5 yildir Macbook Pro 13.3 inch kullaniyorum.Su son siralar bilgisayarimda yavaslamalar olustu.Yani cabuk isiniyor.Eger yardim edebilecekseniz detayli bilgileri verebilirim.Tesekkurler.

    • Merhabalar, son 1-2 haftada ülke genelinde sıcaklıklar çok arttı. Bundan kaynaklanan bir fazladan ısınma söz konusu olabilir. 🙂

      Ya da aklıma gelen ilk durum, diskinizdeki boş yerin azalması olabilir. Diskinizde bir temizlik yapmanız yardımcı olabilir.

  15. Merhaba, ipod ve iphone kullanıyorum. Macbook air kullanıcısı oldum aynı zamanda, mac’e imovie indirmek istemiştim applestore’dan fakat bu uygulama daha önce indirilmiş şeklinde bir hata verdi ben de bu uygulamayı ne ipodda ne iphoneda indirmedim. Bu programın bilgisayarda yüklü olması gerekmiyor muydu?

  16. mrb ben bütün adımları yapıyorum fakat doğrulama işine geldiği zamn olmuyor yapamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkrler …

  17. parolamı değiştirdikten sonra tekrar giriş yapmak istediğimde parolam kabul edilmedi. eskisi de geçerli değil. sıfırla dediğimde epostaya gelen linki tıklıyorum, yeni parolayı yazıyorum. defalarca yapmama rağmen oturumunuz zaman aşımına uğradı dedi

  18. merhaba ben halil appel kimliğini oluşturdum i tunnese hesabıma girebiliyorum fakat resimleri bulamıyorum buluta yüklediğim resimleri nasıl bulabilirm

  19. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:

    ([email protected])

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz

    30,000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için ([email protected]): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

  20. Merhaba,Eğer kredi ihtiyacı vardır? Eğer sorunları çözmek alabilirsiniz zaman
    Ona çalıştırın. Am Bayan, Anna. Türkiye’den, geçen hafta Pazartesi,Benim faturaları ödemek için kredi arıyor, bu yüzden ben kendimi olsun
    Farklı dolandırıcılığı ve i elle farklı kredi göre dolandırıcılığı oldu, değilse benim iyi arkadaşım Bayan, Sadaih Bayan Mary Lisa beni tanıtmak için
    (CEO) Mary Lisa Kredi Ev ve o 500,000 € bir kredi ile bana yardım Stres olmadan. Yani Türkiye’nin Benim iyi insanlar, onu ulaşabilirsiniz
    E-posta yoluyla: [email protected] Ve anlatmak için unutmayın ona, ben onun Şirketimizde size tanıtmak

  21. meraba göktug abi bende ipad var ben kimlik oluşturmak istiyorum tüm herşeyi yapıyorumda en son tamam dediğimde zaman aşımına uğradı diyor ne yapmalıyııımmm ???

  22. Merhaba

    Bu şu anda% 2 gibi düşük bir faiz oranıyla kredi veriyoruz kamuoyunu bilgilendirmektir. Daha fazla bilgi için, bir kredi için başvuran ilgilenen varsa e-posta yoluyla bize şimdi: [email protected]

    MR MHAY

  23. Eğer bir işletme kredisi mi arıyorsunuz ? bireysel kredi , ev kredisi , araç kredisi , öğrenci kredi , borç konsolidasyonu kredi , teminatsız krediler , girişim sermayesi , vs .. Ya da herhangi bir nedenden dolayı bir banka veya finans kurumu tarafından bir kredi reddetti olmuştur . Ben % 2 faiz oranı düşük ve uygun faiz oranı işletmelere ve bireylere kredi , bir James Parker , özel bir kredi duyuyorum . İlgilendiği olur? [email protected] , [email protected] bugün bize ulaşın ve bugün kredi almak

  24. Eğer bir kredi ihtiyacı var mı?banka kredisi sizi inkar var, biz maddi size yardımcı olmak için buradayız, artık tüm yapmanız gereken herhangi bir hedefe herhangi bir miktarın anlık kredisi almak için ([email protected]) aracılığıyla bize e-posta olduğunu. Sizin mutluluğunuz bizim önceliğimizdir.

    Adı: Binaley Salami
    Şirket adı: Binaley Finans Kurumu
    E-posta: [email protected]

    BUGÜN HIZLI KREDİ İÇİN GEÇERLİ

  25. , sevgili insanlar merhaba

    ben düşündüm bayan clara morgan benim ve ailem için yaptıkların için gerçekten minnettarım, orada o geldi hiçbir umut oldu ve ailem bize düşük faizli kredisi lider tarafından tekrar canlı hissettirecek çünkü mrs mary smith bu mektubu yazıyorum duyuyorum % 3 oranı hakiki kredi kredi net hala var olduğunu hiç düşünmemiştim ama herhangi bir tutarda kredi arıyor dışarı varsa ben size via (e-posta istiyorum bu yüzden benim için sürpriz ben çok fazla zaman kaybetmeden benim kredi var ([email protected]) hepinize başarılar diliyorum

    selamlar
    bayan mary smith

  26. Herşeyi bitiriyorum giriyorum tamam .. Son adım adres v numarayı giriyoruz oturumunuz zaman aşımına uğradı diyor.. Kayağı yicem . Hiç bir şey indiremiyorum
    Yardımcı olursanız sevinirim.

  27. mrb ben apple kimliği oluşturdum doğrulama e postası geldi onaylattım fakat giriş yapınca hesabınızı onaylamadınız diyor defalarca e posta tekrar gönder dedim bu kezde e posta gelmedi ve eski epostaya tıklayıncada zaten doğrulattınız diyor acil yardım şimdiden tşkler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz