Ana Sayfa Haberler MacBook Pro Ailesinin İşlemci ve Bellekleri Güncellendi

MacBook Pro Ailesinin İşlemci ve Bellekleri Güncellendi

53

Kartal gözlü Apple takipçilerinin dikkatinden kaçmayan, küçük ama bizi mutlu eden bir güncelleme geldi MacBook Pro ailesine. Online Apple Store’da MacBook Pro’ların “Yeni” etiketine kavuşmasını sağlayan bu güncelleme ile işlemciler hızlandı, bellek standardı artık en az 8 GB’a çıktı. Büyük yenilikler yok, ancak bu güncelleme ile MacBook Pro ailesi eskisinden daha güçlü hale geldi.

Güncelleme (31 Temmuz 2014): Apple Türkiye henüz kargoya verilmemiş MacBook Pro siparişlerini kendiliğinden güncelliyor! 🙂

Güncelleme (3 Ağustos 2014): Mevcut Mac’ler indirimde! Ayrıca yeni MacBook’lar gelene kadar şu anda Apple Store’daki MacBook’lar indirimde! 200-600 TL arasında değişen indirimden faydalanmak isterseniz hemen Apple Store’a koşmanızı öneririm. Çünkü yenilenmiş ürünler geldiğinde bu indirim de büyük ihtimalle son bulacak.

 

Sihirli elma macbook pro bellek islemci ozellik guncellendi 1

Neler değişti?

13 inç Retina Ekranlı MacBook Pro’lar

Çok büyük bir yeniliğin olmadığı bir güncelleme yaptı Apple. “Büyük yenilikler” olarak adlandırabileceğimiz şeyler Intel’in yeni işlemci mimarisinini kullanımı, yeni teknolojiler ve benzeri şeyler olabilecekken, bu güncelleme sadece işlemci ve bellek güncellemelerini kapsıyor.

En büyük güncelleme ise giriş seviyesindeki 13 inç Retina Ekranlı MacBook Pro’yu etkilemiş görünüyor. Daha önce 2.4 GHz hızındaki çift çekirdekli Intel Core i5 işlemcisine ve 4 GB bellek sahibi olan MacBook Pro, güncelleme sonrasında 2.6 GHz işlemci ve 8 GB bellek sahibi olmuş.

Sihirli elma macbook pro bellek islemci ozellik guncellendi 2
Soldaki ESKİ, sağdaki YENİ

Diğer 13 inç MacBook Pro’larda ise bellek adına bir değişim yok, sadece 2.4 GHz ve 2.6 GHz olan işlemcileri 2.6 ve 2.8 GHz olarak güncellenmiş durumda.

Sihirli elma macbook pro bellek islemci ozellik guncellendi 3
Yenilenmiş diğer 13 inç MacBook Pro’lar

15 inç Retina Ekranlı MacBook Pro’lar

15 inç MacBook Pro’lar için de benzer bir işlemci güncellemesinden bahsedebiliriz. Diğer özelliklerinde bir değişim olmamasına rağmen, işlemcileri 2.0 ve 2.3 GHz olan 15 inç MacBook Pro’lar, bu güncelleme sonrasında 2.2 ve 2.5 GHz seviyelerine çıkmış.

Ayrıca yine giriş seviyesindeki 15 inç modelin daha önce 8 GB olan belleği 16 GB olarak güncellenmiş.

Sihirli elma macbook pro bellek islemci ozellik guncellendi 4

Retina Ekranlı olmayan MacBook Pro’da ise herhangi bir yenilik veya değişiklik yok. Ayrıca Apple, ABD’deki retina olmayan MacBook Pro ve 15 inç’lik Retina Ekranlı MacBook Pro’nun fiyatında $100’lık küçük değişimler yapmasına rağmen, Türkiye’yi etkileyen bir değişim şu anda görünmüyor. 

Türkiye fiyatları ile ABD fiyatlarını karşılaştıran detaylı bir yazı için şuraya göz atabilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2014/01/15/turkiye-mac-almanin-tam-zamani/

Sihirli elma mac almanin tam zamani 3

Tüm MacBook’ların teslim süresi daha önce 3-5 iş günüyken, şu anda ise 5-7 iş günü olarak görünüyor, ki bu da bir diğer güzel haber. 🙂

Yakın zamanda Retina Ekranlı MacBook Pro alanlara güzel haberler var!

Yaklaşık 1-2 hafta içerisinde bir retina ekranlı MacBook Pro aldıysanız, hemen aldığınız yere gidip bu değişimden faydalanıp faydalanamayacağınızı sormanızı öneririm. Apple’ın bazen “yakın zamanda Mac almış” kişiler için küçük bir değişim kampanyası yaptığını yabancı blog’lardan okuyoruz. Belki sizler için de yenilenmiş MacBook Pro’lara geçmek mümkün olabilir.

Böyle bir durumla karşılaşmış okuyucularımızdan yorumlarını bekliyoruz… 🙂

Güncelleme:

Aşağıda Uğur Bey’in paylaştığı e-postaya bakılırsa Apple bazı kullanıcılara şimdiden ulaşmaya başlamış, ve henüz teslim edilmemiş MacBook Pro siparişlerini güncel ürünler ile değiştirmeye başlamış bile. 🙂 Apple’dan gelen e-posta şöyle:

Sayın X,

Kısa bir süre önce Apple Store’a verdiğiniz MacBook Pro siparişi için teşekkür ederiz. Siparişinizi teslim almak için sabırsızlıkla beklediğinizi biliyoruz.

Duymamış olabilirsiniz, ama yeni MacBook Pro ürünümüz çıktı. Siparişiniz henüz gönderilmediği için siparişinizi yeni MacBook Pro ile kendiliğinden güncelledik.

MacBook Pro hakkında detaylı bilgi almak için www.apple.com/tr sayfasını ziyaret edin.

Apple’ı seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Apple Online Store

Tüm MacBook Pro’ların güncellenmiş özelliklerine aşağıdaki resimlerden göz atabilirsiniz.

sihirli-elma-macbook-pro-bellek-islemci-ozellik-guncellendi-5 sihirli-elma-macbook-pro-bellek-islemci-ozellik-guncellendi-6


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


53 Yorumlar

  1. WWDC den önce yenilenen MacBook Air ve ekim ayında tanıtılması beklenen güncellenmiş MacBook Pro ların şuan tanıtılması, son dönemde yapılan açıklamalar Apple’ın daha sonra tanıtacağı şeyler için bunları göz önünden çekmesi gibi geliyor bana. Son 25 yılın en heyecan verici ürünlerini tanıtacağı yönünde yapılan açıklamalar insanı iyice sabırsızlandırıyor. Umarım yeni ürünleri de yine sizin canlı yayınlarınızla takip ederiz.

    • Bu sene şimdiye kadar yapılan küçük güncellemeler çok büyük heyecan yaratmıyor gibi görünse de, aslında Mac’leri daha alınabilir ve güçlü hale getirdi. 2014 sonu için Apple beklentiyi çok yükseltti, umarım beklentileri karşılayabilirler… 🙂

      • Bu yil icerisinde yeni bir macbook pro guncellemesi gelmesi mumkun mu? Tum yazi ve yorumlari okudum tekrar soru gibi oldu ama alim yapmadan garantiye almak istiyorum. ?

  2. Merhaba, 13 gün önce 13″ Retina MacBook Pro satın almıştım (i5 2,4 ghz 8gb ram 256 ssd’li). Zorlu Center Apple Store’dan. Haberi duyunca hemen telefonla destek talebinde bulundum. Arkadaşımla birlikte almıştık 2 adet, arkadaşım Apple Store’u aradı telefonla iade talebi isteyin dediler talebiniz olduğu zaman yenisi geldiği anda gelin değiştirin dediler. Ben de telefonla arama talebinde bulundum şimdi aradılar ve yenisi geldiği zaman iade süresi dolmuş olacağından böyle bir işlem yapamayız dediler. Şimdi ben de Apple Store’u arayıp derdimi anlatıcam eğer olursa burdan ayrıntıları paylaşacağım.

    • Ben sizin yerinizde olsam, böyle bir risk varsa 15 gün dolmadan hemen iade ederdim. 🙂 Belki birkaç gün MacBook’suz kalabilirsiniz, ancak en azından güncel bir Mac sahibi olursunuz sonrasında.

      Bu arada güncel olsun ya da olmasın, her iki ürün de şahane olduğu için zaten canınızı sıkacak bir durum olmayacaktır. 🙂

      • Tabi ki ikiside harika ürün Goktug bey ama böyle bir durum insanin canini sikiyor bu arada sorunum cozuldu. İlk gorusmeden yarim saat sonra ikinci kez arandim eger ki baska bir durum olursa diye iade talebini bu tarihte actilar ve 1 ay icinde sorun olmayacagini soylediler. Zorlu Center’i aramami ve oraya da bildirmemi gerekirse magaza muduru ve ya floor manager ile gorusmemi soylediler. Ben de arayip talebimi ilettim sonrasinda mudur onayi ile iade suremi 10 gun uzattirdim. Gorusmeler kayit edildigi icin saniyorum bir sikinti yasamadan yenisini alabilecegim.

          • Goktug bey, dun (11 Agustos 2014) aksam uzeri Zorlu Center’e giderek 17 Temmuz tarihinde aldığım 2.4 Ghz modeli (late 2013) 2.6 Ghz olan (mid 2014) ile sorunsuz degisimini gerceklestirdim.

          • Harika haber, hayırlı olsun! 🙂 Aradaki farkı hissedebiliyor musunuz net bir şekilde? Eminim bu yorumunuzu okuyan bir çok arkadaş merak ediyordur… 🙂

          • Tesekkur ederim, malesef o kadar hissedilemiyor. Yosemite kullanirken eski modelde yasamadigim ufak tefek takilmalar yasiyorum ama tabi daha DP oldugundan normal karsiliyorum ve ya bir EFI guncellemesi gelmesi gerekebilir. O kadar buyuk farkliligi yok kullanimda daha uygun fiyata Late 2013 bulunursa kacirmamak daha ideal olacaktir. Gerci su anda cihazi kullanamiyorum TimeMachine Backupdan geri yuklerlen bir sorun yasadim internet recovery ile yeniden yuklemeye basladim ama evden cikmak zorunda kaldigim icin geceye dogru anca devam edebilecegim.

          • Bariz fark olmaması normal, işlemci hızları büyük farklar yaratmıyor günlük kullanımda. Ancak yük altında daha rahat çalışacaktır eminim. RAM konusunda 4GB yerine 8GB’a geçtiyseniz onu da birdenf azla uygulama ile çalışırken hissedersiniz tahminimce.

            Hayırlı olsun tekrar, teşekkürler paylaştığınız için. 🙂

  3. Ben 3.999 tl fiyatı olandan almayı düşünüyordum bu güncelleme çok iyi oldu acaba mb pro almanın tam zamanımı ?

  4. Bu aralar 3.999 tl e almayı düşünüyordum bu güncellemw çok iyi oldu ama acaba mbpro almak için tam zamanımı yoksa ekimi beklemeli miyim

  5. Henüz 1 hafta önce 15″ MacBook Pro aldım ancak Apple Store değil başka bir teknoloji firmasından. Apple’a hangi telefondan ulaşabilirim acaba bu durumu sormak için, umarım benimkini de güncelleyebilirler sonuçta bu da Türkiye’den alınma ve Türkçe klavyeli bir MacBook 🙂

  6. Merhaba ,
    Daha geçen cuma günü ebay den sıfır ME864 aldım.Cihaz Amerikada bir arkadaşıma gidecek ve o haftaya getirecek.
    Acaba bu üründe bir değişim veya upgrade sözkonusu olurmu ?

    Teşekkürler

  7. Yeni modellerin ssd’lerinin yazma/okuma hızında bir değişiklik oldu mu acaba? Macbook air’de olduğu gibi eskiye göre bir düşüş yaşanmamıştır umarım.

  8. Goktuğ bey merhaba ben mac almayı düşünüyorum ama herkez gibi rmbp mu imac mı karar veremedim ikisinin en üst modeli siZce hangisini almalıyım oynadığım oyunlar fifa fm gta

  9. retina macbook pro almayı düşünüyorum… benim kafama takılan soru şu simdi alıp yosemite ye yukseltmek ile bekleyim direk yosemite yüklü almak mı daha iyi olur? herhangi bir fark olur mu sizce?

  10. Ben de mac Pro 13 inç retina ekran almayı düşünüyorum ama fiyatı bütçeye biraz fazla bu yüzden babam Irak ‘ a gidip bir de oradaki fiyatlara bakmayı düşünüyor eğer arada 200 300 den fazla fark yoksa Apple Store’den alıcam. Bu Irak’tan bakma işlemi 15 gün sürebilir. O zamana kadar fiyatlar artar mı ? Böyle bir riske giriyorum çünkü iPhone 5s pasaporta kaybettirmesi dahil 1.300 tl gibi bir fiyata geldi. Sizce ne yapmalıyım?

    • Aynen öyle Berk Bey, yeni modeller hala gümrükte olduğu için online sipariş verebiliyoruz. Onlar gümrükten gelene kadar da ellerindeki modeller hala satışta şu anda. 🙂

      Paylaştığınız için çok teşekkürler. Selamlar.

  11. merhaba 26.07.2014 günü troy magazası olan markantalyada 13″ mcbook pro retina ekranlıdan aldım,

    bu güncellmeyi duyunca hemen aradım tabi, biz yapamayız %10 eksiğine alırız ve 300-400 tl gibi bir rakam istediler benden.

    app ı aradım dedim sizden alsaydım benim cihazımı güncellenmiş şekilde değiştirecektiniz, sizin türkiyede en yetkili dediğiniz şirket benden ücret istiyor, mailleşmeler telefonlar ama bir sonuç çıkmadı. pişman oldum troydan aldığıma. ( bu arada troy magazaları türkiyede app storlardan sonra en yekili kurummuş.)

    size tavsiyem kesinlikle 100-200 fazla verin app stordan almanız. iki gün sonra ürünümde bir sorun çıksa eminim ilgilenmeyecekler bile.

  12. Merhabalar Göktüğ Bey,
    Anladığım kadarıyla sizin düşünceniz Air ve Pro’lar ufak güncellemelerle erkenden geldiği için Apple sonbahara bombaları saklıyor şeklinde. Gayet makul. O zaman ben de şu soruyu sormak istiyorum; Apple güncellemelere rağmen sonbaharda Pro ve/veya Air ailesini yeniler mi? Yoksa bir sonraki güncelleme/yenileme Ekim 2015’te mi gelir? Sonuçta şu an bir Pro Retina alsam ve 2.5 ay sonra cihaz yenilense, üzülürüm açıkcası.
    Teşekkürler.

    • Furkan Bey selamlar,

      Apple’dan sonbahar bombaları bekliyor-dum, açıkçası. Ancak Intel cephesinden gelen bilgiler, MacBook’lar konusunda bir sonraki büyük güncellemelerin en erken 2015 yılı başında olabileceğine dair izler taşıyor.

      Çok net ve doğru yorum yapmak gerçekten zor, ancak bugün karşımıza çıkan resimde yeni Broadwell işlemcileriyle gelmesi beklenen yeni MacBook Air ve Pro’ların 2015 başından önce çıkmasının zor olduğunu gösteriyor.

  13. 13 inclik bir tane macbook pro almayı düşünüyorum ama air ile arasında kararsız kaldım. Front end developerliğimin yanı sıra php işlerim de oluyor. Sanırım en mantıklısı pro olacak gibi?

  14. Göktuğ Bey, ben de kısa süre önce Macbook Pro 13 inc satın aldım.Bugün Apple Zorlu Center’ı aradığımda ise ellerinde yenilenmiş bir mbp 13 inc model olmadığını, sadece retina ekranlı modellerde yenilenme olduğunu söylediler.yani mbp 13inc modeli için 8 gb olan seçenek ellerinde yok.acaba bu model için güncelleme iptal mi edildi ya da daha zorlu center’a ürün gönderilmemiş olabilir mi?

  15. ben macbook pro alcam ama 2 model arasında kararsız kaldım güncellenmeden önceki var olan 512GB lık me866 modeli ile şimdiki 256GB depolama kapasitesi olan gücncellenmiş model arasında.yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz