Ana Sayfa Haberler MacLegion İlkbahar Paketi 2013 ($393 yerine $49)

MacLegion İlkbahar Paketi 2013 ($393 yerine $49)

4

MacLegion bahar paketlerine devam ediyor! Bu sefer de 10 farklı Mac uygulamasını paketliyor ve toplamda $393 tutan bu uygulamaları $49’a ulaşılabilir hale getiriyor.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 2

MacLegion paketi her zaman olduğu gibi herhangi bir üçkağıt ya da kandırmaca barındırmayan bir paket. Bu paket kapsamında satın aldığımız uygulamaların tam sürümlerine erişiyor, güncellemelerden faydalanabiliyor ve gerekirse de resmi destek de alabiliyoruz geliştirici firmalardan.

Sözü fazla uzatmadan paket içerisindeki uygulamalara geliyor ve kısa açıklamalarla bu uygulamaları tanımaya çalışıyoruz.

MacLegion İlkbahar Paketi 2013

1. Toast ($99)

Eğer hala DVD yazıcıya sahip bir Mac sahibiysek, ve CD/DVD yazıyorsak bu uygulama tam bize göre. Toast sayesinde çeşitli formatlarda CD ve DVD’ler hazırlamak, ve bunları farklı cihazlarda kullanmak mümkün.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 toast 1

Her ne kadar başarılı bir uygulama olsa da, açıkçası DVD döneminin geride kaldığına inanan birisi olarak bu uygulamayı pakete yakıştıramadığımı da söylemeden geçemeyeceğim…

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 toast 2

2. Set for iWork ($69)

Artık iWork adı altında yer almasa da Apple’ın Numbers, Keynote ve Pages uygulamaları Apple’ın ofis paketini oluşturuyor diyebiliriz. Yaklaşık 1 senedir beklememe rağmen nedense Apple bu uygulamaları hala Türkçeleştirmiş değil. Ancak umuyorum ki önemli bir güncelleme ile birlikte bu uygulamaları da Türkçe kullanabileceğiz.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 set for iwork 1

$69 değerindeki bu set ise Pages, Numbers ve Keynote için çeşitli tasarımları ve şablonları içerisinde barındırıyor:

  • Pages için 1.100 özgün tasarım
  • Numbers için 100 tablo şablonu
  • Keynote için 50 birinci sınıf tema
  • ve kullanmak için 1.300’den fazla görsel

Açıkçası oldukça güçlü ve başarılı bir set gibi duruyor. Paket içerisinde en çok ilgimi çeken bu oldu diyebilirim… 🙂

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 set for iwork 2

3. LaunchBar ($35)

Aslında her ne kadar bu uygulamayı Alfred’e benzetsem de, LaunchBar çok daha kapsamlı bir uygulama. LaunchBar sayesinde klavyemizden pek çok farklı özelliğe, uygulamaya ve pratik kısayola, hatta farklı arama motorlarına bile kolayca erişebiliyoruz.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 launchbar 1

Anlatması biraz zor, tarif etmekte zorlanıyorum açıkçası. Ancak ingilizce olsa da aşağıdaki video uygulama hakkında biraz daha iyi fikir veriyor… 🙂

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 launchbar 2

httpv://www.youtube.com/watch?v=yRnJlXa-ImI

4. TasksBox ($24.99)

Sonuç odaklı biri misiniz? Yapacağınız işleri bir “yapılacaklar listesi” şeklinde takip etmeyi tercih ediyorsanız bu uygulama işinize yarayabilir. Günlük işlerimizi, alışveriş listemizi, hafta sonunda yapılacakları ve liste şeklinde tutmak istediğimiz pek çok şeyi ayrı yönetebileceğimiz şık bir arayüz sunuyor bize TasksBox.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 tasksbox 1

Aylık görünüm, hatırlatmalar, tekrarlamalar ve bulut senkronizasyonu gibi artık olmazsa olmaz diyebileceğimiz özelliklere de sahip olan TasksBox, ayrıca tasarımındaki detaylarla da dikkat çekiyor.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 tasksbox 2

5. Animationist ($29.99)

iMovie ile videolarımızı düzenleyebiliyor, başına veya sonuna metin içeren giriş animasyonları da ekleyebiliyoruz. Ancak farklı bir animasyon yapmak, videolarımıza ayrı bir hava katmak istiyorsak Animationist adlı uygulamayı kullanabiliyoruz.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 animationist 1

Animationist sayesinde sanki Pages içerisinde bir metni düzenliyormuş gibi kolayca istediğimiz görünümü sağlayabiliyor, yine iMovie’dekine benzer şekilde animasyonu da kolayca görüntüleyebiliyoruz. Uygulama içerisinde basit animasyonlara ek olarak kompleks ve daha profesyonel hazır animasyonlar da mevcut. Ayrıca hazırladığımız animasyonları da kolayca istediğimiz formatta dışa aktarabiliyor ve kullanabiliyoruz.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 animationist 2

6. iFinance ($29.99)

Kişisel harcamalarımın kaydını tutmak benim için her zaman problem olmuştur. Excel, Numbers, Notes, Evernote gibi pek çok uygulamada, hatta bunun için özel bazı iOS uygulamalarını da denememe rağmen pek başarılı olduğum söylenemez… 🙂

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 ifinance 1

Ancak siz de kişisel harcamalarınızı yakın takibe almak ve bunları daha sonra analiz ederek gelir/gider dengesini daha kolay yönetmek istiyorsanız iFinance uygulamasına bir şans vermeyi düşünebilirsiniz.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 ifinance 2

7. Habits ($19.99)

Paketteki ilginç uygulamalardan biri de Habits. Bu uygulama bize yeni alışkanlık kazandırmak konusunda yardımcı olacağını iddia ediyor. Her yeni alışkanlık için bu alışkanlığı takip edebileceğimiz, kendimize notlar ekleyebileceğimiz birer takvim oluşturuyor.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 habits 1

Bu takvim sayesinde her gün alışkanlık haline getirmek istediğimiz şeyi işaretleyebiliyor, ve zinciri kırmadan büyütmeye devam edebiliyoruz. Böylece belirli bir süre sonra, artık uygulamaya ve onun motivasyonuna da ihtiyaç kalmadan bu yeni alışkanlığa sahip olabiliyoruz.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 habits 2

Aslında yöntem belli, bu uygulama sadece bir araç sunarak işimizi kolaylaştırmaya çalışıyor bize yeni bir alışkanlık kazandırmak için. Yine de görsel açıdan şık ve işaretleme yapmaktan keyif alacağımızı düşündüğüm bir uygulama Habits.

8. MainMenu Pro ($9.99)

İsmi biraz değişik olsa da MainMenu Pro aslında Mac’imiz için pek çok temizlik, optimizasyon ve pratiklikler getiriyor. Sistem temizliği, log ve cache dosyalarının temizlenmesi ile boş disk alanının arttırılması, Mac’imizi hızlandıracak optimizasyonlar ve daha pek çok şeyi içerisinde barındıran MainMenu Pro, bu paketin ufak görünüşlü jokeri gibi görünüyor. 🙂

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 mainmenu pro 1

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 mainmenu pro 2

9. Corel Paint It! ($39.99)

Önceki gün tanıttığım Sketchbook uygulamasından farklı olarak, bu uygulama çizim için değil, daha çok fotoğrafları “boyamak” için daha uygun gibi görünüyor. 🙂 Yani fotoğraflar üzerinde çeşitli boyama tekniklerini kullanarak hoş efektler yaratmak için kullanabiliyoruz Corel Paint It adlı uygulamayı.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 corel paint it 1

Kullanmadığım için detaylı bir yorum yapamıyorum, ancak böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyanlar için işe yarar bir çözüm gibi görünüyor.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 corel paint it 2

10. Stationary Pack 2 ($24.99)

E-posta’larınıza biraz daha renk katmak ister misiniz? Bu paket sayesinde Mail uygulamasında kullanabileceğimiz 122 farklı tebrik kartı şablonu mevcut. Hatta bu şablonları düzenleyerek toplamda 600’den fazla farklı tasarım kullanabiliyoruz.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 stationary pack 1

İlginç ve eğlenceli e-posta’lar göndermek, üstelik bunlara kendi fotoğraflarımızı da eklemek istiyorsak bu paketin içindekilere tek tek göz atmak bile hoş olacaktır.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 stationary pack 2

11. Trickster ($9.95)

Bu uygulama ise bonus! 🙂 MacLegion paketini satın alan ilk 5.000 kişiden biri olursak eğer bu uygulama da paketimize dahil ediliyor.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 trickster 1

Trickster, sık ya da son kullandığımız dosyalarımıza kolay erişmemizi sağlıyor. Menü çubuğuna yerleşerek uygulama bazında kullandığımız dosyalarımıza birkaç tık iler erişmemizi sağlayan Trickster, sık ve farklı dosyalarla çalışanlar için büyük pratiklik sağlayacak bir uygulamaya benziyor.

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 trickster 2

Değerlendirme

Açıkçası önceki paketlere göre biraz zayıf buldum bu paketi. Ancak sadece “Set for iWork” için bile paket satın alınabilir. 🙂 Bu tarz paketlerde tüm uygulamaların işimize yarayıp yaramayacağını düşünmek yerine, almak istediğimiz bir uygulamanın olup olmadığına bakmak ve paketin değerini buna göre düşünmek ve satın alma kararını vermek daha iyi olabilir.

Elbette paketi satın almadan önce uygulamaları denemek istiyorsak buna da bir çözüm var. Çünkü tüm uygulamaların deneme sürümlerinin olduğu bir paket de mevcut. 🙂 Deneme sürümlerini içeren 757 MB büyüklüğündeki paketi indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Eğer paketi beğendiyseniz de aşağıdaki bağlantıya tıklayarak paketi satın alabileceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz: MacLegion Spring Bundle 2013

Sihirli elma mac legion spring bundle 2013 1


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz