Ana Sayfa İpuçları Fotoğraf Yayını’ndan fotoğraf silmek (artık) mümkün!

Fotoğraf Yayını’ndan fotoğraf silmek (artık) mümkün!

15

Fotoğraf Yayını hakkında oldukça detaylı bir incelemeyi geçtiğimiz aylarda paylaşmıştım. Ancak Fotoğraf Yayını’nın çok kritik bir kusuru olduğuna da değinmiştim: Fotoğraf Yayını içerisinden istediğimiz fotoğrafları silemiyorduk! Apple biraz geç olsa da sonunda buna bir çözüm getirdi ve artık Fotoğraf Yayını içerisinden fotoğraf silmemize izin verdi.


Eskiden nasıldı?

Apple iCloud ile birlikte Fotoğraf Yayını’nı tanıttığında kısa zamanda pek çok kişi tarafından beğenilen bir özellik oldu. Ancak bu yayın içerisinden fotoğraf silememek hem tuhaf hem de sıkıntı verici bir durum oluşturuyordu.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 1

Bizlerin şikayetlerini dinleyen Apple, iOS’i ve diğer yazılımları da güncelledi ve Fotoğraf Yayını içerisinden fotoğraf silmemize izin verdi. Peki Fotoğraf Yayını’ndaki fotoğrafları nasıl silebiliyoruz? Fotoğraf Yayını bir çok cihazdan erişilebildiği için tüm cihazlar için kısa bir derleme yapmak en doğrusu olacak sanırım… 🙂

Mac üzerinde iPhoto’daki Fotoğraf Yayını’ndan nasıl silerim?

Öncelikle iPhoto uygulamasını en güncel sürüme yükseltmemiz gerekiyor. 9.2.2 ve üzeri bir iPhoto sürümüne sahipsek artık Fotoğraf Yayını içerisinden fotoğraflarımızı silebiliyoruz.

iPhoto açıkken sol taraftaki menüden “Fotoğraf Yayını”nı seçiyoruz. Sağ tarafta gördüğümüz fotoğraflardan istediklerimizi seçiyor ve klavyemizden “Delete” tuşuna basıyoruz. Ya da sağ tıklayıp “Fotoğraf Yayını’ndan Sil”i seçiyoruz.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 2

Karşımıza gelen onay penceresinde “Sil” butonuna tıklıyoruz ve seçtiğimiz fotoğraf Fotoğraf Yayını’ndan siliniyor.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 3

iPhone ve iPad’deki Fotoğraf Yayını’ndan nasıl silerim?

iPhone’dan Fotoğraf Yayını içerisinden bir fotoğraf silmek için iOS 5.1 veya üzerinde bir sürüm kullanıyor olmamız gerekiyor.

iPhone’dan önce “Fotoğraflar” uygulaması içerisindeki “Fotoğraf Yayını”na giriyoruz.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 4a

Karşımıza gelen ekranda sağ üst köşedeki ikona tıklıyoruz.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 5a

Silmek istediğimiz fotoğrafları seçiyoruz ve Sil butonuna dokunuyoruz.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 6a

Apple TV’deki Fotoğraf Yayını’ndan nasıl silerim?

Apple TV’den “Fotoğraf Yayını” içerisine giriyoruz ve silmek istediğimiz fotoğrafı seçiyoruz. Kumandamız üzerinde ortadaki “seçme” tuşuna basılı tutuyoruz ve karşımıza gelen ekranda “Fotoğrafı Sil”i seçiyoruz.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 7

iPhone’dan fotoğrafları siliyorum, ama iPad’imde hala görünüyor?

Fotoğraf silme işlemiyle ilgili oldukça kritik bir nokta söz konusu. Fotoğraf silme işlemi iOS 5.1 ile birlikte hayatımıza girdiği için, Fotoğraf Yayını’mızdaki fotoğrafları güncelleme öncesi ve sonrası yüklenen fotoğraflar olarak düşünmemiz gerekiyor.

Güncelleme öncesinde yüklenen fotoğraflar

Bu fotoğrafları Fotoğraf Yayını’ndan sildiğimiz zaman, sadece sildiğimiz cihazımızdan siliniyor. Tüm cihazlarımızdan silinmiyor. Yani aslında Fotoğraf Yayını içerisinde kalmaya devam ediyor.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 8a

Güncelleme sonrasında yüklenen fotoğraflar

Bu fotoğrafları Fotoğraf Yayını’ndan sildiğimiz zaman her yerden siliniyorlar. Böylece hiç bir cihazımızdan erişilemiyorlar.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 9a

Örneğin bu durumda kablosuz ağa bağlı bir iPhone’dan sildiğimiz bir fotoğraf, saniyeler içerisinde Mac’imizden de siliniyor. Ya da Mac’imizdeki iPhoto içerisinden sildiğimiz bir fotoğraf, yine kablosuz ağa bağlı bir iPhone’dan saniyeler içerisinde siliniyor. 🙂

Bunu durumu nasıl çözebilirim?

Fakat böyle farklı tepki veren fotoğraflar olmaması için önce fotoğraflarımızı yedekleyip, sonra da “Fotoğraf Yayını”nı temizleyip fotoğraflarımızı yeniden yükleyebiliriz.

Bundan sonra ise Fotoğraf Yayını’na ekleyeceğimiz tüm fotoğraflar yeni (güncelleme sonrası) olacağı için sorun kalmıyor. 🙂

Fotoğraf Yayını’nı nasıl temizleyeceğinizi, yani içerisindeki tüm fotoğrafları nasıl sileceğinizi öğrenmek için “Fotoğraf Yayını hakkında bilmemiz gerekenler” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma photo stream fotograf yayini silmek 10

Biraz gecikmeli de olsa Apple’ın Fotoğraf Yayını hakkında bu adımı atmış olması güzel bir gelişme. 🙂

Konuyla ilgili Apple’ın yardım dokümanına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


15 Yorumlar

  1. Merhabalar

    Ellerinize sağlık faydalı bir iş olmuş
    Luzumlu luzumsuz bir sürü fotoğraf işgal ediyordu şimdi daha derli toplu oldu
    Size ve emeği geçenlere teşekkür ederim
    Selamlar

    Hamza

  2. VMware MacBook Pro ya kurdum. Win 8 i de yükledim gayet güzel çalışıyor. Şimdi de Win8 i kaldırıp win7 yüklemek istiyorum.  Sizin anlayacağınız PC deki gibi formatlayıp temiz bir win7 kurmak istiyorum. Detaylı bir bilgi yayınlarsanız inanın bir çok arkadaşıma da ilham vereceksiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim…

  3. Merhabalar, resimleri silmeyle ilgili söylediklerinizi yapmama ragmen hala silmek istediğim 3000 resmi silemiyorum.. Turkcell bayileride yapamıyor nereye basvurmamı önerirsiniz.. Telefonum kullanılmaz hale geldi.. Cok tskrlr

  4. reset tusunu bulamadim acil yardimci olurmusunuz i cloud a girdim ve paylasilan fotograf yayinlarin daki fotograflari silmek istiyorum ama bulamadim silme islemini nasil gerceklestirecem yardimci olurmusunuz????

    • Burhan Bey Merhabalar, bulmuşsunuzdur sanırım, ama ben yine de yazıyı da güncelledim. Değişiklikler sonrasında artık fotoğraf yayını içerisinden “Düzenle” butonuna tıkladıktan sonra tek tek de fotoğrafları silebiliyoruz. 🙂

  5. çok iş yapcakmış gibi yazmısın iş yapcam diye milletin zamanını çalma bide takım elbiseli foto hayırdır….

  6. iphoto 11 9.2.1 kullanıyorum fotoğrafları gizlemek kolay üzerine sağ tıklayıp gizle diyebiliyoruz fakat sonra nasıl görebilirim gizlediğim fotoları 6 tane gizli foto var şu an iphoto da

  7. merhabalar. ben iphoto 9.4.3 u kurdum. eski iphotodaki albumlerim görünüyor ama içi bomboş hepsinin. bu durumu nasıl düzeltebilirim? yardımcı olursanız sevinrm.

  8. windows 8 kullanıyorum fotograflar uygulamasının içindeki my photo stream deki fotografları silemıyorum bu dosyanın baskaları tarafından kullanılmadıgından ve silmek ıstedıgınızden emin olun dıye uyarı verıyor ne alaka anlamadım bı yardımcı olabılırmısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz