Ana Sayfa Haberler MacBook Air’ler (2012) için EFI Firmware Güncellemesi 2.6

MacBook Air’ler (2012) için EFI Firmware Güncellemesi 2.6

9

Apple dün gece 2012 model MacBook Air’ler için bir EFI güncellemesi yayınladı. Eğer 2012 yılında üretilmiş bir MacBook Air sahibiysek bu güncellemeyi yüklememizde fayda var diyebiliriz.

Sihirli elma macbook air 2012 efi guncelleme banner

Güncellemeyi kimler yükleyebilir?

Tam adı “MacBook Air EFI Firmware Güncelleme 2.6” olarak geçen bu güncelleme sadece 2012 model MacBook Air’ler için geçerli. Eğer siz de 2012 Haziran ayından sonra yeni bir MacBook Air satın aldıysanız güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

Aksi halde yazının devamını okumanıza gerek yok… 🙂

Sihirli elma macbook air 2012 efi guncelleme 1 macbook air

Güncelleme ne ile ilgili?

Oldukça ufak, hatta sadece 4.76 MB’lık bu güncelleme ile MacBook Air’imizdeki birkaç problem düzeltilmiş:

MacBook Air’e bağlı HDMI ekranlarla ilgili bir renk sorununu düzeltir, MaBook Air’in düzgün bir şekilde başlamasını engelleyen Windows ile ilgili bir sorunu çözer ve bir Thunderbolt aygıtının çıkarılmasının sistemin bekleme durumundan çıkarken donmasına neden olan bir sorunu giderir.

Açıkçası ben MacBook Air’ime bir HDMI aygıt bağlamıyorum, Windows kullanmıyorum ve Thunderbolt bir aygıtım henüz yok. Ancak yine de bu güncellemeyi yüklemekte ve son sürümü kullanmakta fayda var. 🙂

Güncellemeyi nasıl yüklerim?

Güncellemeyi yüklemeden önce lütfen yedek almayı unutmayın. İşletim sistemimizi güncellediğimiz için beklenmedik durumların oluşma ihtimali her zaman var. Nasıl yedekleme yapacağınızı bilemiyorsanız “Mac101: Mac’te Nasıl Yedekleme Yapılır? Time Machine ile…” yazımıza göz atabilirsiniz.

Sihirli elma mac yedekleme time machine 2

Güncellemeyi yüklemek için her zamanki gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz ve App Store’daki Güncellemeler sekmesinde yer alan “Güncelle” butonuna tıklayarak güncellemeleri yüklüyoruz.

Sihirli elma macbook air 2012 efi guncelleme 3

Apple, güncellemeyi yükleyebilmemiz için Mac’imizin şarj kablosunun takılı ve elektriğe bağlı olması gerektiğini söylüyor, ancak pil gücüyle çalışırken de güncellemeyi yükleyebiliyoruz. 🙂 Fakat EFI Güncellemesi sırasında pilimiz biterse ya da ters giden bir şey olursa işlem yarım kaldığında ciddi bir sorun yaşama ihtimalimiz olabilir, bu yüzden yine de Mac’imizin şarj adaptörünü kullanmakta fayda var… 🙂

Sihirli elma macbook air 2012 efi guncelleme 4

Güncellemeyi elle indirip yüklemek içinse Apple’ın “MacBook Air EFI Firmware Update 2.6” destek sayfasına göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. iyi günler 2008 model macbook air e nasil güncelleme yapıcaz benimki hala 10.6.8 yardımcı oursanız sevinirim.

    • Lion işletim sistemine geçmelisiniz, hatta Mountain Lion’a (10.8) geçmelisiniz 🙂 Şu yazı size yardımcı olabilir: http://www.sihirlielma.com/2012/07/26/mac101-mountain-lion-nasil-yuklenir/

  2. İyi gunler kolay gelsin macbook air mid 2012 ye mojave yūklemek istiyorum önerirmisiniz.Performans açîsindan bir gerileme olur mu .

  3. Macbook air mid 2012 mojave güncellemesini kaldirir mi yada hangi sūrumū yuklemeliyim. Gūncellemeden sonra Bilgisayarîn Performansinda bir gerileme olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz