Ana Sayfa Haberler OS X 10.8.2 ve iOS 6 yayınlandı!

OS X 10.8.2 ve iOS 6 yayınlandı!

30

Ve beklenen gün geldi, OS X 10.8.2 ve iOS 6 yayınladı. Apple için gerçekten önemli güncellemelerin yayınlandığı bu günde, hem Mac ailesi hem de iOS ailesi güncellenmiş oldu. 🙂

Sihirli elma os x 10 8 2 banner

 

Elbette Sihirli Elma olarak ilk önceliğimiz Mac ailesi ve OS X 10.8.2, ve bu yazımıza ilk olarak bu güncellemenin detayları ile başlıyoruz. 🙂

OS X 10.8.2

OS X 10.8.2 Mac ailesi için kritik bir güncelleme diyebiliriz. Çünkü iOS 6 ile birlikte gelen OS X 10.8.2 Mac’imizin kararlılığını, uyumluluğunu ve güvenliğini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda pek çok yeni özelliği de içerisinde barındırıyor.

Apple bunları güncelleme detaylarında çok net bir şekilde paylaşıyor:

Sihirli elma os x 10 8 2 2a

Daha önce Mountain Lion lansmanında değindiğimiz, ancak iOS 6’yı bekleyen Facebook entegrasyonu ile birlikte Game Center’daki yenilikler de sonunda OS X 10.8.2 ile hayatımıza giriyor. 🙂

Sihirli elma os x 10 8 2 3

Güncelleme: Resmi olarak açıklamalarda geçmese de OS X 10.8.2 ciddi anlamda pil ömründe bir iyileşme getiriyor. Detaylar için “OS X 10.8.2 ile pil ömrü sonunda iyileşiyor!” yazısına göz atabilirsiniz.

Güncellemeyi yüklemeden önce lütfen yedek almayı unutmayın. İşletim sistemimizi güncellediğimiz için beklenmedik durumların oluşma ihtimali her zaman var. Nasıl yedekleme yapacağınızı bilemiyorsanız “Time Machine” yazımıza göz atabilirsiniz.

Güncellemeyi yüklemek için her zamanki gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz ve App Store’dan “Güncelle” butonuna tıklayarak güncellemeleri yüklüyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 2 yazilim guncelleme

10.8.2 güncellemesini elle indirip yüklemek için OS X Mountain Lion Güncellemesi 10.8.2 (Combo) sayfasına göz atabilirsiniz.

Mac OS X Lion 10.7.5

Her ne kadar bir çoğumuz Mountain Lion’a geçsek de, Apple Lion kullanıcılarını da unutmamış ve bir güncelleme de Lion kullanıcıları için geliyor bu akşam. 🙂 Eğer Lion kullanıyorsanız siz de 10.7.5 güncellemesini yüklemeyi unutmayın. 🙂

Sihirli elma mac os x lion 10 7 5

iOS 6

iOS 6 ile ilgili bilgi ve güncelleme detayları için de kardeş blogumuz iPhone Türkiye’nin “iOS 6 Yazılım Güncellemesi Yayınlandı” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma ios 6


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


30 Yorumlar

  1. Göktug bey merhaba ben Mointain Lion güncellemesini indirdim ve bilgisayarımı yeniden başlatmak için komut verdikten sonra sistem açılırken ekranda bir dosya ikonu ve içinde kocaman bir soru işareti yanıp sönmeye başladı ve sistemi açamadım. Bunun üzerine mointain lion açılış diski ile USB den yeniden kurayım dedim o da olmadı. Makinanın harddiskini görmüyor. Disk izlencesi ile bakında harddisk mevcut ve doğrulatma yapınca doğruluyor. Problem yok diyor. Ancak kurulum ekranına geçince kurmak için USB den başka disk görmüyor. Bu durumda problem ne olabilir ve nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

  2. merhaba göktug bey, macbook pro kullanıcısıyım, yeni bir macbook pro aldım (retina display). eski bilgisayarımda alıp kullandığım lisanslı yazılımlarımı, applestoredan aldığım indirdiğim program ve uygulamalarımı ve datalarımı sağlıklı bir şekilde yeni bilgisayarıma nasıl aktarabilirim. iki bilgisayar arasında bağğlanrı noktalarında farklılıklar var. nasıl bir transfer kablosu kullnamalıyım hızlı bir şeklide bu işi tamalamak için. wireless üzerinden yapıldığında korkunç süreler çıktığı yönünde yorumlar var.

    şimdiden teşekkürler

  3. Güncellemeyi Bilgisayarım görmüyordu. (yani app Store güncellemeleri denetlettiğimde sadece iphotonun ve bazı diğer uygulamaların güncellemelerini görüyor ama 10.8.2 yi algılamıyor)
    Başkasınında başına gelirse diye şimdiden yazayım belki faydalanan olur.Çözüm olarak manuel yüklemeyi denedim faydası oldu:
    Manuel yükleme için
    http://support.apple.com/kb/DL1581

    Umarım gerek duymazsınız.

  4. Merhaba sitenizin takipçilerinden biriyim yaklaşık bir buçuk ay önce 21.5 imac aldım üzerinde 10.7.4 kurulu geldi, daha sonra apple yeni bilgisayar alanlar için ücretsiz güncelleme sundu bunuda sizin tarafınızdan öğrendim ve güncelledim şuan sistemim 10.8.1 fakat şöyle bir soru sormak istiyorum; sistemimi 10.8.1 den 10.7.4 veya 10.7.5 e downgrade yapmak istiyorum bir çok İngilizce forum gezdim bir yolunu bulamadım belkide vardı benim yetersiz ingilizcemden dolayı anlamadım 🙂 göktuğ bey böyle bir yol var mıdır varsa nasıldır? görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim iyi günler.

    • Merhaba arkadaşım;
              Öncelikle safariyi açacaksın açtıktan sonra ekranın sol üst tarafta adres çubuğunun yanında ok işareti var ona tıkla ordan facebook,twit,google(hangisini istiyorsan) dedin mi senden kullanıcı adı ve şifre ister girersin sonra bildirimlerde görünür hatta defter takvim ve rehberde bile görünüyor…

      Saygılar…

  5. Enteresandır ki bu son güncellemeden önce yani son üç gündür bazı google servislerine erişim sağlayamıyordum (Analytics, Adsense, Docs vb.) Aslında çok rahatsız etti bu durum beni. Hatta uyuz oldum tam anlamıyla. Güncelleme sonrasında düzelsede içimde bir sıkıntı olarak kaldı.

  6. itunes un son güncellenmesinden sonra önemli bir sorun yaşamaya başladım. Macbook Pro,ipad2 ve iphone 4 kullanıyorum. Bu cihazlarımın hiç birisi kablolu yada kablosuz olarak itunes ile eş zamanlanamıyor. Hata veriyor. Uyarı olarakta yüklü uygulamalar belirlenemedi yazıyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  7. En çok beklediğim özellik olan imessage özelliğinin; “Bütün apple cihazlarında entegre çalışmaması” durumunun çözülmesiydi, özel bir işlem yapmam gerekmiyorsa, Çözülmemiş malasef…

  8. Arkadaşlar 2 gün önce 5.1.1 güncelleyip ios 6 ya çıkardım ve yapmaz olaydım berbat bişey tamam hızlı vs vs ama şarj olayı hiç olmamış olaya bak şimdi akşam pilin yüzdesi % 74 sabah bakıyorsun telefon kapanmış şarj nakauwt çok sinir bozucu bişey yapılacak bişey varsa yardım edin lütfen…

    Saygılar…

  9. Goktug bey merhaba,
    10.7.5 guncellemesinden sonra time machine korkunc yavasladi. pro ve air kullaniyorum. 2sinde de ayni sorun oldu. guncellemelerden sonra (10.7.5, safari 6.0.1 ve ofis guncellemeleri ayni ana rastladi), pro’da yaklasik 3,5 GB, air’de ise 2,5 GB’lik backup basladi ve yedekleme eskisine kiyasla cok yavas ilerliyorlar. MountainLion’da da bu yavaslik var mi acaba?

  10. Merhaba arkdslar. Soyle bi sorum olacak;
    4S e ios6 yi yukledikten ust sag ekranda sarj isaretinin yaninda surekli bir ok isareti var. Ne anlama geliyor cozemedim. Ayrica ios6 tan sonra youtube telefonumdan silindi.
    Bunlarla
    İlgili yardim alabilirsem tesekkur ederim

  11. Merhabalar elimde late 11 mbp  var yalnız sıkıntım hiç bir şekilde güncelleme yapamıyor oluşum, siteden manuel olarak indirip kurabiliyorum ancak software update kullanılamaz halde sürekli aynı hatayı almaktayım “An error has occurred – The request timed out” bir fikriniz yahut daha önceden duymuşluğunuz varsa siteden takip ederim yoksa da teşekkürler. Ayrıca server sıkıntısı falan değil sanırım iki iki buçuk aydır her gün (lion kuruluykende) aynı hatayı aldım kolay gelsin

  12. Merhaba,
    Sistemimde yazılım 10.7.4 gözüküyor ve yeni yazılım ara dediğimde 10.7.5 bulamadan yazılım güncel diyor. 10.8 e geçmem için illaki 10.7.5 e (manuell olarak da olsa) geçmem gerekiyor mu yoksa 10.7.4 den direk 10.8 e geçebilir miyim ?

    • 10.8’e geçmek için Mac App Store’dan Mountain Lion’ı satın alabilirsiniz. Şu yazıya göz atmanızı öneriyorum: http://www.sihirlielma.com/2012/07/26/mac101-mountain-lion-nasil-yuklenir/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz