Ana Sayfa Haberler Güvenlik Güncellemesi 2011-003: Mutlaka Yükleyin!

Güvenlik Güncellemesi 2011-003: Mutlaka Yükleyin!

5

Bazı Mac kullanıcılarını kandırarak, kendisini yükleten kötücül bir yazılım (malware) olan Mac Defender‘dan bahsetmiş, tüm Mac kullanıcılarını dikkatli olmaları konusunda uyarmıştık. Apple da bu konuda kendinden beklenen adımı attı ve dün gece itibariyle yeni bir güvenlik güncellemesi yayınladı.

Mac defender box 2

“Güvenlik Güncellemesi 2011-003” adındaki güncelleme, Mac Defender ve türevleri için bulma ve silme işlemlerini otomatik olarak gerçekleştiriyor ve ayrıca Mac içerisindeki kötü yazılım tarayan uygulamanın (File Quarantine) günlük olarak güncellenmesini sağlıyor.

Sihirli elma security update 2011 003 web page1

Mac’imi Nasıl Güncellerim?

Tüm Mac OS X kullanıcılarına tavsiye edilen ve yaklaşık 2 MB boyutundaki bu güncelleme oldukça ufak ve sistemin yeniden başlatılmasına ihtiyaç duymuyor.

Güncellemeyi Apple menüsündeki Software Update’e tıklayarak, ya da Apple’ın kendi sitesindeki Downloads sayfasından indirerek yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma security update 2011 003 2

File Quarantine

Mac işletim sistemi Safari, Mail.app ya da iChat ile internetten indirdiğimiz dosyaları çalıştırmadan önce otomatik olarak kontrol ediyor. Bu durumda şuna benzer bir pencere görüyoruz..

HT3662 1c

Mac’imiz eğer dosyanın zararlı olduğunu tespit ederse bunu bize anında iletiyor. Böylece bilinen zararlı uygulamalara karşı önemli bir güvenlik önlemi almış oluyoruz.

HT3662 2b

2011-003 güncellemesi ile, bu noktada yapılan kontroller artık günlük olarak güncellenmiş bir veritabanı içerisinden yapılıyor. Böylece bizi kandırabilecek ya da bize zarar vermesi mümkün yazılımları artık Mac’imiz önceden tespit edebiliyor. Eğer yukarıdakine benzer bir pencere görürsek yapmamız gereken tek şey “Move to Trash”i seçerek, dosyayı çöpe göndermek.

“File Quarantine” özelliğiyle ilgili daha detaylı bilgi için buraya, “2011-003 güncellemesi” için de buraya tıklayabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. Merhaba Göktuğ Bey,

    Eskiden pek böyle sorunlar yoktu sanırım 🙂 Yoksa artık Mac OS’a karşı virüs yazılımları yazma devrimi mi? Yani gezinirken böyle sorunları karşısına cıkıcak tarzından korkarak yaklaşmazdı Mac kullananlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz