Ana Sayfa MacOS Boom ile Mac’imizin sesi daha yüksek çıksın

Boom ile Mac’imizin sesi daha yüksek çıksın

27

Mac’inizin sesinin yetersiz kaldığı oluyor mu? Sesi sonuna kadar açsak da bazı durumlarda yine de istediğimiz kadar yüksek ses çıkmayabiliyor. Mac’imizi bir ses sistemine bağlıyorsak, ya da kulaklık kullanıyorsak elbette bu bir sorun değil. Ama sadece Mac’imizin hoparlörlerini kullanmamız gerektiğinde Boom adlı uygulama sayesinde normalden daha yüksek bir ses seviyesine ulaşmak mümkün.

Sihirli elma boom icon 1

Yakından takip edenler hatırlayacaktır, 11-inç bir MacBook Air kullanıyorum. Çok memnun olmama rağmen, zaman zaman yeteri kadar yüksek çıkmayan ses biraz canım sıkılabiliyor. Bunun sebebi de elbette 11-inç MacBook Air’deki hoparlörlerin biraz daha küçük olması… 🙂

Sihirli elma boom 2

Boom ne işe yarıyor?

Boom işte tam da bu soruna çözüm üretiyor: Mac’imizden daha yüksek ses çıkmasını sağlıyor. 🙂

Bunun için önce Mac App Store’dan Boom’u yüklüyoruz.

Sihirli elma boom 3

Uygulamayı çalıştırdıktan sonra ise alışılmadık şekilde Boom bizden ek bir paket daha yüklememizi istiyor.

Sihirli elma boom 4a

Web sitesinden bu paketi de indirip yüklememiz gerekiyor. Neyse ki sadece birkaç dakikamızı alan bu işlemin ardından artık Mac’imizin sesi çok daha gür çıkmaya başlıyor. 🙂

Sihirli elma boom 5

Boom’un sese olan etkisini menü çubuğundaki ikon üzerinden, ya da uygulama penceresinden kontrol edebiliyoruz.

Sihirli elma boom 6

Sihirli elma boom 7

Boom ile dosyaların da sesi arttırılabiliyor

Boom’da ilgimi çeken hoş bir özellik daha mevcut. Uygulama penceresinin sol altındaki “Boost File” butonuna tıklayarak da istediğimiz ses dosyalarının sesini yükseltebiliyoruz.

Sihirli elma boom 8

Ben denemelerimde gayet tatminkar sonuçlar aldığımı söyleyebilirim. Ancak elbette benim müzik kulağım olmadığı için şanslıyım sanırım… 🙂

Bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumları çok daha doğru olacaktır. Fakat benim gibiler için Boom gayet güzel sonuçlar ortaya çıkartıyor. 🙂

Boom’da bir diğer güzel özellik: Ekolayzır

Boom’da hoşuma giden bir diğer özellik ise güzel de bir ekolayzır da eklenmiş olması ve elbette tanımlı bazı seçenekler sunması.

Sihirli elma boom 9

Müzik dinlerken farklı seçimler arasında dolaşarak aradaki farkı kolayca hissetmek mümkün oluyor.

Sihirli elma boom 10

Değerlendirme

En başta da söylediğim gibi, küçük hoparlörlere sahip bir MacBook Air sahibi olduğum için Boom benim çok işime yaradı. 🙂 Dizi, film izlerken bazı sesleri duymakta zorlanıyorsanız ya da bazen gürültülü ortamlarda Mac’inizin sesinin biraz daha yüksek olmasını istiyorsanız Boom büyük ihtimalle sizin hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Bir güzel haber de fiyat konusunda! 🙂 Normalde $7.99 olan fiyatı kısa bir süre için $3.99 olan (yani 6.99 TL) Boom hoşunuza gittiyse satın almak için tam zamanı diyebilirim. 🙂

Sihirli elma available on the mac app store


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


27 Yorumlar

  1. İnceleme için teşekkürler Göktuğ Bey. Bir süre önce bu uygulamayı indirimli paketlerde görmüştüm ama yazılımla ses çıkışını arttırmanın hoparlöre zarar vereceğini düşünüp sıcak bakmamıştım. Zira Apple donanımın izin verdiği aralığı hesaplamıştır. Ancak bir çok forumda tartışılmış zarar vermiyor gibi bir sonuç çıkartıyorum yorumlara bakarak.
    Saygılarımla, iyi ki varsınız 🙂

  2. Merhaba Göktuğ Bey,
    güzel bir uygulama ancak sürekli kullanımda hatalar oluşabilir diye düşünüyorum. Windowsta benzer bir uygulama ile hoparlör sesini artırmıştım bir kaç ay sonra hoparlörüm bozulmuştu. Apple gerekli testleri yapmıştır ama temkinli olup sadece gerekli zamanlarda kullanılmalı bence uygulama.

  3. 15′ macbook pro sahibiyim, bende çok güzel sonuç verdi. Sesi oldukça yükseltmeme rağmen belirgin bir bozulma olmuyor. Bu arada programı alma durumu olmayan ancak sadece itunes daki medya dosyalarının sesini yükseltmek isteyenler, get info menüsünden de sesi artırabilir.

  4. OsX’te geçtiğimde eksikliğini hissettiğim tek şey yazınızda belirttiğiniz sebeplerden dolayı kullandığım DFX plug-in’di. Bu eksikliği büyük ölçüde giderebilecek bir yazılıma benziyor. Tavsiyeniz için teşekkürler.

    VLC Media Player da ses arttırma konusunda özellikle film izlerken benzeri işlevi görüyor. Bu da benim tavsiyem olsun 🙂

  5. Göktuğ bey teşekkürler öncelikle .. Geçenlerde film izleyecektim sesi az geldi biraz da bende işitme kaybı var ondan sanırım neyse ki bu yazınızı okumuştum ve hemen indirdim Boom’u ve kurdum sorunsuz şekilde halletim .. Süper birşey gerçekten size tekrar çok teşekkürler ..

    Kolay gelsin iyi çalışmalar ..
    Esen Kalın ..

  6. Gercek ses yukseltici, SRS nin Audio Essentials uygulamasi. Gercek yukseltme cikislara gore (kulaklik, dahili ve harici hoparlor) ayar yapiyor. True volume devreye girdiginde mac’inizin sesini kisarsiniz.

  7. Bu program hoparlörlerinizi patlatabilir. Ben Imac de denedim sesi müthiş derecede arttırıyor fakat bunun iyi etki etmeyeceğini düşünüyorum. Yazılımı bilgisayarımdan kaldırdım. Emin olmamakla birlikte Belki Apple sesi Driver’dan bir miktar kısmış olabilir. Bu program da bu kısılan kısımı yani hoparlörün kalan gücünü kullanıma sunuyor olabilir.

  8. Spotify aplikasyonundaki sesin yetersiz gelmesi üzerine denemek istedim fakat BassJump ile birlikte kullandığım için uygulama direkt sesi kesiyor ya da BassJump hoporlörünü çıkartarak ses çıkışına izin veriyor, bu bilgi de bir kenarda bulunsun (:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz