Ana Sayfa Haberler iCloud.com’da artık Keynote, Numbers ve Pages kullanılabiliyor!

iCloud.com’da artık Keynote, Numbers ve Pages kullanılabiliyor!

19

WWDC’de ilk defa duyduğumuz iWork for iCloud sonunda beta olarak bizlerin de kullanımına açıldı. Eğer siz de tarayıcınız üzerinden Keynote, Numbers ve Pages uygulamalarını kullanmak istiyorsanız iCloud.com’a bir uğramanız yeterli… 🙂

Sihirli elma icloud iwork pages numbers keynote featured

iCloud.com’da iWork paketi beta olarak kullanımda

Özetlemek gerekirse, iWork paketindeki Keynote, Numbers ve Pages uygulamalarını artık web tarayıcımız üzerinden iCloud.com adresine girerek kullanabiliyoruz. 🙂

Sihirli elma icloud iwork pages numbers keynote 1

Yani bu durumda, artık Mac’te hazırladığımız bir belgeyi, sunumu ya da tabloyu açmak ve görüntülemek için kendi bilgisayarımıza ya da başka bir Mac’e ihtiyacımız yok. iCloud.com’u açıyoruz ve belge tarayıcımız üzerinden karşımıza geliveriyor.

Sihirli elma icloud iwork pages numbers keynote 2

Belki de en vurucu özelliği de Windows ya da Mac farketmeden tüm bilgisayarlarda, hemen hemen tüm tarayıcılarda da kolayca çalışması! 🙂

Sihirli elma icloud iwork pages numbers keynote 3

iWork for iCloud ile neler yapılabiliyor?

Elbette web üzerindeki iWork paketinin Mac’imizdeki ya da iPhone/iPad’imizdeki kadar güçlü olduğunu ve tüm özelliklerini desteklediğini söyleyemiyoruz. Ancak ihtiyaçlarımızın en az %90’ını karşılayacağını söylersek pek de yanılmış olmayız.

Sihirli elma icloud iwork pages numbers keynote 4

Ama tabi ki en güzeli deneyimleyip kendimizin görmesi… 🙂 Fakat unutmayalım, iWork for iCloud şu anda hala beta, ve bir süre daha böyle kalacağa benziyor.

Sihirli elma icloud iwork pages numbers keynote 5

iWork paketini daha önce duymadıysanız hem iCloud üzerinden deneyebilir, hem de Mac ya da iPhone/iPad’iniz için indirebilirsiniz. Aşağıda uygulamaların detaylarını, verilen yorumları görmek ve indirmek için gereken bağlantıları bulabilirsiniz.

Sihirli elma icloud iwork pages numbers keynote 6

Mac için iWork

iOS için iWork


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey iyi günler,
    Yeni görünümünüz hayırlı olsun.
    Windows da Google chorme da hata veriyor açılmıyor.
    Mac Safari de açıldı. Bunun nedeni ne olabilir acaba?
    Şirket bilgisayarında açmaya çalıştım belki bir engelleme de olabilir tabi

    • İhtiyaçlarınıza göre karar vermeniz en doğrusu olur. Sürekli olarak ofis belgeleriyle uğraşacaksanız ve revize vb. yapacaksanız MS Office daha pratik olabilir.

      Ama ihtiyacınız olan yeni belge yaratmak, daha şık ve hızlı işler çıkartmak ve Office belgeleriyle işiniz de pek yoksa iWork paketini tavsiye edebilirim.

  2. Göktuğ bey size bir soru sormak istiyorum…

    Ben mac kullanıcısı değilim ( sevmediğimden değil,alamadığımdan) Ama istiyorum ki pc’mde exelde ,worlde ki çalışmalarım İphone’umla senkronize olsun evden çıktığımda onlara ulaşıp hemencecik bilgi almalar ,düzenlemeler,eklemeler yapabileyim.

    bunu nasıl yapabilirim bana yardımcı olursanız çok memnun olurum:)

  3. 1-2 yerde daha sormuştum kusura bakmayın fazla sorduğum için ama eski başlıklar görmezsiniz diye burda tekrar soruyorum filevault açık mace recovery modunda format atılmıyor illa kilidi açmamızı istiyor bir yerde gördüm EFI şifresi lazım demişler ama efi şifresi nedir bilmiyorum şimdi nasıl format atacağım harddiski mi değiştirmem lazım?

    • filevaultun şifresini unuttum ve baya süredir kullanmadığım için Apple da sakladım mı recovery keyi bilmiyorum saklamış olsam bile güvenlik sorularının cevaplarını öyle karışık yapmıştım ki Türkçe bile anlatamam bide amerikayı falan arayıp İngilizce anlatmam gerekiyor 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz