Ana Sayfa MacOS Basit ve pratik bir video dönüştürücü: Miro

Basit ve pratik bir video dönüştürücü: Miro

24

Video dönüştürme işlemi benim için hep sıkıntı verici olmuştur. Videoları iPhone ve iPad’imde de izlemek için hem sağlıklı çalışan, hem de kullanımı basit olan bir programı sonunda buldum diyebilirim. Mac App Store‘dan yüklediğim Miro Video Converter sayesinde artık videoları iPhone ve iPad uyumlu hale getirmek çocuk oyuncağı… 🙂

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter.jpg

Pek çok farklı program denedim, ancak bunların hemen hemen hepsi ücretli oldukları için ya videonun hepsini dönüştürmüyorlardı, ya da fazla karmaşık oldukları için kullanmak oldukça zordu. Miro ise hem ücretsiz olması hem de basitliğiyle aralarından kolayca sıyrılıyor.

Miro’yu Mac App Store’dan yükledikten sonra çalıştırdığımıza karşımıza şöyle bir pencere açılıyor.

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-1.png

Öncelikle dönüştürmek istediğimiz videoyu sürükleyerek Miro’nun üzerine bırakıyoruz. Ya da “choose file” kısmına tıklayarak videomuzu seçiyoruz.

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-2.png

Daha sonra da aşağıdaki listeden videonun hangi cihaz için hazırlanması gerektiğini seçiyoruz. iPhone, iPhone 4, iPad gibi Apple ürünlerine ek olarak farklı Android cihazları ve video formatları da bu listede mevcut.

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-4-formats.png

Eğer dönüştürme işlemi bittikten sonra yeni dosyanın iTunes kütüphanemize otomatik olarak yüklenmesini de istersek “Send to iTunes” kutucuğunu da işaretleyebiliriz.

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-3a.jpg

Artık tek yapmamız gereken şey “Convert!” butonuna tıklamak… 🙂

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-iPad.png

Dönüştürme işlemini tamamladıktan sonra “Show File”a tıklayarak dosyamızın nerede olduğunu görebiliyoruz.

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-iPad-finished_.jpg

Aynı isimle oluşturulan dosyamızın adının sonuna küçük bir ekleme yapıldığını görüyoruz. iPhone için dönüştürdüysek “iPhone”, iPad için dönüştürdüysek de “iPad” gibi bir ekleme yapılarak yeni oluşturulan dosya isimlendirilmiş oluyor.

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-iPad-iPhone-filename2.png

İşte Miro’yu kullanmak bu kadar kolay 🙂

Miro’nun bize sunduğu tek esneklik ise desteklenen formatlar. Basitliği korumak adına her türlü ayarlama iptal edilmiş olsa da, desteklenen formlatların çokluğu oldukça tatminkar…

sihirli-elma-miro-video-donusturucusu-converter-X-formats.jpg
Büyütmek için tıklayın

Kendi kullanımımda Miro’yu basitliği sebebiyle oldukça beğendiğimi eklemeliyim. Aynı işi yapan diğer uygulamalar genellikle ya çok karmaşık oluyorlar ya da yüksek ücretlerle kullanıcıyı kendilerinden uzaklaştırıyorlar.

Eğer Miro gelecekte ücretli olursa ve sadece birkaç dolar talep ederse, seve seve de verebilirim 🙂

Uygulamanın gördüğüm tek eksik yanı, birden fazla dosyayı dönüşüm yapmak için sıraya koyamayışımız. Arka arkaya 10 tane dosyayı dönüştürmek için hepsiyle tek tek uğraşmak biraz can sıkıcı olabiliyor. Umuyorum ki Miro gelecekteki sürümlerinde bu açığını kapatarak çok daha pratik bir hale gelir ve Mac’imizdeki demirbaşlardan biri olarak yerini alır.

Miro Video Converter’ı aşağıdaki linki kullanarak Mac App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Eğer Mac App Store yüklü değilse veya nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Mac App Store ve Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


24 Yorumlar

  1. Gerçekten müthiş ve çok kolay. Teşekkürler diğer programların karmaşıklığından o kadar bunalmıştım ki bu gerçekten çocuk oyuncağı oldu benim için:)

  2. evet haklısınız bu gerekli bir uygulama ama iPhone ve iPad için VLC Player çıktı ve video izlemek için bu ızdıraba gerek yook 🙂

  3. Ben vcdleri çalıştramıyorum naapmam gerekiyor yada neden olabilir? bunu nereye yazacağımı bilemedigim için buraya yazdım

  4. Bir sey daha sorabilir miyim acil yardım ederseniz sevinirim..image tricks lite resimlerini iphotoda kullanamıyorum ne yapmalıyım

  5. MAC’de videoya altyazıyı gömebileceğim bir yazılım yok sanırım. Bugün en az 2 saat araştırma yaptım, altyazıyı videoya gömebileceğim bir program bulamadım. Handbrake gibi soft subtitle yapan var ama ben gömmek istiyorum.

    Bir fikriniz var mı ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz