Ana Sayfa Haberler MacBook’lar için SMC güncellemesi

MacBook’lar için SMC güncellemesi

10

Apple MacBook ailesi için yeni SMC güncellemeleri yayınladı. Bu güncellemelerle birlikte 2012 ortasından itibaren üretilen MacBook Air, MacBook Pro ve Retina MacBook Pro modellerindeki pil ile ilgili önemli bir sorun çözülmüş oluyor.

Sihirli elma macbook pro air smc guncelleme 1

MacBook Ailesi için SMC Güncellemesi

Bu güncelleme sadece aşağıdaki modeller için geçerli:

  • MacBook Air: 2012-ortası ve 2013-ortası modeller
  • MacBook Pro: 2012-ortası modeller
  • Retina MacBook Pro: 13″ 2012-sonu ve 15″ 2012-ortası modeller

Sihirli elma macbook pro air smc guncelleme 2

Hangi sorun çözülüyor?

Bu güncelleme ile son dönemde Soru & Cevap sayfamızda da sıkça sorulan, Macbook’ların pil ile ilgili önemli bir sorunu çözülüyor. Pil tamamen bitmeden Mac’in kapanmasına ya da kilitlenmesine sebep olan bu sorun umarım bu güncelleme ile tamamen çözülmüş olur.

Sihirli elma macbook pro air smc guncelleme 3

App Store’daki Güncellemeler sekmesi içerisinden ya da Apple’ın web sitesinden indirerek Mac’iniz için uygun güncellemeleri yükleyebilirsiniz.

Sihirli elma os x 10 8 5 guncelleme 4

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. Mehabalar, benim macbookpro makinem 2011 üretimi olması lazım, son zamanlarda pil performansında önemli bir düşüş farkediyorum. Pilini değiştirmenin maliyeti ortalama ne kadardır, daha önce değiştirip bilgisi olan var mı acaba?

  2. Merhabalar, yazınızda güncelleştirme ile ilgili, 2012 ortasından itibaren üretilmiş modeller için demişsiniz ancak Apple’ın sitesinde belirli modeller için (late 2012, mid 2012) olduğu ifade edilmiş. Ayrıca, early 2013 model macbook pro retina display modeline sahibim, bu güncelleştirmeyi yüklemem herhangi bir soruna neden olur mu?Güncelleştirmeyi yüklemezsem güncelleme ibaresini App Store’dan kaldırmam mümkün mü? Teşekkürler.

    • Barış Bey eğer güncelleme App Store’da görünmüyorsa sizin yüklemeniz gerekmiyordur. Bu durumda zaten güncellemek istediğinizde de yükleyemezsiniz. 🙂 Benim önerim bu gibi güncellemeleri daima App Store’dan takip etmeniz ve yüklemenizdir.

  3. Merhaba Göktuğ Bey,

    2011 macbook pro i5 sahibiyim. Ağırlıklı İpad kullandığımdan çok sık kullanmadığım hatta cocount prg göre 143 kez şarj ettiğim bir bilgisayar bu ve 2 yıl garantili olsun diye Türkiye’den aldım. Daha önce mac kullanmadığım için herşeyi sizin yazılarınızdan öğrenmeye çalıştım. Pil süresini takip etmek için programı ilk yüklediğimde ( cihazın 3.ayı sanırım) %100 şarj olmuşken pil gücünün %92 olduğunu gördüm. MAcbook Pil Ömrünü Uzatmak başlıklı yazınızdaki pil kalibrasyonunu bir kaç defa yaptım 92-93 arasında değişti değerler ama hiç bir zaman %100 dolu pil durumunda pil gücü full olmadı şu anda çok uğraşmama rağmen %86 normalde 1000 kez sarj olabildiği belirtilen şarj böyle giderse 300 seferde bitecek 🙂 bu pil için yapabileceğim bişey var mı? Belki ilk gördüğümde garantiden değiştirebilirdim ama sıfır cihazı servise vermek istemedim düzelir diye üstüne düşmedim daha kötü oldu. Servise götürüp kaç defa şarj ettiğimi ne zamandır kullandığımı göstersem pili değiştirirler mi?

    Tşk

  4. itunes 11.1.1 güncellemesi var diyor güncelle diyorum appstore daki güncelleme sekmesine yönleniyor.Oraya gelincede güncelleme yok diyor nasıl çözerim bu sorunu?Teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz