Ana Sayfa Haberler Mac OS X 10.7.2: Merhaba iCloud!

Mac OS X 10.7.2: Merhaba iCloud!

24

WWDC’den beri merakla beklenen yenilikler teker teker hayatımıza girmeye devam ediyor. Biraz önce Apple Lion için 10.7.2 güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme, ve bu geceki iOS 5 lansmanı ile iCloud artık hayatımıza giriyor… 🙂

Sihirli elma mac os x lion 10 7 2 banner

Mac OS X 10.7.2 Güncellemesi

OS X 10.7.2 güncellemesi, iCloud’a ek olarak pek çok yenilik ve iyileştirmeyi de beraberinde getiriyor. Tüm Lion kullanıcılarına önerilen bu güncelleme, Mac’imizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini artıran genel işletim sistemi düzeltmelerini içeriyor.

10.7.2 güncelleme tüm OS X Lion kullanıcıları için önerilir ve Mac’inizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini artıran genel işletim sistemi düzeltmelerini içerir. Aynı zamanda içeriklerinizi otomatik ve kablosuz olarak iCloud’da saklayan ve aygıtlarınızın tümüne ileten ücretsiz bulut servislerinin yenilikçi kümesi iCloud desteğini de içerir.

OS X Lion’daki iCloud şu özellikleri içerir:

  • iCloud e-postalarınızı, takvimlerinizi, kişilerinizi, Safari yer işaretlerinizi ve Safari Okuma Listenizi saklar ve aygıtlarınızın tümüne otomatik olarak iletir.
  • Mac’ime Dön, Internet üzerinde herhangi bir yerde bulunan başka bir Mac’ten Mac’inize uzaktan erişmenizi sağlar.
  • Mac’imi Bul, kayıp bir Mac’in yerini harita üzerinde göstererek onu bulmanıza yardımcı olur ve Mac’i kilitlemenizi veya verilerinin tümünü silmenizi sağlar.

Sihirli elma os x lion 10 7 2 guncelleme 4

Safari 5.1.1 ve Hata Düzeltmeleri

Bu güncelleme, yeni Safari 5.1.1 sürümünün yanında aşağıdaki hata düzeltmelerini de içeriyor:

  • Mission Control’da masaüstü alanlarının ve tam ekran uygulamaların yeniden düzenlenmesine izin verilir.
  • Dosyaların, masaüstü alanlarıyla tam ekran uygulamalar arasında sürüklenmesine izin verilir.
  • Tam ekran uygulamalarda menü çubuğunun görünmemesine neden olan bir sorun giderilir.
  • Adres Defteri’nde Google kişilerini eşzamanlama uyumluluğu iyileştirilir.
  • Keynote’un geçici olarak yanıt vermez duruma gelmesine neden olan bir sorun giderilir.
  • Launchpad ile VoiceOver uyumluluğu iyileştirilir.
  • Uyku modundan çıktıktan sonra ağa erişmede gecikmeye neden olan bir sorun giderilir.
  • Yerel olarak bağlanmış Time Machine yedekleme sürücüsünü kullanarak Lion Recovery ile başlatma etkinleştirilir.
  • Ekran büyütmenin çalışmamaya başlamasına neden olan bir sorun giderilir.
  • Active Directory bütünleşmesi iyileştirilir.

Safari 5.1.1 hakkında ayrıntılı bilgiler için, lütfen şu web sitesini ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT4922.

Bu güncelleme hakkında ayrıntılı bilgiler için, lütfen şu web sitesini ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT4767.

Bu güncellemenin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT1222.

Apple 10.7.2’ye ek olarak, bir deLion Kurtarma Diski Güncellemesi” yayınladı. Bu güncelleme de Lion Kurtarma Diski iyileştirmelerini içeriyor ve “Mac’imi Bul” (Find My Mac) ile ilgili, firmware parolası kullanırken oluşan bir sorunu gideriyor.

iCloud

iCloud’u merak ettiğinizi biliyorum, bu sebeple kısa zamanda iCloud’a özel bir yazı daha paylaşacağım… 🙂 Ancak ön bilgi olması açısından Apple’ın iCloud ile ilgili kısa açıklamasına göz atabilirsiniz…

iCloud’u kullanmaya başlamak kolaydır. Güncellemeyi yükledikten sonra OS X, iCloud ayarlama panelini otomatik olarak sunacaktır. Var olan bir Apple kimliğini girmeniz veya yeni bir kimlik yaratıp ekrandaki yönergeleri izlemeniz yeterlidir. iCloud hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edin: http://www.apple.com/tr/icloud.

Sihirli elma icloud

Nasıl Yüklerim?

Tüm güncellemeleri yüklemek için her zaman olduğu gibi sol üstteki “Elma Menüsü”nden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

Sihirli elma os x lion guncelleme

Birkaç dakika içerisinde yeni güncellemeler karşımıza geliyor.

Sihirli elma os x lion 10 7 2 guncelleme 1

Güncelleme yüklendikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekiyor.

Sihirli elma os x lion 10 7 2 guncelleme 3


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


24 Yorumlar

  1. 10.7.2’de bir sorun oluştu bende Göktuğ Abi.

    Launchpad’deki simgeler büyüdü. Küçültmeyi de bulamadım. Yardım eder misin?

    • Merhabalar,
      Launchpad simgelerinin tüm kullanıcılarda büyüdüğünü gözlemliyoruz. Dolayısıyla bu bir problem değil. Ancak bu simgelerin boyutunu değiştirmek için bir ayar sunmuş değil Apple. Araştıracağım…

  2. merhabalar 

    yeni bir mac kullanıcısıyım ilgi ile okuyorum sayfanızı bilgiler için teşekkür ederim
    yenı lion u yukledim kurcalamaya devam ediyorum
    yalnız benmi bişi yaptım yoksa kendiliğindemi oldu bilmiyorum mause ters yöne çalışıyor alıştığımızn tersinde yanı acaba neden?
    saygılar

    • Merhabalar,
      Öncelikle güzel yorumlarınız için çok teşekkürler 🙂

      Lion’a geçişle birlikte, Trackpad’i yani İzleme Dörtgenini farklı bir tarzda kullanmaya başladık. Sanki iPhone ya da iPad kullanıyormuş gibi, artık parmaklarımızla ekrandakileri kaydırıyoruz. 

      Böyle olunca parmaklarımızı aşağı doğru hareket ettirdiğimizde sayfa yukarı doğru kayıyor 🙂 Buna alışarak kullanmak en güzeli, ben 1-2 günde alıştım diyebilirim. Ancak alışmak zor geliyorsa bunu eski haline de çevirebiliyoruz.

      Sistem Tercihleri -> İzleme Dörtgeni -> “Sarma ve Büyütme” sekmesi altından, “Sarma Yönü: Doğal” seçeneğini iptal ederek eski haline getirebilirsiniz.

  3. 10.7.2 güncellemesinden sonra yeni seri MacBook Pro’m hissedilir derecede hantallaştı. bu sorunu yaşayan başkaları da var mı merak ediyorum. 

  4. Macbook pro 17 inch sahibiyim,cihazımı lion çıkmadan hemenn önce almıştım. snow leopard’dan çok memnundum,yine de lion kurdum.fakat trackpadin safaride kullanımından memnun kalmadım.SL da safaride sayfayı büyüttüğümde gezinti yaparken sayfa tekrar küçülmüyor ve yanlara kaymalar olmuyordu,fakat lionda sayfa hem yanlara kayıp duruyor,3 parmakla ileri geri güzel şekilde olmuyor (sayfa hep  yanlara kayıyor) ve tekrar küçülüyor.Ben SL’daki gibi olmasını istiyorum.

  5. macbokk pro i7 açılışta yükleme yapıyor ve bu yükleme yaklaşık 15 dk sürüyor sorunu çözemedim yardımcı olabilirmisiniz ? bütün güncellemeleri yaptığım halde her açılışta bu sorun tekrarlanıyor

  6. Merhaba,

    Yeni bir Imac aldım ve Lion kurulu. Leopard yüklü bi Imac’te magic mouseta kntrl+mouse sürükleme ile ekran büyütme yapabiliyorum. Ama bu yeni bilgisayarda tüm mouse ayarlarını kurcalamama rağmen öyle bir seçenek bulamadım. Güncellemeler tam. Googleda da bu konuyla alakalı bir bilgi bulamadım. Bu konuda bir fikriniz var mı?

    • Aslında bu yazıyı paylaşacağım, ama öncesinde size yardımcı olayım 🙂

      Sistem Tercihleri içerisinden  Evrensel Erişim’e tıklıyoruz. 
      Görme sekmesinin altında yer alan “Büyütme” başlığı altındaki “Seçenekler” butonuna tıklıyoruz. 
      Karşımıza gelen pencerede en altta yer alan “Büyütmek için niteleme tuşları ile sarma tekerini kullan” kutucuğunu işaretliyoruz. Yandaki kutuda ise bir şapka işaretini, yani aslında klavyemizdeki “kontrol” tuşunun işaretini görüyor olmamız gerekiyor. 

      Selamlar.. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz