Ana Sayfa MacOS Pixelmator güncellendi: Yeni dosya formatıyla 2 kat daha hızlı

Pixelmator güncellendi: Yeni dosya formatıyla 2 kat daha hızlı

4

Popüler resim işleme uygulaması Pixelmator 2.2.1 sürümüne güncellendi ve yeni özellikleriyle bir kez daha gündeme geldi. Bunun sebebi de ufak bir güncelleme gibi görünse de aslında arkaplanda önemli yenilikler içeriyor olması. Yeni sürümde Pixelmator kendi dosya formatını yenileyerek 2 kata varan performans artışı sağladı. Eğer Photoshop gibi bir uygulamaya ihtiyacınız varsa ve cebinizi düşünüyorsanız Pixelmator’a mutlaka bir göz atmalısınız… 🙂

Sihirli elma pixelmator 2 icon

Pixelmator benim en beğendiğim uygulamaların arasında yer alıyor. Kasım 2011’de “Photoshop’un Yetenekli ve Ucuz Rakibi” olarak tanımlamış olduğum Pixelmator, kullanmaya başladığım ilk günden bu yana sunduğu özelliklerle benim kalbimi fethetmiş durumda.

Pixelmator

Güncellemeye dönecek olursak, bahsettiğimiz yeni, modernize edilmiş dosya formatı pek çok konuda bizlere kolaylık sağlıyor:

  • Dosyaları kaydetme / açma işlemi hızlanıyor
  • Dosya boyutu küçülüyor
  • iCloud’a daha kolay yükleniyor, çünkü sadece son snapshot yükleniyor, dosyanın hepsi değil.

Özellikle kendi diskimizde çalışıyor ve MacBook Air ya da Retina MacBook Pro gibi SSD’li bir Mac’e sahipsek dosya kaydetmek anlık bir olaya dönüşüyor.

Pixelmator 2

Elbette bu söylediklerim ve daha fazlası bu işle profesyonel olarak ilgilenenler için çok daha fazla anlam ifade ediyordur eminim ki. Ancak beni de mutlu etmeye yetti diyebilirim. 🙂

Pixelmator 3

Eğer siz de Pixelmator’u denemek isterseniz, kendi web sitesinden deneme sürümünü indirebilir, ya da App Store’dan yorumlarına göz atabilirsiniz.

Pixelmator App Store’da $14.99 veya 26.99 TL fiyatıyla ve Türkiye’den aldığı 22 tane 5 yıldızlı oyla yer alıyor… 🙂 Ancak ben yine de karar vermeden önce yorumlara göz atmanızı ve deneme sürümünü kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Sihirli elma available on the mac app store

Pixelmator’un 2.2.1 sürümüyle ilgili detaylı bilgi için web sitesine göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Photoshop ile aynı cümle içerisinde kullanılması bile bence hata. Herhangi bir şekilde alternatif olması da söz konusu bile değil. Raw editör yok, tüm efektler destructive ve çok amatörler. Instagram fotoğrafçıları için “fotoğraf oynama programı” olabilir ancak.

    • Hocam zaten profesyonel fotoğrafçılar ve tasarımcılar gidip Photoshop alır. Ama benim gibi sadece bir resim üzerinde küçük detaylar ile uğraşanlar için iyi bir Photoshop alternatifi. Photoshop ile yapabildiğim çoğu işlemi bu uygulama ile yapabiliyorum ki, durduk yere Photoshop’a milyonlar bayılmak istemiyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz