Ana Sayfa Haberler Mac OS X 10.6.8 Yayınlandı!

Mac OS X 10.6.8 Yayınlandı!

13

Dün gece itibariyle Apple Snow Leopard için bir güncelleme daha yayınladı: Mac OS X 10.6.8! Tüm Snow Leopard kullanıcılarına önerilen bu güncelleme, tahminen Lion öncesindeki son güncelleme olacak gibi görünüyor.

SihirliElma com 10 6 8 guncelleme banner

Güncellemenin bazı önemli detayları ise şöyle:

  • Mac App Store’da Lion için bazı iyileştirmeleri
  • Preview uygulamasındaki sorunlar
  • IPv6 desteği
  • VPN stabilitesi
  • MacDefender malware’inin çeşitli varyasyonlarının temizlenmesi

SihirliElma com 10 6 8 guncelleme 6

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, Lion, Temmuz ayında piyasada olacak ve sadece Mac App Store üzerinden yüklenebilecek. Bu sebeple Lion için Apple son hazırlıklarını da bu güncelleme ile tamamladı diyebiliyoruz.

SihirliElma com 10 6 8 guncelleme 4

Ayrıca daha önce bir güvenlik güncellemesi ile adreslenen MacDefender, yine Apple’ın gündeminde olmuş ve bu konuda iyileştirmeler yapılmış.

Güncellemeyi yüklemek için her zaman olduğu gibi sol üstteki Apple menüsünden Software Update’e tıklamamız gerekiyor.

Sihirli elma software update

Ya da aşağıdaki direkt bağlantıları kullanarak güncellemeyi Apple’ın sitesinden de indirebiliyoruz:

SihirliElma com 10 6 8 guncelleme 7

Ve elbette ki her önemli güncelleştirme sonrasında olduğu gibi, Mac’imizi yeniden başlatmamız gerekiyor. Bu sebeple işlerimizi kaydetmeyi unutmayalım.. 🙂

SihirliElma com 10 6 8 guncelleme 8


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


13 Yorumlar

    • Bahsettiğiniz siteyi bilmiyorum. Ancak tahminimce geliştiricilere gönderilen dosyaları paylaşmış olabilirler. 

      Fakat Sihirli Elma olarak, sistem güncellemeleri konusunda, asla Apple dışında bir kaynaktan dosya indirmemenizi ve yüklememenizi tavsiye ediyoruz. 

  1. Bilgilendirme için teşekkürler göktuğ bey,birkaç sorum olacak; LİON’a geçmeden önce Güncellemeleri yapmamız gerekiyor bunu biliyorum,temiz bir LİON kurulumu için önereceğiniz birşeyler var mıdır acaba?.önümüzde 1 hafta bir süre var LİON’a geçmek için bunu değerlindermek açısından soruyorum..Saygılar..

    • Şu an için önerebileceğim bir şey yok 🙂 Sadece yeterli disk alanınız olduğundan emin olun yeterli…

      Bu arada küçük bir hatırlatma, Lion için ‘Temmuz ayı’ telaffuz edildi, ancak Temmuz’un kaçında çıkacağını hala bilemiyoruz 🙂

    • Ben de aynı sorunu yaşadım, sistemi tekrar kurup güncellemeyi tekrar kurduğum halde sorun hala aynı. Bu güncelleme de bir sorun var bana göre. Ya da Lion için hazırlanan eski Macbook pro bilgisayrlar donanım olarak uygun olamayacaklar.

      Umarım değildir, Lion için yeni bir Mac alamam doğrusu. 

  2. Ben 13 inç Mac Book pro kullanıyorum. Bu son 10.6.8 güncellmesini yükledikten sonra sistemim görünür derecede yavaşladı ve application ları açarken işletim sistemini kilitlemeye başladı. Özellikler preview, system preferences ya da Mac Office açılırken 3-5 dakika beklediğim oldu. Sonra ben sistemi orjinal kurulum CD si ile tekrar 10.6 versiyonuna döndürüp, update ile tekrar güncelledim. Bu problem tekrar oldu yani kilitlenme sorunu. 

    Acaba siz böyle bir şey hissettiniz mi? Sebebi ne olabilir. 

    Şimdiden teşekkürler.

  3. benim yazılımım 10.6.8 ama snow leopard mı leopard mı bilemiyorum . Yeni mac kullanıcısıyım ve kullandığım model Apple MacBook Pro Z0J7Q (Z0J7000LR). İnternet sitelerinde bu bilgisayarın içindeki yazılımın leopard olduğu yazıyor ama 10.6.8’in de snow leopard olduğu belirtiliyor. Ben hangi yazılımı kullandığıma nereden bakabilirim ? teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz