Ana Sayfa Haberler OS X 10.8.5 Yayınlandı!

OS X 10.8.5 Yayınlandı!

12

Yaklaşık 3 aylık bir beta döneminin ardından Mountain Lion’ın yeni güncelleme paketi OS X 10.8.5 yayınlandı. Bu güncelleme her zaman olduğu gibi içerisinde pek çok iyileştirme ve yeni MacBook Air’ler için önemli bir kablosuz ağ güncellemesi içeriyor.

Mavericks’ten hala bir ses yok. iPhone etkinliğinde bu konuya değinilebileceğini düşünüyorduk ancak Apple bir şey paylaşmamayı tercih etti. Büyük ihtimalle Ekim ayında gerçekleşmesi beklenen, iPad ve MacBook Pro’larla ilgili olacak etkinlikte Apple Mavericks’in lansman tarihini açıklayacaktır.

Sihirli elma os x 10 8 5 banner

OS X 10.8.5

Mountain Lion’a dönersek, bu güncelleme ile Apple aşağıdaki konularda iyileştirme ve çözüm üretiyor:

  • Mail’in iletileri görüntülemesini engelleyen bir sorunu düzeltir.
  • 802.11ac Wi-Fi üzerinden AFP dosya aktarımı performansını artırır.
  • Ekran koruyucunun otomatik olarak başlamasını engelleyen bir sorunu düzeltir.
  • Xscan güvenilirliğini artırır.

Güncelleme hakkında detaylı bilgi için http://support.apple.com/kb/HT5815 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme time machine

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini Mountain Lion ile birlikte hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…” ile ulaştığımız App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde görüntüleyebiliyor ve “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 5 guncelleme 4

Gereken durumlarda güncelleme sonrasında Mac’imizin yeniden başlatılması gerekebiliyor. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.

Sihirli elma os x 10 8 5 guncelleme 3

Güncellemeyi indirip elle yüklemek için ise şu bağlantıya göz atabilirsiniz:

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Mac 10.6 kullanıyordum store dan 10.8i satın aldım laptopa kurdum ama büyük bir sorun oldu eski programlar çalışmıyor(Autocad gibi ve wineskin ile çalışan oyunlar gibi) sizce neden kaynaklanıyor?

  2. Merhaba Göktuğ Bey,
    Mac bilgisayarlar da da format atma gibi bir eylem var mıdır acaba? Biraz temizlik gerekti de.. Teşekkür ederim.

  3. Merhaba Göktuğ bey, bu güncellemeyi yaptıktak sonra hdd izinlerim değişti. depo olarak kullandığım sürücüme şu anda kopyalama işlemi yapamıyorum. Aşağıdaki görselde olduğu gibi kilit işareti var. Güncelleme ile bir alakası var mıdır? Varsa nasıl çöezebilirim. Teşekkür ederim.

    • Güncelleme ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Ancak Finder içerisinden diskinizi seçtikten sonra Bilgi Ver ile Bilgi penceresini açın. Buradan depo diskinizle ilgili izinleri düzenleyebilirsiniz.

      Ancak lütfen dikkat edin, kendi diskinizin yani Mac işletim sisteminin yüklü olduğu izinlere dokunmayın.

      • Göktuğ bey izinlerimin mevcut durumu aşağıdaki görselde olduğu gibidir. Hiç o ayarlara dokunmadığım halde birden bire bu tip bir sorunla karşı karşıya kalmam aklıma birtek güncelleme sonucu oluşmuş olabileceğini getiriyor. Bu arada izinlerim aşağıda ki gibi olmasına rağmen izinlerde de değişiklik yapamıyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz