Ana Sayfa Haberler iCloud nedir? Nasıl kullanılır?

iCloud nedir? Nasıl kullanılır?

134

İlk kez 2011’de hem iOS 5 hem de Mac OS X 10.7.2’nin yayınlanmasıyla birlikte Apple kullanıcılarının hayatlarına giren iCloud önemli özellikleri Apple ekosistemine kazandırmıştı. Platform o günden bu yana büyük bir evrim geçirdi. Bu yazımızda iCloud’un bize nasıl yardımcı olacağına kısaca değinmeye çalışacağız.

Sihirli elma icloud banner

iCloud nedir?

Bu platformu internetteki ya da buluttaki asistanımız olarak düşünebiliriz. Bu hizmet içeriğimizi bizim için bulutta (internette) saklıyor, ve kablosuz olarak tüm cihazlarımıza iletiyor. Tüm cihazlarımız için bilgileri otomatik olarak yüklüyor, saklıyor ve iletiyor.

Sihirli elma icloud

Örnek olarak; siz gerekli izinleri verdikten sonra, iPhone ile çektiğiniz bir fotoğraf, hiçbir şey yapmadan önce iCloud’a gönderiliyor, platform da bu fotoğrafı Mac, iPod ve iPad ve Apple TV’ye gönderiyor. Böylece eve döndüğünüzde çektiğiniz tüm fotoğrafları diğer cihazlarınızda da hiç bir şey yapmadan görebiliyorsunuz.

Sihirli elma icloud 10

  • E-posta, Takvim, Adres Defteri
  • Fotoğraflar uygulaması
  • Kitaplar ve Yedeklemeler
  • Dokümanlar
  • Pages, Numbers, Keynote, Notlar, Anımsatıcılar, Takvim
  • “iPhone’u Bul” ve “Arkadaşlarımı Bul”

Sihirli elma icloud 7

iCloud’u nasıl kullanırım? Ne yapmam gerekiyor?

iOS 12

Öncelikle tüm iOS cihazlarımıza iOS 12 yüklememiz gerekiyor. iOS 12 yükledikten sonra karşımıza ilgili ekranlar geldiğinde ise Apple Kimliğimizi kullanarak bir iCloud hesabı oluşturuyoruz. Zaten Apple cihaz kullanmanız için Apple hesabı kullanmanız şart. Bu Apple hesabını iCloud hesabınız olarak kullanabiliyorsunuz.

Sihirli elma icloud ios5 1

iCloud.com

Mac’imizin ve iOS cihazlarımızın ayarlarını yaptıktan sonra iCloud.com’a gidiyoruz ve Apple kimliğimiz ile giriş yaparak tam olarak aktif hale getiriyoruz.

Sihirli elma icloud 5a

Bu aşamadan sonra yaptığımız ayarlara göre iCloud’u kullanmaya başlamış oluyoruz. Çektiğimiz resimler fotoğraf yayını altında paylaşılıyor, belgelerimiz tüm cihazlara aktarılıyor, iOS cihazlarımızın yedeği alınıyor ve çok daha fazla işlem gerçekleştirilebiliyor.

En başta da belirttiğimiz gibi, Apple’un bu hizmetini kullanmak için ek bir şey yapmıyoruz. Sadece cihazlarımızdan ilgili ayarları yapıyoruz, ve gerisini platform hallediyor.

Mac’imizdeki ayarlara bir göz atmak, ve nelerin eş zamanlandığını ve yedeklendiğine bakmak gerekirse:

  • E-Posta ve Notlar
  • Kişiler
  • Takvimler
  • Yer İşaretleri (Bookmarks)
  • Fotoğraf Yayını
  • Belgeler ve Veriler
  • Mac’ime Dön
  • Mac’imi Bul (iOS cihazlar için bu “iPhone’umu Bul” şeklinde)

Sihirli elma icloud 11

iCloud’da neler yedekleniyor?

iOS cihazlarımızın yedeği konusunu kısaca açmak gerekirse, örneğin iPhone’umuz için aşağıdaki bilgiler yedekleniyor diyebiliriz:

  • Satın aldığımız müzik, uygulama ve kitaplar
  • Fotoğraflar içerisindeki resim ve videolar
  • Cihaz ayarlarımız
  • Uygulamalarımızın içerisindeki bilgiler (App Data)
  • Ana ekran (Home Screen) ve uygulamaların düzeni

Sihirli elma icloud backup

Kaç GB alanım var?

E-postalarımız, dokümanlarımız ve yedeklerimiz için Apple bize 5 GB alan veriyor.

5GB

Farklı Apple kimlikleri kullanabilir miyim?

Evet, App Store / iTunes için farklı Apple kimlikleri kullanabiliyoruz. Ayarları yaparken istediğimiz Apple kimliğini kullanabilir, sonrasında ise App Store için farklı bir Apple kimliği kullanmayı tercih edebiliriz.

2 farklı Apple kimliğim var, birleştirebilir miyim?

Malesef henüz bunu yapamıyoruz. Apple, farklı Apple kimliklerinin birleştirilmesine şu an için izin vermiyor.

Sihirli elma icloud


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


134 Yorumlar

  1. ben işe yine “diğer” tarafından bakacağım
    çapkın arkadaşlar için biraz problem olabilir icloud. misal özel bir fotoğraf çektirmişizdir, eve geldiğimizde çat mac de yada ipad de onu duvar kağıdı olarak görebiliriz:)

    aslında yeri değil ama asıl problem find my friends, bu özellik çoğu “toplantı” yada “iş yemeği” ni 3. kişilere açık edecek gibi görünüyor:)
    saygılar

  2. Göktuğ Bey merhaba; yine güzel sade ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş. 
    Ben bir şey sormak istiyorum. Bu icloud da biz mac de hazırladığımız bir iwork belgesini (dosyasını) paylaşabiliyor muyuz? Bu paylaşımı nasıl yapacağız? 

    • evet ama mac başında olmadığım için tam yanıtını veremeyeceğim 
      ancak dün ipad üstünde bir iwork belgesiyle çalışıyordum, icloud a giriş yaptığımda belgeyi doğrudan orada gördüm.

      • bu işi nasıl yaptınız ya ben ipadte çalışırken yada mac te herhangi bir şekilde pages sayfasını icloud ta göremedim bu konuda yardım ederseniz iyi olur

      • Merhabalar,

        Şöyle açıklayabilirim. Pages, Keynote ve Numbers dokümanlarını Mac ve iOS cihazlarımızla eşzamanlı kullanabilmek ve iCloud üzerinde tutmak için birkaç şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Örneği bir Keynote dokümanı üzerinden vermek gerekirse:

        1. iOS cihazlarımızdan en az birine Keynote uygulamasını yüklüyoruz.
        2. iCloud kullanımını aktif hale getiriyoruz.
        3. Hazırladığımız dokümanı artık hem iCloud’da hem de diğer iOS cihazlarda görebiliyor olmalıyız.
        4. Bu dokümanı Mac üzerinde de görmek istersek, iCloud.com adresine giriş yapıp, dokümanı buradan download ediyoruz.
        5. Mac üzerinden düzenlemeler yaptıktan sonra, dokümanın güncel halini iOS cihazlarımızda da görmek istersek, bu dokümanı sürükleyip iCloud.com’daki diğer dokümanların arasına bırakıyoruz. Birkaç saniye içerisinde upload işlemi tamamlanıyor.

        Anlayacağınız üzere Mac üzerindeki eşzamanlama henüz tam olmamış gibi dokümanlar için. Ancak yine de bu haliyle de kullanılabiliyor.

        Bunu açıklayan bir yazı yazmak iyi olabilir sanırım 🙂

        • evet
          işin bu kısmında biraz manuel müdehale gerekiyor
          iclould içerisinde iwork menüsü altında sağ üst köşede bulunan menü altında uplad  document ile üzerinde çalışılan döküman buluta dönderildikten sonra diğer ios cihazlar tarafından kullanılabilir hale geliyor

        • yukarıda ki yaptığım-nız açıklamalrın hepsini doğru şekilde ben yaptım. ilginç olan şu ki bende iwork hariç icloud’da tüm eşleşmler çalışıyor. sadece iworks te yaptığım çalışmalrı bulut ğüzerinde göremiyorum. hem macte hem de ipad^te iwork var sistemler ve programlar güncel ama buna rapmen icloud.com sitesinde iwork sekmesine tıkladığımda beni welcome screen karşılıyor. sanki cihazların hiç birinde iwork yok gibi gösteriyor. acaba bu sorun internetten yada appledan kaynaklı olabilirmi. 
          internette araltırma yaptığımda bir iki kişininde böyle sorun yaşadığını okudum. kimse onada yardımcı olamamış…
          en son apple big güncellem yapar gibe big şey okudum .

        • merhaba göktug bey. benim mac im çalındı içinde 10.6.8 yüklü benim bu bilgisayarı bulabilmem için ne yapmam lazım illa hırsızın 10.7.2 mi yüklemesi lazım veya yükledi diyelim nasıl bulabilirim? bilgisayarda şifrede yoktu bu arada….
          ilginiz için teşekkür ederim…

          • Ali Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım bir şekilde Mac’inize yeniden kavuşabilirsiniz.

            Ancak 10.6.8 yüklü Mac’inizi web üzerinden takip etmeniz ve yerini tespit etmeniz, harici bir yazılım yüklememiş olduğunuz için pek mümkün görünmüyor.

            10.7.2 yüklü olsa ve iCloud’u aktif etmiş olsaydınız mümkün olabilirdi. Ancak bu durumda yapacak pek bir şey yok gibi…

  3. İnternette bilgi saklamak açısından faydalı olabilir de öte yandan ülkemiz gibi servis sağlayıcı fiyatlarının çok pahalı olduğu ülkelerde çekilen her (saçma sapan) fotoğrafın-videonun buluta (nereden bulmuşlar bu lafı) iletilmesi ilave maliyetler doğuracaktır zannımca..

  4. Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim, şimdi benim lion işletim sistemli macbook pro var şuan ben 10.7.2 işletim sürümüne geçince icloud kullanmak için mobile me hesabı satın almadan icloud u kullanabilirmiyim, sadece apple id im yeterli olurmu?

    Hakan BEBEK 

  5. apple ıd kimliğim ……@me.com değil ve b yüzden e-maillerimi İCloud’da paylaşıma açamıyoum. Fotoğraf yayını içinde iphoto 11 ve bir miktar para gerkli sanırım. Zira photo stream özelliğ iphoto 09 ‘da yok bu konular hakkında açıklayıcı bilgi aylaşırsanız sevinirim..

    • evet mail için me hesabı gerekiyor, ücretsiz sahip olabilirsiniz
      iphoto 11 ilife paketinin bir ürünü, yanlış hatırlamıyorsam yeni macbook larda ilife paketi ücretsiz olarak çıkıyor, çıkmıyorsa kendisini satın almak durumundasınız
      bununla beraber 5gb ye kadar yer ücretsiz olarak sağlanmakta. 

  6. Merhabalar 

    I cloud çıkınca bende merak sardım ve kullanmaya başladım sizin vermiş olduğunuz bilgiler ışığında öğrenmeye çalışıyoruz 

    kafa takılan şu 
    benım Iphone 4 var adres defterını guncelledım mac te ve hemen telefona geçtı bilgiler bu çok guzel fakat telefondan yanlışlıkla sıldıgımız zaman mac te de sılınecek mı 
    yanı bır yerden sılersek her yerden mı sılınecek
    bu konu hakkında aydınlatabılırsenız sevınırım

    şimdiden çok teşekkur ederım 
    saygılar
    Hamza

    • iCloud kullanmaya başladıktan sonra tüm bilgiler eşzamanlanıyor. Yani her yerde aynı şekilde oluyor. Bu yüzden nereden silerseniz, diğer yerlerde de siliniyor bilgiler. Bu açıdan dikkatli olmakta fayda var…

  7. merhabalar göktuğ bey,

    icloud yüklemesini yaptıktan adres defterimdeki kişiler üzerinde herhangi bir düzenleme yapamıyorum. daha doğrusu düzenle seçeneği kayboldu. istediğim kişileri de silemiyorum.
    fotoğraf çekerken de yakınlaştırma çubuğu ekranda gözükmüyor. henüz adres defterimi icloud’la birleştirmedim, bununla bağlantılı olabilir mi?
    şimdiden teşekkürler…
    filiz

  8. bir sorum var, peki bu program iPod Touch’da da var mı? Yani iPod’umla mac’imin arasında kullanabilir miyim bu programı?

    • Aysu Hanım Merhaba,

      iPod Touch’ta iCloud kullanmak için iOS 5 yüklememiz gerekiyor. Benzer şekilde MacBook’umuzda da iCloud kullanabilmek için Lion 10.7.2 güncellemesini yapmamız gerekiyor.

  9. iCloud ile br mac’den baska bir mac’e veya birkac mac’e dosya gonderme islemi yapilabilir mi? ( Mac’lerin hepsi ayni account’a bagli) Yani iCloud dropbox gibi kullanilabilir mi, yoksa sadece apple’in destekledigi formattaki veriler mi paylasilabiliyor? iCloud.com’a girince onume cikan opsiyonlardan hic birinde veri paylasma gibi bir secenek goremedim. Onume cikanlar: mail, calender, contacts, find my iphone ve iwork acaba buradaki opsiyonlari degistirip herhangi bir veri yuklemek mumkun mudur?

    • Doğru tahmin etmişsiniz aslında. iCloud’u Dropbox gibi düşünmemek gerekiyor. Bir ‘dosya saklama ve paylaşma yeri değil’ iCloud. Bu yüzden bahsettiğiniz gibi bir paylaşım yapılamıyor.

  10. merhaba  iphone 4’üm var icloud kullanıyorum telefon derfterını görebiliyorum icloudda fakat resımler gitmiyor yanlız ben https://www.icloud.com adresınden bakmaya calıyorum yanı normail bir pcden buradan dedıgım gıbı adres defterımı goruyorum ama resımler yok ? teşekkurler şimdiden 

  11. Öncelikle ellerinize sağlık böyle güzel bilgiler için.

    Ben 3GS kullaniyorum Turkcell garantili ve 3G S lerde kullana biliyormuyuz ? Ve ben iPhonu Bul uygulamasi yukledim nasil hesap alacagim app deki hesabim bu uygulama icin gecerlimidir ?

  12. merhaba ben iCloud herşeyi denedim ama mac imi bul birtürlü ayarlayamadım..no location yazıyor…sistem tercihlerinde iCloud içinde find my iphone işaretli..her yola başvurdum son çarem size somak..yardımcı olursanız çok sevinirim..

  13. arkadaşlar birşey sormak istiyorum, icloud ile yedekleme yaptım fakat dosyaları geri getiremiyorum. yardımcı olabilirmisiniz.

  14. Merhaba. macOS lion yükledim. şu an ki sürüm 10.7.3 olarak görünüyor ancak yüklemiş oldugum macbook pro da icloud uygulaması yok yada yüklenmemiş. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  15. ben icloudu açtığımda farklı bir iphone’dada gözüküyor bilgilerim bu neden olur ve buna engel nasıl olurum?

  16. Merhaba bir sorum olucak USB flash disk’imi macbook a taktım göstermiyor.Onceden gosteryoridu, göstermiyor diye pc den cektim ve disk’i cekmeden pc üzerinde cıkarınız yazısı geldi aslında pc gösteriyor gibi ama ben göremiyorum gizlemiş olabilirmi kendini? yada ne yapmam gerek bilgi verirseniz sevinirim.

  17. Merhaba,
    iPhone 4 ve iPad kullanıyorum.Her ikisine de iOS 5 yüklemiştim ve iPhone’daki rehberim iPad’in Kişiler’ine olduğu gibi kopyalanmıştı.Şimdi yeni bir Macbook Pro’m var ve iCloud’da Kişiler’de seçili olduğu halde Macbook’uma kişiler kopyalanmadı. Neden olabilir? Bir de iPhoto’ya iPhone ve iPad fotoğraf yayınında bulunan fotoğraflarımın hepsi kopyalanmadı. Son 1 aydan eski resimler kopyalanmamış olabilir mi? 
    Teşekkürler.

  18. Merhabalar, ben iphone 4s e find my iphone uygulaması kurdum fakat icloud ayarlarından herhangi birşey yapmadık tel çalındı, telefonun yerini bulmak için net üzerinden icloud u aktifleştirme vs yapabiliyor muyuz?

  19. iphonumu bul ozelligi nasil kullaniliyor ben aktif ettim ama bilgisayardan hangi harita uzerinden gulacagimi cozemedim yardimci olursaniz sevibnirim arkadasalr

  20. icloud sayesinde mesajlarımı yedeklemem mümkün mü? itunesta yok ama icloudda da mesajlar için herhangi bişey göremedim

  21. mrb ıcloud uzerınde video paylasıla bılıyormu ve paylasılan resımlerı fotograf yaynında olanlarmı sadece filim rulosu da dahılmı tesekkurler

  22. ıcold sadece resımlerımı dıger aygıtlarla paylasır vıdeolar da dahılmıdır dıger aygıtlar fılım rolosu ve vıdeolara ulasabılırmı yoksa sadece yayınlanan fotolarmı gozukur neyın yayınlandıgı fotograf yayından mı gorebılırız orda gozukmeyenler yayınlanmamıs ve ulasılmamıs anlamına mı gelır tesekkurler

  23. İyi günler benim bir sorum olacaktı, ıpad kullanıcısıyım, bir sabah ıpad imde “ıcloud yedekleme bu ıpad 2 haftadır yedeklenmedi ,yedeklemeler bu ıpad fişe takıldığında ,kilitlendiğinde ve Wİ-Fİ ‘ye bağlandığında gerçekleştirilir ” uyarısı çıktı ve ıpad de sadece bu uyarı görünüyor, tamam işaretlendiğinde de hiçbirşey değişmiyor ve diğer uygulamalara geçiş yapılamıyor.Uyarıdaki tüm şartlar yerine getirildiğinde de hiçbir değişiklik olmuyor, konuyla ilgili yardım ve yönlendirmelerinizi rica ederim,teşekkürler.

    • iPad’inizi kapatıp açarak yeniden başlattıktan sonra bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Eğer normal bir şekilde kapatamıyorsanız Home tuşu ve ekranı kilitleme tuşuna birlikte 10 saniye kadar basılı tutarak yeniden başlatabilirsiniz.

  24. merhaba 
    şey ben kendi kişi listemi aktardım ama fotoğraflarımı bu yolla göremiyorum yardımcı olur musunuz?

  25. Yani şimdi bu yaziya göre illaki bide apple markali bilgisayar yada tv mi olacak S…olar ole programa o nasil ismis..

  26. Merhabalar bi arkadaşımda benim hesabımı kullanıyo o yüzden ıcloud sayesinde onun rehberi benim ıphoneumda nasıl silicem benim rehberimde onda mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

  27. İyi günler;
    ben bu iphone ile ilgili pek fazla birşey bilmiyorum babam bugün telefonumu aldı ve ben ona apple store şifremi söylemeden öğrendi nasıl yapı bilmiyorum ama icloud hesabımda vardı içinde sakladıklarımı silmiştim ama yinede korkuyorum yani rehberime filan ulaşırsa diye gerçi mail adresimi değiştirdim apple storedaki şifremide değiştirdim ama olsun yani ne yapabilir öğrenmek istiyorum yardımcı olun ne olurrr 🙁

  28. Selamlar, Ben eşimin iphone 4 ündeki bilgileri bilgisayarda güncelleme yaparken yanlışlıkla sildim. Telefondaki bilgilerin iclouda yüklenmiş olduğunu düşünüyorum. Fakat i cloudun hangi mail adresiyle açıldığını ve şifresini hatırlamıyoruz. Varolan Apple id mailinden i clouda giriş yaptık. Ama hiç birşey yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.. Teşekkürler

  29. merhaba, dün iphone 4 cihazım çalındı( daha yeni almıştım( Find my iphone yüklü değildi fakat bilgisayarımdan İTunes ile eşleştirme yapmıştım. İCloud da find my iphone bölümünden arattırıyorum çevrimdışı görünüyor( kapalı olduğunda hiçbir şekilde yer bulunma özelliği yok mu? 
    Telefon farklı sim ile açıldığında mesaj gönderilebiliyor mu? ve diyelim ki cihazıma zarar verildi kullanılamayacak halde o zamanda çevrim dışı mı görünüyor olur yoksa kullanım dışı gibi( zarar gördüğüne dair) bir ibare olur mu? 

  30. slm ben iphone 5 kullanıyorum ve icloud yedekleme programından yedekledigim bütün bilgileri kazayla sildim bilgisayarımdanda silinmiş bilgilere ulaşabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekürler.

  31. iphone 4s ipad2 ve macbookair kullanıyorum
    iphone da ayarlar icloud saklama alanı kısmında alanı yönet bölümünde sadece yedekler kısmında iphone 4s ve ipad2 ‘i görebiliyorum macbookair ile ilgili bilgi çıkmıyor ne yapmak gerekir

  32. merhaba,
    İphone’u kapatıp tekrar açtığımızda istersek ‘sim kilitli’ şekilde İphone’daki uygulamaları kullanabiliyoruz. Acaba İphone’u kapatmadan da sim kilitlenebiliyor mu?

  33. Merhabalar, benim iphone 5’im çalındı herşeyi yaptım mesaj da yolladım, ses de çaldım geri dönen olmadı. Maalesef son çare sileceğim. Uzaktan silince mesajlar da siliniyormu acaba? Lütfen en kısa zamanda cevaplayabilirmisiniz.
    Şimdiden çok teşekkürler…

  34. Merhaba iphone 5 kullanıcısıyım eşimle aynı apple kimliğini kullanıyoruz fakat eşimin telefonunu macbook takınca yedekleme yaptı ve benim rehberim mesajlarım silinmiş whatsapp konusmalarımın hepsi onun iphonuna geçti bunu nasıl düzeltebiliriz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

  35. merhabalar,

    bir sorunum var aradım bulamadım.
    şimdi ben apple kimliğimi değiştirdim. Ve tablet, pc ve iphonede uyguladım Icloud kimliğim eski mail adresim olarak görülüyor. Nereden değiştireceğimi bulamadım yardımcı olur musunuz?

    Teşekkürler.

  36. merhaba ipd touch 4 var elimde ios 6 yükledim ancak belgelerim silindi onları geri alma şansım var mı? öncesinde sanırım icloud yüklü değildi?

  37. merhabalar ben iphone4 aldım ikinci el . icloud u açmak istiyorum fakat ne yeni icloud hesabı kabul ediyor nede zaten olan apple hesabımı kabul ediyor. bu cihazda yeterli sayıda ücretsiz hesap etkinleştirildi diyor . nasıl kendi hesabımı oluşturabilirim

  38. yurt dışı telefon aldım pasaporta kayıt altına aldım IOS 7 YÜKLENDİKTEN SONRA etkinleştirmede bu karşıma çıkıyor yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı

  39. merhaba i coulda indirdiğim uygulamayı ı phoneme nasıl yükleye bilirim tıklıyorum üstüne yüklenecek diyor oyle kalıyor

  40. Goktug bey merhaba, phone 5 de ve ipad Notlar uygulamasını oldukça aktif kullanıyorum Not hesabım iCould üzerinde ekleme yapıyorum

    Bu taşınabilir cihazlarda olan tüm bilgilerin de Imac e güncelleme yapıyordum
    İmac Mavericks yükledinten sonra bilgisayarımda olan de bulunan Notlar güncellemesi eşzamanlama olmuyor. ICould yedekleme de yapıyorum birşey atlıyorum ama ne bulamadım
    yardımcı olursanız seviniim.

  41. Merhaba, ben babamın i cloud hesabını kullanıyorum. Telefonumda i clouda yedeklenen bölümleri kapattım sadece iphone umu bul özelliği açık. Yine de bilgiler yedeklenir, onun bilgisayarına yedeklenir mi ? Bir de ben telefondan sildiğim zaman yedeklenen bilgiler, smsmler yada whatsapp konuşmaları silinir mi.?

    • Ortak bir iCloud hesabı kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Bilgileriniz, belgeleriniz karışabilir. Ayıklamak çok zor olabilir.

      Farklı iCloud hesaplarını ama aynı iTunes (App Store) hesabını daha rahat kullanabilirsiniz.

  42. selam.iphone4s im vardı sıfır ve hiç kullanmamıştım.telefon şimdi bulundu savcılıktan bana geri geldi.ama açtığım zaman telefonu kullanan kişinin icloud mail ve sifresini bulmam lazım.şu an telefonu kullanamıyorum ne yapmam lazım :(((

  43. ya birşey sorucam fotoğraflarımız iclouda a giriş yapınca aktarılıyor değilmi ben kuzenimin hesabını kullanıyorum daha önce app storedan birsürü şey indirdim ama iclouddan giriş yapmadım benim karşı tarafa fotoğraflarım gitmemiştir değilmi _

  44. merhaba sorunum su benim iphone 5 esiminde iphone 4 s var ikisininde apple kilikleri farkli daha önce icluod kullanmadim dün kullanmaya basladim icloud yedekleme yaptim bu gün app storede güncelleme yapmak istedim app kimlik sifresi istedi ama benim telefonumda esimin app kimligi ile güncelleme yapmaya calisti ayarlar ve icloud da kendi apple kimligim kayitli neden böyle bi durum oldu cözemeedim esimin apple kimligi ile güncellem yaparsam bilgilerimizde karisacak bu durumu nasi cözecegim

  45. merhaba sorunum su benim iphone 5 esiminde iphone 4 s var ikisininde
    apple kilikleri farkli daha önce icluod kullanmadim dün kullanmaya
    basladim icloud yedekleme yaptim bu gün app storede güncelleme yapmak
    istedim app kimlik sifresi istedi ama benim telefonumda esimin app
    kimligi ile güncelleme yapmaya calisti ayarlar ve icloud da kendi apple
    kimligim kayitli neden böyle bi durum oldu cözemeedim esimin apple
    kimligi ile güncellem yaparsam bilgilerimizde karisacak bu durumu nasi
    cözecegim

    • Bir iCloud hesabını asla 2 farklı kişinin cihazında kullanmanızı önermiyorum Umut Bey.

      App Store için aynı Apple kimliklerini kullanmanızda bir problem olmaz, ancak iCloud’un farklı kişilere ait cihazlarda kullanımı sorun yaratabilir.

      Sorunuzu Soru&Cevap sayfamızda sorarak hem daha hızlı, hem de çok daha fazla kişinin yorumlarıyla daha doğru bir cevap alabilirsiniz. http://sorucevap.sihirlielma.com

  46. merhaba ..iphone 4s telefonum ios6 dayım , iclouda geçtim.ancak teldefterimdeki bir çok telefon numarası ve kişi bilgisi ilk senkronizasyonda tel defterimden silindi.Ancak mesaj gönderme kısmında ad yazdıgımda diğer kategorisi altında bazı telefonların halen daha durdugunu gördüm.tel defterinde nasıl gösterebilirim gözükmeyen numaraları.?yada gözükmeyen numaraları nasıl çekerim iphone dan..

  47. merhaba ben kendi icloud hesabımı arkadasımın bilgisayarındada deneme amaclı açtım. daha sonra farkettimki benim safari ayarlarım felan otomatik arkadasımada geçmiş.arkadasımdan nasıl kapatabilirim kendi icloud ayarlarımı..

  48. Merhaba benim geçen günlerde ipad’im çalındı ve çalan kişi ipad’i kapatmış ben de iCloud hesabıma girip ipad’i uzaktan sildim. şimdi o ipad’i birisi açtığı zaman uzaktan verileri silmiş olsak bile yine de ipad’in konumunu belirleyebiliyor muyuz?

  49. Slm . ben bishey merak ediyorum , eyer bashkasinin i cloudunu kullaniyorsam o telefon bende oldugu zaman notes yerine o adamin yazdigi yazi dushe bilirmi ? onceden teshekkur ederim .

  50. sa usta ben de iphone 4 war sim kilitli telefoncular nerden geldigine göre ücretlendirme yapıyorlar nerden geldigini ben kendm nerden anlarım pasaport kaydı olup olmadıgnı nerden ögrenirim ?

  51. iyi günler icloud için açtığım hesabın şifresini unuttum yeni apple kimliği yaptım ama icloud hala eski olanın şifresini istiyor bu yüzden hesabı silemiyorum ne yapabilirim

  52. Merhaba, macbook’ta icloud hesabımda safari yok. Böylece iPhone 4S ile reading list uyumunu sağlayamıyorum. Reading list’i nasıl senkronize edebilirim karşılıklı? Teşekkürler.

  53. salak bebe baktıgım kısma cevap olarak “hiçbişey ytapmıyor icloud bizim yerimize hallediyor” yazmıs copy paste yaparsanolucagı bu embesil

  54. Merhabalar biraz eski ama ıphone3gs telefonum var ıcloud yedeklemesini açtım yedeklemeyi yaptım. Şimdi pc den Windows 7 olan bir bilgisayardan ıcloud drive programını indirdim ve yedek dosyayı buldum bunu pc de açamıyorum ama sadece yedek yazılımdan içindeki bilgileri almam mümkün mü teşekkürler ?

  55. Merhaba size bi Sorum olucak en son icloudun hacklenme olayı oldu benim icloud hesabımda fotoğrafları kapadım saklama alanından fotoğrafları sildim yedeklemeyi fotoğraf yayınınıda kapattım ipadle etkinleştirmeyi kestim peki herhangi bi şekilde fotoğraflarıma ulaşabilirler mi? Yada icloud kaç ay öncesini saklıyo ?

  56. Merhaba ben de Nokia lumia 925 vardı memnun olmadığım için 4s aldım fakat Hotmail üzerinden telefon rehberime ulaşabilirmiyim bilmiyorum yol gösterirseniz memnun olurum.

  57. Acil!!,Merhaba iPhone umda icloud U birkaç hafta önce etkinleştirdim sadece bir arkadaşımla paylaştığımı zannettiğim resimler başka iPhone Lara’da gitmiş acaba whatsapp konusmalsrımıda diğer telefonlarla paylasmısmıdır

  58. slm bn Iphone 5 alıcam 2. el Icloud falan sıkıntı diolar bn o ozelliği nasıl yapıcam telefonu sıfırlarsan kaçak durumuna düşüosun diolar ne yapmam gerekli nasıl yapmam gerekli adamın kredi kartı bilgileri herseyi yazıomus nasıl kendi üzerime alıcam bilgi verirmisinz…

  59. Arkadasim benim bilgisayarima telefonunu taktigi icin iclouddaki fotograflarim rehberim onun telefonuna kopyalandi telefonundan sildik ama tekrar baska bir iphoneda icloudenu acinca tekrar hersey yuklenirmi yoksa sadece telefona mi kopyalanmistir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz