Ana Sayfa Haberler Java Güncellemesi 2012-004

Java Güncellemesi 2012-004

1

Apple WWDC’nin ardından güncellemelere devam ediyor. Yeni MacBook Pro ve MacBook Air, lansmanlarının ardından hemen birer güncelleme görürken, Apple Java’daki güvenlik ve uyumluluk konusunda işi sıkı tutmaya devam ediyor.

Sihirli elma java guncellemesi 2012 004 banner

Hem Lion hem de Snow Leopard kullanıcıları için önerilen bu güncelleme ile web sayfalarındaki Java yazılım eklerinin (applet) otomatik olarak çalışmasını engellliyor. Sadece üzerine tıklandığında çalışacak olan bu Java ekleri, böylece güvenliğimizi de arttırıyor.

Sihirli elma java guncellemesi 2012 004 1

Güncellemenin önemli olmasının bir diğer sebebi de, Java’yı diğer platformlarda güncelleyen Oracle ile aynı günde duyurulmuş olması. Böylece Apple önceki dönemdeki gibi geç bir güncelleme yayınlayarak güvenliği riske atmak istemiyor.

Yaklaşık 67 MB boyutundaki güncellemenin özeti şöyle:

OS X İçin Java 2012-004; Java SE 6’yı 1.6.0_33 sürümüne güncelleyerek geliştirilmiş güvenlik, uyumluluk ve güvenilirlik sunar.

Bu güncelleme Java yazılım ekini, uzun bir süre hiçbir uygulama çalıştırılmadığında etkisizleştirilecek şekilde ayarlar. “OS X İçin Java 2012-003” adlı bir önceki güncelleme yüklenmediyse, bu güncelleme Java web yazılım ekini hemen etkisizleştirecektir. Java uygulamaları, web sayfasındaki “Etkin olmayan yazılım eki” etiketli bölge tıklanarak yeniden etkinleştirilebilir.

Lütfen bu güncellemeyi yüklemeden önce web tarayıcılardan ve Java uygulamalarından çıkın.

Bu güncelleme hakkında daha fazla ayrıntı için http://support.apple.com/kb/HT5267?viewlocale=tr_TR adresine bakın.

Bu güncellemenin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=tr_TR adresine bakın.

Sihirli elma java guncellemesi 2012 004 2


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz