Ana Sayfa İpuçları Yakın zamanda Mac alanlar için: Mountain Lion’ı ücretsiz olarak yüklemek

Yakın zamanda Mac alanlar için: Mountain Lion’ı ücretsiz olarak yüklemek

128

Bir çok takipçimiz Mountain Lion’ı indirmeye başladı bile. Ben de gecikmeden yakın zamanda Mac alan, ve Mountain Lion’a ücretsiz sahip olma hakkına sahip olacak kişiler için (ben dahil) bu işlemi nasıl yapacaklarını paylaşıyorum.

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 9

Kimler Mountain Lion’a ücretsiz sahip olabiliyor? Peki ya ben? 🙂

11 Haziran 2012’den sonra bir Mac satın aldıysak ve içerisinde Mountain Lion yoksa, Apple bize Mountain Lion’a ücretsiz olarak sahip olma hakkı veriyor… 🙂

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 1

Bunun için “OS X Mountain Lion Güncelleme Programı”na katılmamız gerekiyor.

  • Eğer 11 Haziran ile 25 Temmuz 2012 arasında bir Mac aldıysak buraya,
  • 26 Temmuz 2012 ve sonrasında bir Mac aldıysak da buraya tıklıyoruz.

Ya da bu sayfaya giderek, doğru seçimi Apple’ın sayfasından da yapabiliyoruz.

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 2a

Karşımıza gelen formu doldurarak ilerliyoruz. İlk sayfada bizden satın alma bilgilerimiz isteniyor. Bunları aşağıdaki şekilde dolduruyoruz.

Eğer 20’den fazla Mac almadıysak, “Kopyalama Hakkı” ve yanındaki kutucuğu işaretlemiyoruz.

Mac’imizi aldığımız yeri seçiyoruz:

  • Apple İnternet Mağazası (Türkiye’de henüz yok.)
  • Apple Satış Mağazası (Apple Retail Store, bu da Türkiye’de henüz yok)
  • Satıcı (Reseller, Türkiye’deki mağzaların hepsi Reseller olarak geçiyor)

En alttaki “Devam” butonuna tıklayarak ilerliyoruz. (Ben ABD’de bir Apple Store’dan aldığım için Apple Satış Mağazasını seçtim.)

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 3

Bir sonraki sayfada karşımıza bilgilerimizi girebileceğimiz bir form çıkıyor. Bu formu da aşağıdaki şekilde dolduruyoruz ve “Devam” butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 4a

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 5a

Bir sonraki sayfada ise aldığımız Mac’lerin sayısını giriyor ve her Mac’in seri numarasını yazıyoruz.

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 6

Seri numaranızı bilmiyorsanız, “Bu Mac Hakkında” yazısına göz atarak seri numaranızı öğrenebilirsiniz.

Ya da Apple menüsünden “Bu Mac Hakkında”yı seçtikten sonra karşınıza gelen pencerede “Daha fazla bilgi”yi seçtebilisiniz. Karşınıza gelecek pencerede şu kısımda yazan numara Mac’imizin seri numarası. Mac’inizin seri numarasını çift tıklayarak kopyalayabilirsiniz.

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 10a

Ve son olarak da bilgilerimizi kontrol ediyor ve “Onayla” butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 7

Talebimizin gönderildiğine dair bir onay mesajını görmemiz gerekiyor bu ekranda. Apple talebimizi doğruladıktan sonra bize bir uygulama kodu gönderecek ve bu kod sayesinde biz de ücretsiz olarak Mountain Lion’ı indirebileceğiz… 🙂

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 8

Gelen uygulama kodunu nasıl kullanacağım?

Henüz bana ulaşan bir kod olmadığı için bu kısmı ilerleyen saatlerde sizlerle paylaşacağım. Ancak talebinizi iletmeniz için yazının ilk kısmını hızlıca paylaşmak istedim… 🙂

25 Temmuz’da saat 16:00 gibi istediğim kodum hala gelmediği için deneyimimi burada paylaşamıyorum. Ancak size gelen kodu Mac App Store üzerinden kolaylıkla Mountain Lion’ı ücretsiz indirmek için kullanabilirsiniz. Bana da bu kod geldiğinde detaylı açıklamaları paylaşacağım… 🙂

Ve yaklaşık bir buçuk günlük bekleme süresinden sonra Apple lütfedip bana da kodumu gönderdi… 🙂 Sabaha karşı gelen kodu kullanmak için her nedense Apple biraz kulağı tersten tutturuyor bize. Ve tahminimce problemlerin çoğu da buradan çıkıyor. Gelin birlikte bu konu nasıl kullanacağımızı adım adım görelim.

1. Apple’dan bize 2 tane e-posta geliyor.

2. Bu e-postaların birinin içerisinde şifreli bir PDF dosyası mevcut. Diğerinde ise bu PDF dosyasının şifresi var.

Eğer bu şifreyi Mac App Store’da kullanırsak hata mesajı alıyoruz. Çünkü doğru şifre bu değil. 🙂 Heyecandan ben de ilk başta karşıma ilk çıkan şifreyi kullanmaya çalıştım hatta… 🙂

3. İkinci e-posta içerisindeki şifreyi alarak, ilk e-posta içerisindeki PDF’i açmak için kullanıyoruz.

4. PDF’i açtıktan sonra karşımıza Mac App Store’da kullanabileceğimiz REDEEM kod çıkıyor.

5. Bu kodu kopyalayıp Mac App Store’u açtıktan sonra sağ tarafta yer alan “Kodu Kullan” bağlantısına tıklıyor ve karşımıza gelen kutucuğa yapıştırıyoruz.

6. Ve sonunda Mountain Lion’a sahip olabiliyoruz… 🙂

Söylediğim gibi, kulağımızı biraz tersten tutmamız gerekiyor, ancak işlemleri bu şekilde yaptığımızda sorunsuz bir şekilde Mountain Lion’a ücretsiz olarak sahip olabiliyoruz… 🙂 (Ben Mountain Lion’ı kodu beklemeyip satın aldığım için zaten kurulu olduğuna dair bir uyarı mesajı verdi. Sizde bu mesaj olmayacaktır elbette 🙂 )

Kod elinize ulaştıktan sonra Mountain Lion’ı sorunsuz yükleyebildiniz mi? Sorun yaşadınız mı? Deneyimlerinizi yorum olarak paylaşmanızı bekliyoruz…

Kod geldi, ancak hata verdi, yükleyemedim. Ne yapacağım?

Merak etmeyin, Apple size yeni bir kod gönderecektir. 🙂

Birkaç gün önce Apple bu sayfayı yanlışlıkla açtığı için bazı kodlarda problemler tespit ediliyor. Bazı kullanıcılar bu sorunu yaşıyorlar şu anda.

Önemli Hatırlatmalar

  • Eğer 11 Haziran ve 25 Temmuz arasında bir Mac satın aldıysak, mutlaka 24 Ağustos 2012’ye kadar bu formu doldurarak Mountain Lion’ı almamız gerekiyor. Eğer almazsak hakkımızı kaybediyoruz.
  • Eğer 26 Temmuz 2012 ve sonrasında Mountain Lion yüklü olmayan bir Mac satın aldıysak, bu formu doldurarak Mountain Lion’a ücretsiz olarak sahip olmak için satın aldığımız günden itibaren sadece 30 günümüz var.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


128 Yorumlar

  1. mac app store’da gönderilen kodu kullandığım zaman ” bu kod zaten kullanıldı.  her kodu yalnızca bir kere kullanabilirsiniz ” uyarısı alıyorum apple’ın destek sayfasındada biraz araştırdım genel bir sorun anladığım kadarıyla.

      • Göktug bey, sizin yazinizi gormesen gelen kodu devamli mac store daki yere yaziyorum,, fakat bi sorunum var herseyi yaptim… simdi os x mountion lion in uzerinde download lauft( almanca yükle) yaziyo tikliyorum olmuyor.. hersey hazir ama kaldigim noktaya bakin…

          • Tesekkurler simdi oldu.  onemli bisey daha var… mac store umda 3 tane guncelleme programi var( i life) fakat ben eski apple id mi sildim yada birseyler yaptim yeni id aldim.. bu 3 programi guncellemeye bastigimda benden eski id mi istiyo fakat onunda sifresini dogru yazdigim halde kabul etmiyo.  sifreyi yollamak istedigim mailime, gonderildi diyor ama gelen bisey yok… Dun Mountain Lionu yukledigimde tekrar guncelle dedigmde, onu satin aldiginiz hesapla yapin diyor ama ona bi turlu ulasamiyorum.. Yardimci olursaniz cok sevinirim.. buarada eski id me isim soy isim yazarak bul dedim onu da bulmadi…  o hotmail hesabimda acik yani.. 

          • Eski Apple ID’nize giden mail spam kutunuza düşmüş olabilir mi? Ya da yanlış hatırlıyor olabilir misiniz? Eski maillerinize bakarak bulabilirsiniz belki de…

  2. Gariptir, bana gelen redeem kodu daha once kullanilmis diye uyari cikardi. Apple Discussions forumlarinda ayni sekilde bu problemden yakinanlar bir hayli fazla. Sanirim bu hatayi alanlara 24 ile 48 saat arasinda yeni bir kod gelecekmis. Biraz daha beklemem lazim yani :/

  3. Bu kod kullanıldı hatasını ben de aldım.  Yalnız sanırım yükleme öncesi apple ID ve şifreyi girdiğim için yükleme başladı.  Tam olarak emin değilim acaba kartan mı çekti yoksa Redeem kodundan mı aldı.  🙂

  4. Adımızı soyadımızı girdiğimiz kısım, faturanın üzerinde yazanla aynı olmak zorunda mı? Yoksa önemli değil mi? Ayrıca posta kodunu yanlış girsek problem çıkar mı? 🙂

  5. Biraz alakasız oldu ancak biraz daha bekleyip ( ML’nin önyüklü gelmesi için) 15,4 inç 2,6 GHz bir Macbook Pro alıcağım. Fakat Power Nap’i SSD taktırdığımda kullanabilir miyim? 
    512 GB’lık bir SSD takmayı düşünüyorum da

  6. Bu arada sürekli yazılım güncellemesi geliyor. Daha öğlen yükledim yazılım güncellemeleri, şimdi yine 3 tane gelmiş güncelleme. ML’ye geçemedik bir türlü. Safari bile güncellendi, değişti tipi.

  7. göktug bey merhaba. benim kod geldi. ancak nasıl uygulayacağımı anlayamadım. hızlı bağlantılarda kodu kullan kısmına yapışdırdım ancak hatalı diyor. yanlışmı yapıyorum. 

  8. İki sorum olacak. Vatan Computer’dan alma reseller olarak kabul görüyor değil mi? İkincisi de redeem kodu ne zaman elime ulaşır, ortalama bir süre? 

  9. göktuğ bey formu az önce doldurdum ancak mağaza kısmına benim satın aldığım mağaza yoktu ben kanyon troy dan aldım Cıtys Troy vardı sadece onu ısaretledım acaba bı aksılık yaratır mı henuz mailime gelen bir sey de olmadı 

      • 4 kere mi doldurdun? ben 2. kez tekrar doldurmak istediğimde seri numaramı daha önce kaydettiğini belirtti ve 2. kaydı almadı.. 4 kere seri kod ile nasıl giriş yaptınız?

        • valla dördünde de yeni referans numarası verdi. sistemleri çıldırmış durumda sanırım. en azından bir confirmation maili gelseydi de herkes bi rahat etseydi. destek ile mailleştim ve bana 24-72 saat arasında kodumun geleceğini belirtti. 

          • 72 saat içinde geliyorasa o da güzel süreci biliyoruz artık en azından.. geldiği zaman buradan bilgilendirme yapabilirsek güzel olur. Şu an Dsaa ya gelmiş sadece kod burada..

          • Akşam faturayı gönderecem (alım tarihini kargo teslim tarihi ni girmişim) bakalım belki ondan gelmiyordur bi de onu göndereyim :))) sonrasında acelem yok artık gelsinde 3-4 gün saonra gelsin artık :)))

  10. Ben de haramidere torium electro world ten aldim macbook pro yu ancak satici listesinde bu magaza mevcut degil.. Ne yapsam bilemiyorum.

      • Cevabınız için teşekkürler. Ancak Bilkom Genel Merkeziyle görüştüm ve seri numaramı kontrol ettiklerinde. Cihazın bilkom çıkışlı olduğunu ve reseller olarak Bilkom’u seçebileceğimi söylediler. Bu şekilde kayıt oldum ve Electro World faturamı taratıp gönderdim. Ancak Yaklaşık 2 gün olmasına rağmen gelmedi hala kod falan. İyice can sıkmaya başladılar.

        • Şu an dayanamayıp 3. Kez başvuruda bulundum. İlkinde Apple Türkiye’den ikincisinde Apple Amerika’dan ve şuan tekrar Apple Türkiyeden. Bu nasıl iş anlamadım

  11. valla acayip sinir olmaya basladım apple a bu ne sacmalık ya bı kod vercen onu da beklet beklet bole ıs mı olur yaa… 

    • Apple önceliği yeni alanlara veriyor büyük olasılıkla sunucuları yormamak için yanlış kod vs. gibi oyunlar yapıyor olabilir. Bir kaç gün içerisinde ilk dalga geçince kodları salar umudundayım :))

    • haklısın kardesım keske yerınde olsaydım ya da keske bole bı sey olmasaydı da bu stresı cekmeseydım en azından alır yuklerdım kafam rahat olurdu 

  12. ahan da bıttı artıkın kod mod ıstemıyorum alsın o kodu apple ne yapıyosa yapsın bı daha da boyle ınsanı ayar etmesın bastırdım aldım 20 dolar kadar konussun…

  13. kod geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :))))) tam satin alacakken mail geldi. seni severim apple ama az daha beni hayal kirikligina ugratiyordun apple. neyse simdi retina mbp ve ml keyfini cikaralim :))

    • Kod talebini ne zaman göndermiştin ve retina yı hangi tarihte almıştın TR den mi?

      30.6.12 de aldım ve 25.07 de 17:32 de  kod talebi gönderdim hala gelmedi..

      Hangi sürece göre öncelik veriyorlar acaba..  Beliki retina aldın diye sana bi öncelik tanımışlar :)))

        • Vatan Topkapı dan internet üzerinden aldım alım tarihine 29.06.2012 yerine yanlışlıkla kargolanma tarihi olan 30.06.2012 yazdığımı fark ettim şimdi kontrol ederken. Tekrar giriş yapmak istediğimde de seri kod kayıtlı veriyor. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

        • Göktug bey yükseltme kodu ile indirdiğim dosya yı diğer Mac bilgisayarıma kopyalayıp onuda Liondan -> Mountion Lion a yükselttim..

          İki bilgisayarda Store ye aynı ID ile bağlı bir sıkıntı çıkar mı ilerde yoksa Satın alanlarda olan 5 bilgisayara yükleme hakkı kod da da var mı.

    •  Fatura tarihi kargo tarihi ile aynı 30.06.2012 :))) talepteki bilgiler doğru. eee  neden hala gelmedi bu kod :)))  

      ygzsu   sen hangi magazadan almıştın?

  14. iMac’im yeniydi ama kadikoy’den almistim ve adamlarin alis tarihi mayis idi ama yinede sansimi denedim ve basvurdum 2 tane kod geldi ama pdf gelmedi.. onu bekliyorum artik, hayirlisiyla gelse de kavussak ML’imize 😀

  15. benim kodum 1 dakika icinde geldi,heralde kod gonderme  sistemi degistirdiler.. (aldiktan hemen sonra register yapmistim belki ondan hizli gelmistir) 

  16. Merhaba Arkadaşlar yazıyı saat 22:40 itibariyle okumaya başladım ve hemen gösterilen adımları uyguladım. Şuan saat 23:20 ML iniyor çok hızlı oldu ben bile anlamadım 😀 Bu arada 21/07/12 tarihinden topkapı Vatan bilgisayardan almıştım.

  17. göktuğ bey merhaba. bana kod gelmişti. ancak indiremedim. bende hesaptan satın aldım. ancak sizin anlatımınızla kodu kullandım. kredi kartına iade yapılabilir mi. teşekkürler.

      • Bu arada az önce destek talebinde bulundum. Yaklaşık 10dk içerisinde cevap geldi. Gelen maili olduğu gibi burada paylaşıyorum. En aşağıda Pazartesi-Cuma 8-5 çalıştığını yazmış ama bugun Cumartesi. Sanırım Apple’ın başı büyük dertte.

        Dear Erdem,Good day!  This is Rowena, your iTunes Store Advisor and I am glad to assist you today.I understand that you received an OS X Server code when you should have received an OS X Mountain Lion code. Apple is aware of this issue and is working to resolve it. You should receive a new code soon.Thank you for choosing Apple.  Have a Great day!Sincerely,RowenaiTunes Store/Mac App Store Customer SupportPlease Note: I work Monday-Friday, 8 AM to 5 PM Central Time.

  18. Apple’dan beklenen mail sonunda geldi. Ama sonuç koca bir FAIL ! Satıcılar listesinde benim almış olduğum mağazanın benim aldığım şube dışında hepsi var ama Electro World Torium yok. Sizi dediğiniz gibi listeden seçmeden elle yazarak gönderdim talebi ve gelen cevap şu.

    We are unable to process your request for OS x Mountain Lion because of the following:
    Purchases must be through an authorized reseller.

    • Ben de elle yazmıştım bilgileri. Acaba o yüzden mi gelmiyor hiç bir mail? Şimdi tekrar gönderiyorum. Ama yine bulamadım “Viaport – ElectroWorld”ü. Acaba ben mi göremiyorum, yoksa yok mu? Ben de onun yerine Electro World- Pendik dedim. Bakalım ne olacak? :S

  19. MacBook Air’imi ilk aldığımda register edip etmediğimi bilmiyorum.. Şu anda denediğimde cihazımı register edemiyorum. ML için ilk yaptığım başvuruya hala cevap alamadım. Register ile bir ilgisi var mıdır bilemiyorum?.. İlk başvurum ve sonraki girişimlerimin her birinde fatura istedi. Ücretsiz ML den geçtim, cihazımı ve seri numarasını sorgular hale geldim. Cihazımı Bimeks ten Bilkom garantili aldım. Çakma olamayacağına göre bu ızdırap niye?

  20. Ben şubat 2012’de MacBook Pro satın almıştım. Bu yazıdan anladığım kadarı ile malesef ücretsiz olarak Mountion Lion’u edinemiyorum.

    • Biraz önce dayanamayıp satın aldım. Ancak kurmadan önce yükleme diski oluşturmak istedim. Fakat anladığım kadarı ile yükleme diski yapabilmek için öncelikle sistemin kurulmuş olması gerekiyor. Doğrumu?
      Birde yanlışlıkla indirdiğim dosyayı sildim ve şimdi tekrar indiriyorum.

      • Evet kurulu sistem de tekrar indirdiğiniz zaman dosya bilgisayarınızda kalıcı oluyor.

        Ben bu dosyayı “Tuxera NTFS” ile NTFS formatlı bir harici diske atıp diğer Lion yüklü Macbook Pro ma atıp Mountion Lion’a sorunsuz bir şekilde yükselltim.

  21. Bana hala hiç bir kod gelmedi. :// Ben de şimdi ikinci kez başvuru yapıyorum. Acaba başvurunun onaylanma evresini kontrol edebileceğimiz bir yer var mı? Ya da nakit iadesi gibi, Apple’a kodumuzun nerde kaldığını sorabilir miyim. 😀

    • Onaylanma evresini veya başka bir durumu kontrol edebileceğin bir yer yok malesef. Apple’ın bile kontrol edebildiğinden şüpheliyim şuanda. Nakit iadesi için Göktuğ Bey’in bu blogta paylaştığı son yazıyı inceleyebilirsiniz. Link budur : http://www.sihirlielma.com/2012/07/28/mountain-lion-mac-app-store-geri-odeme-refund/

      Ben iki gündür ısrarla Rowena adında bir bayanla görüşüyorum Apple’dan. Bana inatla OS X Server kodu gönderdiklerini ve bu hatanın en kısa zamanda çözüleceğini söyleyip duruyor. Ben de inatla bana kod falan gelmediğini asıl sorunun Electro World Torium un reseller listelerinde olmadığını fakat diğer birçok şubesinin listede olduğunu anlatıyorum. Electro World Torium’dan aldığım faturayı 3 kez gönderdim. Umarım az önce attığım mailden sonra biraz aklını toparlayıp şu işi bir çözüme ulaştırır. Resmen rezalet yani.

      • Ben de aynı şekilde ElektroWorld Via/Port’u listede bulamadığım için, kendim doldurmuştum gerekli yerleri. Şimdi ise, ElectroWorld – Pendik diye seçerek gönderdim, bakalım ne olacak.

        Cevabınız için teşekkürler.. 🙂

        • Muammer Bey ben aradan geçen 6 günün ardından sonunda koduma ulaştım. Size de tavsiyem durumunuzu belirten bir maili  [email protected] adresine, mailinize başvuru yaptıktan sonra aldığınız referans kodunu da yazarak göndermeniz. Dün mail attım ve bugün kod elime ulaştı. Umarım halledebilirsiniz. İyi günler.

          • Ne demek umarım yardımcı olabilmişimdir. Sonuçları aynı problemi yaşayanlar için buradan paylaşırsınız. İyi günler.

          • Support bölümüne ne kadar mail atarsasm atayım, geri dönüş alamıyorum. :/ TR adresi diye Türkçe yazıyorum, ama İngilizce mi yazmalıyım acaba?

          • Teşekkürler. Sonunda bir cevap alabildim. Başvurunuzu değerlendirip, 48 saat içerisinde döneceğiz dediler.. 🙂 Bakalım, artık olur inşallah..

          • Nihayet Apple’dan beklediğim kodu alabildim. Gecenin bu saatinde oturdum ML’ı yüklüyorum.. 😀 Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum..

  22. Mountain lion yüklemesi sonrası böyle bir sistem bilgisi gördünüz mü daha önce? 🙂 bu yüzden bazı programları kurmama izin vermedi çünkü powerpc olarak görüyor… 

  23. Merhaba
    25 Temmuz’da MBP almıştım.
    2 Ağustos’ ta kod geldi, hata oluştu ML yüklenemedi.
    4 Ağustos’ ta farklı PDF dosya şifresi ile aynı kodu göndermişler.
    Ne yapmalıyım?

  24. merhaba arkadaşlar bende 25/7 de macbook pro aldım benden satın alma makbuzu istiyor faturamı gondericem ama sizde böyle bir durumla karşılaştınız mı ?

  25. Ben 29.07.2012 tarihinde MacbookPro aldım USA dan ama bana verdikleri faturayı kaybettim.. 🙁 başvuru yapabilirmiyim? nasıl? Yardımcı olursanız sevinirim… 🙁

  26. amerikadan aldigim macbook air in faturasini kaybettim ama 3. adimda bu soruluyor. herhangi bir support e mail adresi de bulamadim. ne yapmami tavsiye edersiniz arkadaslar?

  27. ben yeni imac aldım mac dünyasına yabancıyım..
    imac i alalı 3 gün oldu bahsettiğiniz gibi işlemleri yaptıktan sonra kodu aldım ve appstore dan indir kısmına geldim şu anda da indiriliyor görünüyor..ancak çubuk hiç ilerlemiyor..internette herhangi bir sorun yok çeşitli şekillerde test ettim bunu. launchpad de aynı şekilde duruyor. bu durum normal mi?
    bir diğer konu launcpad de indiriliyor görünen indirmenin hızını nereden görebilirim?
    diğer bir konuda bilgisayar ekranı kapatsın ancak indirmeleri sabaha kadar yapsın istiyorum..aslında çok şey istiyorum galiba..
    kusuruma bakmazsanız birşey daha var..safari eklentisi olarak password saklayıcı ne önerirsiniz?
    Saygılar..

    • Bazen Apple’ın sunucularında sorun olabiliyor. Yükleme işlemi daha sonra tamamlandı mı?

      Şifreleriniz için de 1Password öneriyorum 🙂 http://www.sihirlielma.com/2011/09/09/1password-mac-app-store/

      • Cevabınız için tesekkürler Göktug Bey..Maalesef yükleme işlemini tamamlatmıyor..Butonun üzerinde herhangibir yazı yazmıyor..(Devam et butonunda)..Sadece yanında kırmızı bir yazıyla “hata oluştu” diyor..
        Saygılar..

  28. merhaba
    ben de ağustos ayında yeni imac aldım. ancak ücretsiz güncelleme yapacağımı bilmediğimden ödeme yaptım. bu ödemenin iadesi olabilir mi anlattığınız işlemleri yaparsam? teşekkürler

  29. göktuğ bey ben yeni bir mac kullanıcısıyım.forumları biraz araştırdım.mountain lion u flash diske çekmeye karar verdim.fakat mountain lionu tekrar indirmem gerekiyor.ancak ben kod kullanarak indirip kurmuştum mountain lionu şuan aynı kodu tekrar kullanamıyorum.satın almadan tekrar nasıl indirebilirim acaba?

  30. İlk yolladigimi fatura okunmuyor diye reddettiler. Faturayı daha okunur bir şekilde fotoğrafını çekip yolladığımda da bu sefer ‘Sipariş, satın alma tarihinden itibaren 30 gün içinde alınmadı.’ şeklindeki açıklamayla talebimi reddettiler. Saçmalıktan başka bir şey değil. 30 gün içinde haberim olmak zorunda mı? Sonuçta yeni almışım.

  31. macbook airimi dün aldım.farkettimki lion yüklü ve bu sayfadaki talimatları izleyerek yeni kod talebinde bulundum.şaşırtıcı derecede yarım saat içinde kodu göndermişler…ilk defa mac kullandığım için problemsiz de yükleyebilirsem tadından yenmez 🙂

  32. Göktuğ bey rica ediyorum yardımcı olun 🙂

    Macbook Air’imi yeni aldım, 2012 model, i5, 4gb ram, 128gb ssd’li olan model. Şuan işletim sistemi olarak 10.7.5 Lion yüklü, forumlarda ve appstore’da okuduğum yorumlara göre Mountain Lion Macbook Air’de kasıyor, yavaşlatıyor gibilerinden eleştiriler var. Kod talebinde bulundum, 20 saniyede geldi 🙂 Ama şimdi Mountain Lion’u kursam mı kurmasam mı diye ikilemdeyim. Performans ve pil ömrü olarak son durum nedir? Lion mı Mountain Lion mı ? Hangisini önerirsiniz ? Yeni güncelleme ile alakalı konunuzu okudum, sanırım baya bir gelişme varmış fakat yine de önce size sormak istedim.Yardımcı olursanız minnettar kalırım 🙂

  33. ohooo ben iki aydır bu makinayı kullanıyorum çok forum sitelerinde dolaştım böyle bişey ilk defa gördüm ben bu işlemleri yaptım ama sanırım gelmicek kod bana

  34.   Göktuğ bey rica ediyorum yardımcı olun 🙂

    Macbook Air’imi yeni aldım, 2012 model, i5, 4gb ram, 128gb ssd’li
    olan model. Şuan işletim sistemi olarak 10.7.5 Lion yüklü, forumlarda ve
    appstore’da okuduğum yorumlara göre Mountain Lion Macbook Air’de
    kasıyor, yavaşlatıyor gibilerinden eleştiriler var. Kod talebinde
    bulundum, 20 saniyede geldi 🙂 Ama şimdi Mountain Lion’u kursam mı
    kurmasam mı diye ikilemdeyim. Performans ve pil ömrü olarak son durum
    nedir? Lion mı Mountain Lion mı ? Hangisini önerirsiniz ? Yeni
    güncelleme ile alakalı konunuzu okudum, sanırım baya bir gelişme varmış
    fakat yine de önce size sormak istedim.Yardımcı olursanız minnettar
    kalırım :)EDIT: Aynı yorumu bir daha yazmıştım fakat şuan göremiyorum, tekrar yazıyım dedim.Eğer aşağıda bir yerde mevcutsa ve gözümden kaçmışsa affola 🙂

    • Tarkan Bey öncelikle hayırlı olsun, Mac ailesine hoş geldiniz..! 🙂

      Açıkçası ben yüklemenizi öneriyorum. Çünkü ML 10.8.2 ile oldukça önemli iyileştirmeler yapılmış durumda. Ancak elbette karar sizin, istediğiniz zaman yüklemeyi tercih edebilirsiniz. 🙂

  35. Ben Macbook Pro yu 22.12.2012 de aldım. Mountain Lion u bedava indirme hakkım vardı ve kullanmak istedim.Gönderilen kodu nasıl kullanacağımı anlamadığım için App Store dan Mountain Lion a bastım ve sorulan accounta şifremi girdim. Mountain Lion inmeye başladı ve kodu kullanmadım. Ödeme yaptığımı farkettim. Hemen indirmeyi durdurdum.Biraz araştırdım ve kodu nasıl kullanacağımı buldum, kullandım.Şu anda indiriliyor.Ancak param gitti… Bu hatayı düzeltebilmek için sizin bildiğiniz ve benim yapabileceğim herhangi bir çözüm var mıdır acaba?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler…..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz