Ana Sayfa Haberler Yeni MacBook Air ve MacBook Pro’lar (Retina da) Türkiye’de!

Yeni MacBook Air ve MacBook Pro’lar (Retina da) Türkiye’de!

12

Haziran ayındaki WWDC’de duyurulan ürünler her zaman olduğu gibi yine yaklaşık 1 ay sonrasında Türkiye’de raflarda yerini almaya başlıyor. Henüz tam olarak satışları başlamasa da, yeni MacBook Air, MacBook Pro ve Retina MacBook Pro’ların fiyatları Bilkom Store’da duyurulmuş bile! 🙂

 

Birkaç dün akşam saatlerinde kardeş blogumuz olan TeknoBlog’da çıkan bir yazı ile haberdar olduğum bu gelişmeyi ve merak edilen fiyatları ben de Sihirli Elma okuyucuları ile detaylıca paylaşmak istedim. Yeni modellerin fiyatları Bilkom Store’da şöyle listelenmiş.

Yeni MacBook Air’ler…

Bilkom Store Bağlantıları:

Yeni MacBook Pro’lar…

Bilkom Store Bağlantıları:

Yeni Retina Ekranlı MacBook Pro’lar…

 

Bilkom Store Bağlantıları:
Güncelleme: Retina MacBook Pro için küçük bir not ekleyeyim. ABD’deyken bir arkadaşımın da hatırlatması üzerine Apple Store’a gidip MacBook Air ve Retina MacBook Pro’yu yanyana karşılaştırma fırsatım oldu. Retina MacBook Pro’nun ekranı hakkında bahsedilen bazı olumsuz yorumlar sonrasında, açıkçası ekranda beni rahatsız edecek ya da anormal diyebileceğim hiçbir şey göremedim. Bu konuda sorular geldiği için bunu da küçük bir not olarak eklemiş olayım… 🙂

Hatırlatmalar

Fiyatların son rakamını ve kuruşlarını daha okunabilir olması için yuvarladım. Bilkom Store’a göz atarak fiyatların son haline göz atabilirsiniz.

Ayrıca Bilkom Store’un arayüzünün biraz karışık olması sebebiyle, aradığımız ürünü bulmak biraz zor. Bu yüzden her ürün için tek tek ilgili bağlantıları da ekledim. Fiyat değişiklikleri olursa direkt olarak Bilkom Store’dan güncel fiyatlara ulaşabilirisiniz.

Fiyatlar açıklanmış olsa da, sevkiyat başlamamış gibi görünüyor. Ancak tahminimce en fazla 1 hafta içerisinde ilk parti ürünler teslim edilmeye başlanacaktır.

Değerlendirme

Elbette fazla gecikmeden bu ürünlerin Türkiye’de de satışa sunuluyor olması çok güzel bir gelişme. Ancak fiyatlar hala yüksek ne yazık ki… ABD’den alındığında vergisi ile birlikte yaklaşık 2000 TL’ye satın alınabilen bir MacBook Air, Türkiye’de en düşük 2.600 TL’den başlıyor. Giriş seviyesindeki Retina MacBook Pro’da ise ABD fiyatıyla alındığında 4415 TL’ye geliyorken, Türkiye’de 5500 TL civarında.

Özetle Türkiye’den Mac almanın maliyeti %25 ile %30 arasında ek bir ücret ödenmesini gerektiriyor. Ancak bu fark tamamen havaya gitmiyor. 1 yerine 2 sene garanti, Türkçe klavye düzeni ve şarj aleti, taksitli satın alma seçenekleri, Türkiye’de aldığımızda ABD’ye göre avantajlarımız. Bu konuda daha detaylı bir yazıya göz atmak isterseniz yaklaşık 2 sene önce paylaştığım “ABD’den mi almalı yoksa Türkiye’den mi?” yazısına göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. amerikadan alınan bir macbookpronun klavyesini türkçe yapmanın maliyeti yanış hatırlamıyorsam işcilik dahil 600 dolar civarında söylenmişti. bu durumda türkçe klavye takıntısı olanlar için türkiyeden almakla amerikadan almak arasında pek bir fark kalmıyor. ayrıca 2 sene garanti ve taksit çok önemli bir avantaj.
    göktuğ bey retina ekranlar için problem var gibi birşeyler duymuştum. bu konuda bir paylaşımınız olacak mı? MBPmu değiştirmeden önce sizin yorumlarını bekliyorum.

    • Kesinlikle. Örneğin San Francisco’dan aldığım MacBook Air için %8.5 vergi ödedim. Ayrıca bu vergiyi Avrupa’da olduğu gibi Tax Free ile çıkışta geri almak da mümkün değil.

      • Merhaba,
        Bugun Apple Store’la konustum mumkun.Gerci size ozel kagit vermeleri gerekiyormus sonra da belediye de bu islemleri hallediyormussunuz ama bu soylediklerine gore baya mesaketli.Connecticut ta 100 dolar tax bindiriliyor,benim aldigim bilgisayar yaz donemi kursum sayesinde 3800 tl ye geldi toplamda (macbook pro retina)

  2. Ben retinalarin 6500 7000 civarinda olacagini dusunuyordum ama gercekten Bilkom sasirtti bizi. Aslinda The New Ipad’in gelis fiyati da uygundu o zaman acaba yeni macbooklar da dusundugumuzden ucuz olur mu diye sormustum kendi kendime. Demek ki ongurumde hakliymisim. Gerci yeni ipad de rekabet de var. Vodafone, Turkcell vsvs filan da getiriyor.

    Ben sahibinden.com da buldugum Amerikadan getirilmis cihazi aldim. Fiyat olarak 4450 liraya geldi. Amerikadan alsam 4000 lira vergisiz bir fiyat oluyor. 200 300 lira da vergi versem hemen hemen bu fiyata geliyor.

    Acikcasi Turkce klavye ve 2 senelik garanti takintiniz yoksa alternatifleri degerlendirip hemen hemen amerika fiyatina turkiyeden de alabilirsiniz.

  3. Ben her zaman Türkiyeden almayı mantıklı buldum. Amerika fiyatı 1000 dolar olan beyaz MacBookumu da bir teknoloji marketin kampanyasından 2000 TLye almıştım daha ucuzunun bulunacağını sanmıyorum. Aynı şekilde bu yıl da teknoloji marketlerin veya APRlerin kampanyalarında 11″ Air’ı 2000 TLye, 13″ Pro’yu 2500 TLye alan arkadaşlarım oldu. Yine böyle kampanyalar olacaktır kovalamak lazım. Ama bu fiyatlar kampanya fiyatı değil de standart fiyat olsa kimse kızmaz zaten bilkoma.

    Şimdi bakıyorum mesela 2760 TLlik yeni 11″ Air’ın yanında bir önceki nesil 11″ Air 2500 TLye duruyor. En azından Amerikadaki gibi yeniyi eskinin fiyatından çıkarmaları lazım bu aradaki fark vergi falan değil sadece kazıklama amaçlı bence.

  4. Su anda Amerika’da bulundugum icin buradaki stok durumu hakkinda az cok bilgi sahibi oldum.Macbook retinalar su an icin New York ta bile bulunmasi zor modeller,stokta olmuyorlar ve resmi sitesi daha yeni yeni 2-3 hafta sonra yollama islemlerine basliyacagini belirtiyor.Kendime Amerika’dan student discountla aldigim cihaz kilifi vs yle 3800 TL ye geldi.Tavsiye edebilecegim ince ve cok hos bir bilgisayar fakat extrnal cd driver i yok ki bu bence dezavantaj ama kendime bir cd driver alarak bu durumu kolayca hallettim.

    Ve dedigim gibi,Ingiltere ve Amerika da pek cok kullanici hala bu urune sahip olamadi,benim de bulmam 2 haftami aldi ki bu da New Haven,Connecticut a giderek oldu.Ulasilabilirlik konusunda bu bilgiyi eklerseniz sevinirim cunku obur turlu cok gercekci bir yorum olacagini sanmam.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz