Ana Sayfa MacOS unDock ile USB Disklerimizi Güvenli Çıkartalım

unDock ile USB Disklerimizi Güvenli Çıkartalım

3

Mac’imize sık sık USB aygıtlar bağlıyorsak bunları tek tek çıkartmak (Eject) her zaman için sıkıntılı olmuştur. Hele bir de çok sık yer değiştiren biriysek, daha da can sıkıcı… unDock, bu konuda dertlerimize derman olan çok basit bir uygulama. unDock sayesinde tek tuşla tüm cihazlarımızı çıkartabiliyor, ve işimize devam edebiliyoruz… 🙂

Sihirli elma undock logo

unDock, disk çıkartma işlemini bir adım öteye taşıyor desek yanılmayız aslında. Gerçek bir “zaman kazandıran uygulama” olan unDock, menü çubuğuna yerleşiyor ve buradan çıkartma işlemini yapmamızı sağlıyor.

Sihirli elma undock 6

Ancak daha da pratik olmak isteyenler için bir de kısayol belirleyebiliyoruz. Varsayılan olarak “control-alt-command-boşluk tuşu” kısayolu ile tüm disklerimizi anında çıkartabiliyoruz.

Ayrıca Growl desteği olması da, disklerimiz çıkartıldığı zaman bize bilgi vermesini, böylece daha da pratik olmamızı sağlıyor… 🙂

Sihirli elma undock 4a

unDock’u çalıştırdığımızda disklerimiz çıkartılırken ve çıkartıldıktan sonra bildirimleri kolayca görebiliyoruz.

Sihirli elma undock 1

Sihirli elma undock 2

Sihirli elma undock 3

Ancak uygulamanın 2 sürümü olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. “unDock Lite” ücretsiz, ancak her unDock yaptığımızda sadece 1 diski çıkartıyor. Tam sürüm olan “unDock” ise $0.99 değerinde, ve tüm diskleri aynı anda çıkartabiliyor, ayrıca bizim belirlediğimiz AppleScript’leri de çalıştırabiliyor.

Sihirli elma undock 5

“unDock Lite”ı Mac App Store üzerinden indirip denemek için aşağıdaki butona ya da buraya tıklayabilirsiniz.

unDock’u aşağıdaki linki kullanarak Mac App Store üzerinden $0.99 karşılığında indirebilirsiniz.

Eğer Mac App Store yüklü değilse veya nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Mac App Store ve Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. yeni macbook aldım usb ile mailime dosya atıyorum fakat sonrasında usb’yi çıkartamıyorum mail çoktan gönderilmiş olmasına rağmen ya da usb ile itunes’a bir dosya atıyorum usb ‘yi çıkartamıyorum usb kullanılıyor diyor. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz