Ana Sayfa Haberler OS X Yosemite Mac App Store’da!

OS X Yosemite Mac App Store’da!

44

İlk defa WWDC’de adını duyduğumuz Yosemite sonunda Mac App Store’da yerini aldı! Geçtiğimiz sene Mavericks’te olduğu gibi Yosemite de tamamen ücretsiz! Şimdi Yosemite’yi indirme, yükleme ve kurcalama zamanı!

Yosemite’yi yüklemek için ne yapmamız ve yüklemeden önce nelere dikkat etmemiz gerektiğini merak ediyorsanız bu yazının devamına göz atabilirsiniz… 🙂

Sihirli elma yosemite oncesi hazirlik 2

Yosemite artık indirilebiliyor!

Yosemite birkaç dakika önce Mac App Store üzerinden yayınladı ve tüm dünyadaki Mac kullanıcılarına sunuldu.

Sihirli elma yosemite 1

Lion, Mountain Lion ve Mavericks lansmanında da paylaştığım gibi, Yosemite’yi de diğer tüm uygulamalar gibi sadece ve sadece Mac App Store üzerinden yüklemenizi tavsiye ediyorum.

Başka kaynaklardan indireceğiniz Yosemite eski, hatalı, beta ya da içerisinde kötü niyetli yazılımlar barındırıyor olabilir. Bu konuda güvenilir tek kaynak Mac App Store.

Sihirli elma yosemite 2

Yosemite’ye geçmeden önce tüm Sihirli Elma kullanıcılarına hatırlatmak istediğim birkaç nokta var:

  • Mutlaka bir yedek alın!
  • Her yeni işletim sisteminde olduğu gibi Yosemite’ye geçmek için acele etMEmenizi öneriyorum. Ufak sorunlar her zaman çıkabilir. Önemli işlerinizi yaptığınız bir Mac’i Yosemite’ye geçirmeyi düşünüyorsanız, en azından birkaç gün beklemekte fayda var.
  • Geçiş yapmadan önce bazı hazırlıklar yapmak iyi olabilir. Bu hazırlıkları yapmak için “Yosemite’ye Geçmeden Önce Yapmamız Gereken Hazırlıklar” adlı yazıya göz atabilirsiniz.
  • Ve son olarak, yedek almanızın faydalı olacağını hatırlatmış mıydım? 🙂

Sihirli elma yosemite oncesi hazirlik 3c

Yosemite’yi şimdi indirmek istiyorum, ne yapmalıyım?

OS X Yosemite Mac App Store’da, hem de ÜCRETSİZ! Haydi tıklayıp indirelim! 🙂

Sihirli elma available on the mac app store 300px

Yosemite’ye geçiş için detaylı bir yazıyı kısa süre sonra paylaşacağım. Ancak işlemler zaten oldukça basit diyebilirim.

Küçük bir de hatırlatma: Bazılarımız Yosemite’yi indirmekte sorun yaşayabilir, “sunucu hatası / server error” hata mesajları alabiliriz bu akşam. Bu da her zamanki gibi anlık yoğunluktan kaynaklanıyor. Kısa zamanda düzelecektir…

Siz sorunsuz indirebildiniz mi? Yosemite ile ilgili ilk yorumlarınızı merak ediyor, deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyoruz… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


44 Yorumlar

  1. Şuan Kurulumum tamamladım.
    iTunnes 12.01 güncellemesi var diyor, yap deyince yapıldı diyor ama yinede güncelleme var diyor.
    İtunnes 12.0 sürümünde.

    Ayrıca İphone dan gelen cagrıyo cevaplama yöntemini arıyorum :))

  2. Sizce sıfır kurulum mu yapmalı? Bazı yerlerde update ile temiz kurulum arasında fark olmadığı da söyleniyor. Sizin öneri ve düşünceniz nedir?

    • Ben sıfır kurulum yapmaya ihtiyaç duymadım hiç. Çünkü hiç sorun yaşamadım. Eğer sorun yaşıyorsanız ya da kendinizi daha rahat hissedecekseniz elbette yapabilirsiniz. Ancak benim bu yönde bir tavsiyem yok Engin Bey.

    • aynen yosemite bilgisayarı kastı , çok yavaşlayanlar eski sitemi tekrar yükleyebilirler.Ayrıca yosemite full completed version değil ve herkes betasını kullanıyor şuan ,hatta bazı program yüklemelerinde direk çıkış yaparak yüklemeyi iptal ediyor.Sadece görsel yenilikleri var birde ana amaç ios 8 felan hepsini ana çatı altında toplamak ,yosemite’te tüm apple cihazlarınızı macbookdan yönetebilirsiniz gelen yeni continue sistemi ile .

  3. Merhabalar, ben Mac’imde arama yapabiliyorum fakat sms olayı çalışmıyor extra bir ayarı mı var çözemedim? Sms gönderip alanlar nasıl yapıyor acaba ? Teşekkürler

  4. Merhaba Yosmite kurulumum tamamlandı.Ancak App store ve Apple ID gereken her yerde şifremi yazmama rağmen sunucularla ilgili bir sıkıntı olduğunu söylüyor.Aynı problemlle karşılasan var mı acaba giriş yapamıyorum.

  5. Arkadaşlar aramızda temiz kurulum yapmayı deneyen var mı acaba ? Macbook Pro Late 2011 cihazım yosemite ile resmen kağnı hızında çalışıyor şuan. Aynı sorunu yaşayan kimse var mı ?

    • yavaş ve sistemsel bir sıkıntı var sanırım apple id girişlerim bağlantınızı kontrol edin diye bir uyarı ile başarısız oluyor ne imessage ne app store a giriş yapamıyorum

      • benim ikisinde de sıkıntım yok ama aşırı yavaş gerçekten. sanki bellek sıkıntısı gibi geldi bana, 4 gb rami var bilgisayarımın ama hiç bu kadar yavaş çalıştığını görmemiştim.

        • O zaman sana rahatlatıcı bir haberim var benim ki 8 gb bende de yavaş ve saçımı başımı yolmak üzereyim app store çalışmıyor

          • şimdi yosemite daha yeni çıktı şuan milyon kişi bu sistem üzerine geciş yapıyor ve indiriyor. her ne kadar da full sürüm gibi gözuksede hala test aşamasında sayılır. sihirli elmanın yazılarını iyi okuyun arkadaşlar. yosemiteyi yüklemek için acele etmeyin diyor hatalar olabilir ve hatta güncellemeler gelecektir sıklıkla. kısaca bunlar düzelicek ama beklemek lazım.

          • arkadaşlar ben kendi sistemimin yavaşlamasının sebebini çözdüm herhalde, benimkinin yavaşlamasına neden olan sorun yosemite’yi yükledikten sonra filevault özelliğini aktif etmemmiş, biraz önce kurcalarken şuan hdd’deki bütün verilerimi şifrelemeye çalıştığını gördüm ve daha saatlerce sürebileceği yazıyor. Aslında disk ssd ve 120 gb ama yine de işlem çok uzun sürüyor demek ki

    • Temiz kurulum derken şuan yapmaya çalıştıgım birşeyden bahsedıyorum hemen.

      şuan sistemimde hiçbirşey yüklü değil hdd bomboş. tamamiyle herşey sıfır ve yosemiteyi yükluyorum yaklasık 1 saati falan kaldı eğer ki temiz kurulum bundan bahsedıyorsanız sonucları yazarım kısa süre içinde

      • temiz kurulumdan kastım yeni aldığınız harddiskinize yosemite’yi kurmak, üzerinde bulunan mavericks’i güncellemek değil yani. Eğer yeni bir hdd’ye kuruyorsanız nasıl yaptığınızı ve sonucunu öğrenmek isterim.

        • Merhaba fatih Şimdi öncelıkle anlatmak istediğinizi kavradım yalnız Şunu belirtmek isterim.

          Şuan İçinde Bulunan HDD zaten (cmd + r) ile giriş yaparak diski tamamiyle sildim içinde herhangi birşey yüklü değil kısaca bildiğimiz sıfır (gibi) HDD şuan buna yükleme yapıyorum.

          daha bilgili arkadaşlar vardır illaki ama benım mantıgıma göre şuan yaptıgım şeyin ”sıfır”dan yosemiteyi kuruyor olmam’dır.

          • aynen kasttetiğim şey bu. daha sonra alt(option) tuşu ile giriş yapıp oradan yosemite’yi kuracaksınız herhalde. sonucu bizimle de paylaşırsanız seviniriz.

          • Tam tersi diski sildikten sonra disk izlencesinden çıkış yaptım. zaten karşımıza çıkan ekranda OSX yükle diyor internet üzerinden herkes gibi Yosemiteyi indirme basladım.

            sıfırdan yüklemenin farkına bakacagım bilgisayarım çok hızlı veya yüksek bir model değil ama kasılma donma varmı deneyeceğim sonuc olarak ne kadar full sürüm gözuksede bana göre test aşamasındadır.

            güncellemeler ile herşey düzelicektir tabi zamanla olacak şeyler bunlar ilk günden 4+4 lük sistem beklemiyorum.

  6. Mavericksde 3,5 olan bellek kullanımı şu anda hiçbir şey yapmadan Yosemite de 6,64, neden olabilir? Mac mini i7 2,6 ghz

    • Herkese Merhaba, az once apple dan telefon desteği aldım. Kullanılan belleğin yüksek olması o sırada uygulamaların o kadar kullandığı anlamına gelmiyormuş. Apple işlemi olabildiğince hızlı yapabilmek için ram kullanımını arttırıyor. İyi bir şey yani.

  7. Merhaba, biliyorum muhtemelen bu tip yorumlardan çok sıkıldınız ama OS X Yosemite App Store’da 143 oy üzerinden 133’ü 5 yıldız olacak şekilde oy almış. Sizce güvenip yüklemeli miyim? Bir sorun yaşayan var mı Yosemite’i indirdikten sonra? Aslında en az 1 hafta beklemeyi planlıyordum ama dayanamıyorum 😀 (Retina MacBook Pro Late 2013)

  8. OS X Yosemite kurmak istiyorum ancak AppStore’dan indir dedikten sonra “OS X Yosemite Indirilemedi. Yeniden denemek için Satın Alınanlar (Purchases) sayfasını kullanın.” uyarısı alıyorum.
    Belki Mavericks ten kaynaklanan bir sorun vardır dedim ve diske önce format attım.
    Mavericks tekrar kur dediğimde evimdeki internet bağlantısı ile Apple dan bir türlü onay alamadı. E diski de silmiştim, ekran bana bakıyor ben ekrana.. Sonra telefonun internetini gösterdim wireless listesinden, ve kurmaya başladı. 3G üzerinden 5gb lık data downloadı yaparak mac imi hayata döndürdüm.

    Evde internet sorunsuz. 12-13mbit seviyelerinde bir down hızı 400-500k civarlarında da up hızı var. TTNET.
    Ne yapmamı önerirsiniz? Nasıl yükleyebilirim Yosemite’i?

  9. iphone dan gelen çağrılarımı ipad dan cevaplayabiliyorum fakat macbook umda olmuyor neden olabılır bugun guncelledım bılgısayarımı

    • Bendede ayni sorun var,ipad den cevaplayabiliyorum fakat mac de olmuyor,ayrica mac den sms de gonderemiyorum imessage kullanmayanlara,sadece macden arama yaptim o oldu.

      • ipad dan facetime aramsı yapınca hem iphone hem mac calıyor ama sadece face time de oluyor birde airdrop söylendıgı gıbı calısmıyor :/ hayal kırıklıgına ugradım resmen cok beklemıstım…

        • Ait drop bendede sorun yarattı.

          iOS. Ve bilgisayar Arasında
          Devamlılık diye bir şey. Yok.

          Tam anlamıyla hayal kırıklığı.

          IPHONE 6. Ve. 2012 iMac kullanıyorum.

    • Mac teki iphone ve iPad teki FaceTime ve iCloud ayarlarından komple çıkış yapıp tekrar giriş yapın tamamdır

  10. merhaba ben yükledim ama hiç memnun kalmadım resmen oyuncak bilgisayar gibi görüntüsü hiç hoş değil bunu iptal etmemim bir yolu var mı acaba

  11. Merhaba arkadaşlar ben indirdim ve ciddi anlamda beğendim. Sistemde şuan hiçbir bug bulamadım, en ufak yavaşlama söz konusu değil. Yeni tasarıma alışamayacağımı düşünürken bu tasarımın daha çok hoşuma gittiğine karar verdim. Spotlight ve bildirim merkezi tek kelimeyle muhteşem olmuş, safaride iki parmaklar bütün sekmeleri görmeye çalışınca biraz kasıyordu şimdi inanılmaz hızlı, ayrıca safarinin yeni UI’si öncekine kıyasla çok daha güzel, profesyonel ve şık olmuş. Continuity özelliklerini ne yazık ki iOS cihazım olmadığı için deneyemedim. Mac’imde ciddi anlamda açılış-kapanış ve tepki süresinde hızlanma var. Açıkçası her OS X sürümünün ilk versiyonlarında buglar olduğu ve sonraki sürümlerde bu problemler çözüldüğü için ve Yosemite’in çok köklü değişiklikler getirmesinden dolayı bug dolu olacağını düşünüyordum ama tam aksi oldu. Mavericks’in son sürümünden daha stabil, daha şık, daha kullanışlı ve daha fazla özellik var. Retina MacBook Pro late 2013 kullanıyorum daha üst veya daha alt modellerde bir problem çıkacağını zannetmiyorum gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz bence 🙂

    • Eski spotlightta aradığımız dosayının üzerine gelince bulunduğu klasörü açabiliyorduk, Yeni spotlightta bunu yapabiliyormuyuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz