Ana Sayfa İpuçları Apple’dan servis randevusu almak ve teknik servise ulaşmak için öneriler

Apple’dan servis randevusu almak ve teknik servise ulaşmak için öneriler

82

Apple Store’dan randevu alamıyor musunuz? Her baktığınızda hiç boş yer görünmüyor mu? İnanın yalnız değilsiniz, bir çok Apple kullanıcısı ne yazık ki aynı durumda. Bir türlü randevu alamıyor, sorunlarımıza çözüm bulamıyor ve hatta değişim kapsamında bile olan iPhone’larımızı değiştiremiyoruz.

Bu yazıdaki önerilerle umuyorum ki kısa zamanda randevu alabilecek ve sorununuza çözüm bulabileceksiniz…

Sihirli elma apple store randevu sorun feat

Randevu almaya çalışmak bir işkenceye mi dönüyor?

Son birkaç aydır ne yazık ki durum biraz işkenceye dönmeye başladı. Çünkü yakın zamana kadar Türkiye’nin Zorlu Center’daki tek Apple Store’u tüm taleplere yetişmeye çalışıyordu. Bu yüzden de sürekli olan “Bu mağazada boş randevu yok” mesajını görüyor, arada bir boş denk gelsek bile biraz yavaş davranınca o şansı bile kaybedebiliyorduk, hatta hala kaybediyoruz…

Sihirli elma apple store randevu sorun 1

Açıkçası ben de 2 aydır telefonumu servise veremedim. Bakın burada yazmıştım, hala da randevu alamıyorum. Çünkü bununla uğraşacak vaktim ve enerjim yok, zaten ne zaman baksam hep dolu görüyorum… 🙂

Sihirli elma apple store randevu sorun 2

Genius Bar neden yetersiz kalıyor?

Ne zaman Apple Store’a gitsem herkes Genius arkadaşlara “randevu alamadığından” yakınıyor haklı olarak. Ve onlar da tüm iyi niyetleriyle bir çözüm üretmeye çalışıyorlar ancak kapasite belli, ve Türkiye’de talep çok. 🙂 Bu yüzden yapabilecekleri çok fazla bir şey de yok…

Hal böyle olunca bazı sert tartışmalar olduğunu, seslerin yükseldiğini ve bu tatsız durumların videolarının bile Youtube’da paylaşıldığını da görmeye başladık ne yazık ki.

Hatta bazı kişilerin bu durumu fırsat bilerek, bir şekilde aldığı randevuları bile satmaya çalıştığına tanık olabiliyoruz. Aman arkadaşlar, aman bu kişilere ne olur fırsat vermeyelim, gördüğümüz gibi şikayet edelim. Kim, hangi saatteki randevusunu satmaya çalışıyorsa bu kişilerin ekmeğine yağ sürmeyelim.

Sihirli elma apple store randevu sorun 3

Apple Store Akasya çözüm olacak mı? Pek sanmıyorum…

Çok şükür ki Türkiye’nin 2. Apple Store’u İstanbul Anadolu yakasında 25 Ekim’de açıldı. Bu şekilde yoğunluk bir nebze azalabilir diye düşünüyordum, ama kısa vaede sanırım bu pek mümkün olmayacak. Çünkü randevular hala tamamen dolu! 🙂

Sihirli elma apple store akasya feat

Randevu alabilmek için bazı ipuçları ve öneriler

Yine de tamamen umutsuz olmaya gerek yok. Bazı ipuçları ve öneriler ile kısa zamanda sorunumuza çözüm bulabileceğimizi umuyorum:

1. Gece 12’de randevu almayı deneyin

Apple’ın randevu sistemi her gece 12’de gelecek haftanın bir sonraki günü için randevularını açıyor. Bu sebeple gece 12’de daha fazla randevunun açıldığı anda denemek daha mantıklı. Ancak unutmayın, bizlerle birlikte pek çok kişi de aynı yerden aynı şekilde randevu almaya çalışıyor. 🙂

2. Apple Store Akasya’yı deneyin

Apple Store Akasya’nın açılması burada bir fırsat yaratabilir. Çünkü artık 2 mağaza arasından seçim yapıyoruz ve Anadolu yakası nispeten daha az talep görme ihtimaline sahip. Ancak kesin konuşmamak gerekiyor elbette… 🙂

3. Birkaç kişi birlikte deneyin

Tek başımıza denemek yerine belki birkaç arkadaş organize olup denemek şansımızı daha da arttıracaktır. Tabi bunun için güvenebileceğimiz arkadaşlarımıza Apple kimliğimizin bilgilerini vermemiz gerekiyor. Bu yüzden kime güveneceğimize dikkat etmekte fayda var. 🙂

NOT: Güvenliğiniz için 2 aşamalı doğrulamayı da kullanmayı unutmayın.

Sihirli elma apple id kimligi guvenlik 11

4. Yetkili Servisler’e danışın

Uzun zamandır hem Soru&Cevap sayfasında hem de buradaki yazılarda daima yetkili teknik servislerin öneminden bahsediyorum. Çünkü bu servisler Apple’ın onay verdiği, bizzat Apple tarafından seçilen, eğitilen, denetlenen ve sertifikalandırılan bayiler diyebiliriz.

Apple’ın “yapabilirsin” dediği her konuda destek veriyorlar, ve Apple Store’un yetişemediği noktada bizlere destek vermek için hazırlar. Hangi konularda ne seviyede destek verilebildiği ise değişkenlik gösterebiliyor.

Örneğin iPhone 5 cihazlarının değişimini yapabiliyor, fakat kırık ekranları değiştiremiyorlar. Apple ekran değişimini şu anda sadece kendisi yapıyor. Ama gelecekte bu yetkiyi de tüm yetkili teknik servislere verecektir tahminimce…

Sihirli elma apple store randevu sorun 6b

Boş randevu yok mu? Yetkili teknik servisler çözüm olabilir

Eğer Genius Bar’dan boş randevu alamıyorsak, zaman kaybetmemek adına benim önerim yetkili teknik servislere danışmak. Böylece her gece 12’de uğraşarak sinirlerimizi bozmak ve gerilmek yerine daha kolay çözüme ulaşabileceğimiz bir yere gidebiliriz.

Apple’ın tüm yetkili teknik servislerinin listesi şu sayfada mevcut: https://locate.apple.com/tr/tr/

Sihirli elma apple store randevu sorun 7

Bu sayfada “Servis” seçimini yaptıktan sonra şehir, ürün ve operatör seçimini yapıyoruz ve karşımıza bulunduğumuz bölgedeki yetkili servislerin listesi harita üzerinde gösterilerek çıkıyor.

Sihirli elma apple store randevu sorun 8

iPhone 5 değişim programları kapsamında hizmet alabiliyor muyuz?

Evet, yetkili teknik servisler iPhone 5’in her iki değişim programı kapsamında da destek veriyorlar. Yani hem sorunlu açma/kapama düğmesi, hem de sorunlu pil konusunda bize çözüm üretebiliyorlar.

Sihirli elma apple store randevu sorun 10

Bu değişim programlarından faydalanmak için, sorunlu cihazı bir Apple yetkili teknik servisine teslim ediyoruz, ve cihaz teknik servise geldikten sonra 1-2 gün içerisinde (büyük bir aksilik olmazsa) zaten işlemler tamamlanmış oluyor ve cihazı geri alabiliyoruz.

 

Peki nasıl hareket etmeliyiz?

Önce teknik servisi arayalım, sorunu anlatalım, ve nasıl çözeceklerini öğrenelim. Sonra da bize en yakın mağazaya teslim edelim, veya teknik servise direkt kendimiz götürelim. Böylece hem yetkili teknik servisin ortamını da görmüş olur, hem de oradaki arkadaşlarla kısa da olsa sohbet etme şansımız olur. Sonuçta bize yardım edebilecek kişiler karşımızda olacak… 🙂

Sihirli elma apple store randevu sorun 11

Ben de ilk fırsatta elimdeki değişim programları kapsamındaki iPhone 5’i de kendilerine emanet edip, sorunu çözüldükten sonra (muhtemelen cihaz değişecek) ikinci el olarak satmayı düşünüyorum. 🙂 (Almak isteyen olur mu bu arada?)

Size de önerim, Apple Store’dan randevu alamıyorsanız canınızı hiç sıkmayın, yetkili bir teknik servise danışın, sorununuzu daha kısa sürede çözülsün. 🙂

Ayrıca yetkili Apple teknik servisleriyle ilgili geçmiş deneyimleriniz ve yorumlarınız varsa da yine bu yazının altına paylaşımlarınızı bekliyorum.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


82 Yorumlar

  1. Apple storelar henüz açılmadığı zamanlar harddisk problemi yaşamıştım. Bulunduğum konuma en yakın apple yetkili bayi olarak Marmara Park ta bulunanttroy vardı. Randevu almadan koşar adım gittim. Derdimi izah ettim. Genuis diye tabir edeceğim görevli hem problemimi çözüp hem sorularıma cevap verdi. Ücret talep bile etmemişti. Zorla vermeye çalıştığım halde almadı.

    Bir seferinde de beyaz Macbook un Bataryası için Caddebostanda yanılmıyorsam pupaya gitmiştim orada da aynı hizmeti aynı güler yüz ve sahiplikle almıştım.

    Hâlâ daha apple storeun konumu itibariyle öncelikle yakında bulunan eskiden var olan apple yetkili servislerini tercih ederim.

  2. 00:01’de sürekli “cmd+5” :). Randevu ekranı açılır açılmaz da acele bir şekilde randevuyu alın. Öyle yarım saat saat düşünmeyin. Sonra, bir sonraki geceyi beklersiniz.

  3. dun apple stora randevu icin gittgmde ekranmimda piksel kaybolmasinin oldugunu ve ekranin sag ust kosesine bastirdigmzda ekranin oynadigini gosterdim kendilerine. ve garanti kapsaminda oldugu icin orjinal ekraniyla degisim yapabilcrklerini soylediler. isin ilginc tarafi eger acma kapama tusunda bir sorun olsaymis urunu direk sifiriyla degistirebilceklerini soylediler. yani bu durumda insanlari zorla tus klidini bozup talefnu sifiriyla degistirmeye zorluyorlar garip:))sebebininde acma kapama tusunu degistirmenin masrafli ve zor oldgnu fakat ekranin degisiminin kolay oldugnu soylediler…

      • Göktuğ bey cihazimiz garantili ve acma kapama tusu degisim programina dahil olmasada cihazin degisimi bire bir yapiliyormus. herhangi bir telefoncu bile acma kapama tusunu tamir edebiliyorken apple tamirle ugrasmayip direk cihaz degistirmesi guzel tabi;)

      • Göktuğ Bey, benim de telefonum değişim kapsamında ama aç-kapa tuşu çalışıyor. teknik serviste detaylı inceleniyor mu yoksa direk değişim yapıyorlar mı?

    • TVT Bilgisayar’ın böyle bir hizmeti var diye hatırlıyorum. Servis kısmında olmasa da özellikle Okan Bey’in ilgisinden çok memnun kalmıştık. Bi’ danışın bana kalırsa.

  4. Değişim programı kapsamındaki(power tuşu bozuldu) iphone 5 imi zorlu apple store a götürdüm fakat yurtdışı(abd) cihazı olduğu için telefona değişim yapamayacaklarını türkiyede destek verilmediğini, ancak yurtdışından destek alabileceğimi söylediler.

    Bu durumda olan arkadaşlar olursa randevu alıp gitmek için boşa yorulmayın zamanınıza yazık olur 🙂

    • ABD’den alınan cihazları değiştirebilmeleri için ellerinde yine ABD’de satılan cihazlardan olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bu sebepten değişim yapamıyorlar.

      Teşekkürler paylaştığınız için. 🙂

    • Şuan da BTK yasaları gereği Apple Store Türkiye’de Amerikadan alınan iPhonelara destek verilememektedir. Bunun nedeni, Amerika için üretilen iPhonelardaki frekans aralıklarının farklı ve içinde kullanılan donanımsal parçalarında farklı olmasıdır. Bu donanımsal parçalar veya değişim yapılacak olan sıfır telefonlar şu anda ülkemize yasalar gereği gelmemektedir.

  5. Appstore mağazayı amerika ya çevirin apple store uygulamasını indirip gece 23:55 ten itibaren sürekli yenileyerek takip edin. Ben ilk denememde aldım.

  6. Yazı direk Pupa reklamı olmuş. Cihazları teknik servise bıraktığınızda özellikle bu cihaz iphone ise geri alma süreniz en az 1 ay. Bunu Pupa ve Troy gibi mağazaların kendisi de söylüyor zaten. Açıkçası ben Genius bara her girişimde randevu aldım. Farklı cihazlar için en az 6-7 defa randevu almışımdır. İnsanlar nasıl randevu alamıyor anlamıyorum.

    • Hasan Bey selamlar, iPhone değişim programları kapsamında direkt teknik servise bıraktığınızda 1 ayı bulan bir süre olmaması gerekiyor. Tüm yetkili teknik servisler için geçerli bu süre. En azından benim aldığım bilgi bu yönde değil.

      Ancak daha önceki deneyimleriniz böyle olduysa demek ki süreçte bir iyileşme yapılmış diyebilirim. 🙂 Teşekkürler yorumlarınızı paylaştığınız için.

  7. pupa hakkinda soylemek istedigim bir sey var:

    gectigimiz subat ayinda mac’imin ustune çay dokuldugu icin pupa’ya gittim ve mac’i teslim ettim. bikac gun sonra arayip klavye degisimi gerektigini ve 1670 tl tutacagini soylediler(13″ retina mbp zaten 3500 tl) bunun uzerine mac’i amerika’ya gonderdim(amerikadan aldigim icin garanti hala orada gecerliydi. apple store’a gostermek icin gonderdim) oradaki apple store’da icini acip temizlemisler ve ucret istememisler.

    demek istedigim eger pupa’ya kalsa 1670 tl verecektim ama apple store ucretsiz olarak icini temizledi ve klavye degisimine gerek olmadigini soyledi. acikcasi pupa’ya olan guvenimi kaybettim ve bir daha herhangi bir sorun yasadigimda (umarim yasamam) apple’dan baska bir yere goturmemeye karar verdim. pupa ile ilgili boyle kotu bir tecrubem var. eger pupa’ya gidecek olursa bilgileri olsun.

    • Erkam Bey çok teşekkürler paylaştığınız için. Tüm Apple Store’lar ve yetkili servislerle ilgili bu gibi durumları duymak hepimiz için çok faydalı oluyor.

      Apple Store’un, özellikle de ABD’deki Apple Store’ların hizmet anlayışını Türkiye’de de hem Apple Store’da hem de tüm yetkili satıcıları ve teknik servislerde birebir görebiliriz umarım… 🙂

  8. Normalde ben de yorum yazmayacaktım ancak Pupa reklamı yapıldığı için not düşme ihtiyacı duydum.
    Cadde Pupa ya Macbook Pro mun bozuk DVD player ının sorununu anlamak ve tamir ettirmek için ziyaret ettim. Karşılaştığım kötü hizmete dair notlarım:

    1- Teknik servis olarak sorumlu tek kişi var. O da gayet sallanarak dükkana geç geldi. Yaklaşık 45 dakika ilgili çalışanın gelmesini bekledik.

    2- Mac’e elini bile sürmeden bunun sorunu donanımsal diyerek kesti attı. Sen teknik servis değil misin, ben mi tamir edeceğim, dedim. Ben sadece software den anlarım dedi.

    3- Pupa nın genel merkezine yönlendirdiler. Siz Mac i alıp göndermiyor musunuz dediğimde cevap alamadım.

    MÜMKÜNSE SERVİS OLARAK PUPA YA UĞRAMAYIN.

    • Emre Bey selamlar, çok teşekkürler yorumlarınızı paylaştığınız için. Hiç olmaması gereken, kötü bir deneyim olmuş. Eminim Pupa’daki yetkili arkadaşlar bu yorumları okuyor ve gereken adımları atıyorlardır.

  9. Benim kullandığım Apple ürünleri ile ilgili pek teknik servis ihtiyacım olmadığından Pupa’nın servisi hakkında yorum yapamıyorum. Garanti dışında olan, donanım ve yazılımsal olarak oluşan küçük ihtiyaçlarımı da hep kendim çözdüm. (HD, Ram değiştirme, temizlik vs gibi…)

    Fakat Pupa benim için ayırdıkları cihazı günü gelmeden sattığında benim için bitmişti.
    Bu küçük anımdan sonra açıkçası ciddi teknik servis ihtiyacım olduğunda da Pupa’nın kapısının önünden geçmem.

    Eğer Türkiye’de Apple olmasaydı Troy’u tercih edebilirdim belki. Fakat Apple iki mağazasıyla varken, belki randevu için biraz uğraşırsınız ama en azından gidip doğru hizmet alırsınız, kandırılmazsınız ve değerinden yüksek ücretler de ödemezsiniz.

    Yani seçenekleriniz arasında kesinlikle Pupa olmasın derim, ilgili arkadaşlar.

    • Hasan Bey çok teşekkürler paylaştığınız için. Tatsız da olsa böyle durumları bilmek ve paylaşmak hem bizler için hem de tüm yetkili satıcılar ve teknik servisler için önemli.

  10. Göktuğ Bey, benim de telefonum değişim kapsamında ama aç-kapa tuşunda bir problem yok çalışıyor. teknik serviste detaylı inceleniyor mu yoksa direk değişim yapıyorlar mı?

  11. Ne zamandır iPhone 5 imi battery replacement program kapsamında servise vermek istiyordum. Bu yazıyı okuduktan sonra halledeyim diye pupa akmerkez mağazasına gittim. Telefonu kendilerine bırakırsam 20 gün içinde geri alabileceğimi söylediler. Bende hemen biraz ilerideki genpaya gittim. Elimizde cihaz kaldıysa 1 saat içinde değiştiririz dediler ama maalesef cihaz kalmamış ellerinde. 1 hafta içinde cihaz değişimi olacağını söylediler. Ama burada cihaz olarak telefondan mı bahsettiler yoksa pilden mi anlayamadım. Beklemedeyim…

  12. Zorlu Center’da zor da olsa bir randevu yakalamıştım ve kaydı yaptırmıştım. Fakat unuttuğum birşey vardı ki o akşam Galatasaray-Fenerbahçe maçı vardı ve ben o saatte stadda olacaktım. Gidemedim. Hala elimde şarj aleti ile dolaşıyorum. Akasya avm evimin dibinde ama randevu alamıyorum. Türk usulü gideyim belki boşluk olur şansıma ilgilenirler dedim mağaza içinde abartmıyorum 45 dk sonra bir tane genius yakaladım o da abi yapabilecek hiçbirşeyim yok sürekli siteyi takip edin diyor. Artık telefon değişene kadar şarj aletini vücuduma entegre edeceğim. Belki hareket halindeyken elektriklenmle olur da şarj etmek için yer aramayız :))

  13. Göktuğ bey merhaba, benim telefonum 5s. Apple store sitesinden almıştım. Telefonda yaşadığım sorun home tuşunun iğrenç ötesi çat-çıt-çot şeklinde sesler çıkarması. Bu durum beni telefondan soğuttu. Garantisinin dolmasına takriben 1 yıl var. Sizce telefon değişimi olur mu, bilgilendirirseniz sevinirim.

  14. Cihazımın garantisi bitmesine daha 1 yıl varken, Zorlu Center Apple Store mağazasında şarj soketi sorunu için gittim, 800 TL parça değişim ücreti istediler. İnternette araştırdım, parçanın fiyatı 100 TL civarında. Birde Etilerdeki Genpa ya gidip şansımı deneyeyim dedim, 2 gün sonra telefonumu sıfırı ile değiştirdiler, teşekkürler Genpa. Cihazınızın kaderi Storlardaki elemanın ruh haline göre değişebiliyor, umudunuzu kaybetmeyin, olmaz derlerse şansınızı başka yerlerde arayın.

  15. öncelikle selamlar site sayesinde çok şey örendi, yazılarınızı merakla bekliyor heyecanla okuyoruz,karşılıksız yaptığınız bu emek için tşk ederim. randevuya giderken garanti belgesi vs vs istiyorlarmı acaba? telefon ile aradığımda yararlanabiliyorsunuz dediler.

  16. Çok ilginçtir ki çıktığı ilk gün almış olduğum 6’nın (Plus değil) düğmesi daha ilk günden 3 vakte kadar bozulacak kıvamda basıyor 🙁

    Görevini yapmada bir sıkıntı yok ama ipad ler gibi ”net” bir basış eğilimi yok.
    Kimi zaman tek tık, kimi zaman çift tık gibi ”Laçka” bir basış prensibi söz konusu.

    Şu an bir girişimim yok. Zaten Apple’ın başı 5 serisi ile dertteyken sıramı bekleyeyim diyorum 🙂

  17. Zorlu center’da randevu alamıyorum. Macbook’umun ekranı sallanıyor (sanki bir boşluk varmış gibi) ve 3 kere şarj aletini (orjinal olarak) değiştirmek zorunda kaldım. Şarj aletinin kenarı sürekli kopuyor, kablolar çıkıyor. Zaten randevu sorununu biliyorsunuz.

    • Ek olarak yedek bilgisayar vermemeleri de cabası. Benim tüm işim bilgisayarla. 5.5 milyar bilgisayara veriyoruz ama kimse alın servis süresince bununla idare edin demiyor.

  18. Arkadaşlar boşuna Zorlu Centerdan ya da Akasya AVM’den randevu almakla kendinizi yormayın. Avrupa yakasında iseniz Efor Teknik firmasına gitmeniz yeterli. Apple Zorlu Center’daki talebi karşılayamayınca iki adet servise iPhone/iPod/iPad’ler için servis yetkisi verdi. Zorlu Center be ya Akasya AVM’de servis işlemleri ile ilgili her ne yapabiliyorsanız kısa bir sürede hiç beklemeden işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Hem Sayın Kazım Gülşen’in hoş sohbetide cabası 🙂

  19. arkadaşlar yetkili servis olarak tabir edilen servislere götürmeyin telefonunuzu. Tuş kilidi değişim programından olan telefonumu tuş kilidindeki sıkıntı yüzünden Ankara Lydia servisine verdim. Telefonumu Covent Garden Apple storedan kendim almıştım. Eleman içini açtı nedense ve aletin içi açılmış ve içinde iki vida eksik diye bana iade etti. Garantisini de bozdu. Kesinlikle telefonum önceden açılmamıştı. Hala bu dert ile uğraşıyorum. Apple tam türk şirketine dönmüş, olay çok vahim:) Yetkili servislere telefonunuzu verirseniz içinden parça bile çalınıyor. Burası Türkiye unutmayalım. Şimdi de ben bir randevu alıp arkadaşı göndereceğim apple store a ama randevular dolu. Herşey de bir hayır vardır.

  20. Randevu alamıyorsanız bu duruma katlanmak zorunda değilsiniz. Tüketici hukukundan kaynaklanan haklarınızı kullanabilir, tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz. Bu mercilere başvurmanın herhangi bir ücreti bulunmuyor ve randevu peşinde koşmanız da gerekmiyor. Bu başvurunuz sonrasında Apple yetkililerinin sizinle ilgilenmek için yeterli insan kaynağı ayıracaklarından emin olabilirsiniz.

  21. Merhaba ben Suudi Arabistan çıkışlı ıphone 5s aldım İstanbul apple Store Akasya ile iletişime geçtim değişim olabileceğini söylediler yurt dolu ürünlerinde değişim yapıyor musunuz ben bana öyle dedikleri için randevu aldım haftaya götürücem ondan önce sizde bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

  22. Göktuğ bey, ben apple 5s i yurt disindan aldım. çok şarzda bıraktiğim için herhalde bataryası bozuldu. birde telefon ısınıyor bu ısınma acaba bataryadan mı kaynaklanıyor. bide orjinal batarya ne kadar?

  23. 2014 Haziran ayında aldığım macbook pro bilgisayarımın internet aramalarına göre chipseti yandı diyorlar. Sizce değişim olur mu ? Ayrıca aldığım günden bugüne kadar ekranın iç çerçeveleri soyuluyor.

  24. iphone 6 ekranı kırıldı ankara cepa lydia parçanın bulunmadığını söyledi. sadece telefon değişimi yapılacağını 1070 liraya yoksa zorlu centera gitmemi istedi. randevu alsam peki orada tamir oluyor mu kesin? başka telefonu yaptırmak için garantinin yanmayacağı ne gibi seçeneklerim var?

      • sadece camı kırık. iphone 6 telefonumun kırık camını sadece zorlu centerda mı yaptırabiliyorum? Herhangi bir telefoncuda yaptırsam garantisi değişim hakkı vs yanar mı çünkü lydialarda parça yok diyorlar

      • Merhaba Göktuğ bey benim iphone 6 ekranının alt saf köşesinin yapışkanı çıkmış ekrana bastığında içine girip çıkıyo ilkdefa başıma böyle birşey geldi sizce telefonda darbe izi bulun mamak 64gb lik bir telefon aynı zamanda çok ısınıyor sizce deiştirirlermi öne bahanemi sunarlar

  25. Merhaba, YURTDIŞI ndan gelen bir IPHONE 5 im var..cep telefoncu satan bir arkadasımdan aldım.ve garantiside var…şu an home tuşunda bir problem çıktı.tuş sağa ve sola dönüyor ve bu bariz belli.acaba servise götürsem değşiim olurmu.yada nasıl bir hizmet alırım.bilgilendirseniz sevinirim.iyi günler..

  26. merhaba,

    iphone 6 plus telefonumun uyut/uyandır tuşunda bir gevşeme var. tuş laçkalaşmış şekilde basıyor ve 3-5 güne kalmaz bozulacak gibi. yani ses arttır ve azalt tuşları tık tık çalışıyorken bu uyut/uyandır tuşu o özelliğini kaybetmiş şekilde çalışıyor.

    Apple store’dan randevu almaya çalışıyorum sizce değişim yapılabilirmi.
    Tuşun araştırmalarım sonucu anakart’a bağlı olduğunu ve tamiri zor olduğunu öğrendim ve 3600tl verdiğim telefonun içini açtırıp sakat bırakmak içime sinmiyor. Öneriniz nedir?

  27. Yazıklar olsun sizlere tekefon kullanmayı bile bizlere işkence haline getirdiniz utanmadan gece yarısından sonra destek icin randevu alin diyorlar.aldigina kullandigima bin pişman ettiniz.

  28. 6plus güncelleme sıkıntısı yaşıyorum.. Burda cok belirtilmemiş ama genel olarak pluslarda sıkıntı varmış galıba vodafone dan aldım. Turkcellden alan bi arkadaşımda servise vermiş yenisinin gelecegını söyledi. Bu konuda zorlu işimi görürmü bilemedim yoksa direk vodafone a mı versem?

  29. Merhaba, ben bir şeyi merak ediyorum. Benim iPhone 5 HongKong’tan geliyor ve sadece kilit tuşunun değişim kapsamında olduğunu internetten kod yardımıyla öğrendim ve rahatlıkla değişim yapılacagını söylediler. Fakat tam değiştireceğim zamanlar sim kartının takıldıgı yer kırıldı ve şu an sim kartı takılmıyor. Hala değişim imkanı var mıdır yoksa hasarlı diye değişmezler mi?

  30. merhabalar . Göktuğ bey bir şey sormak istiyorum whatsapp kullandıktan sonra cihazımda arkaplanda yansıma kalıyor sadece whatsapp değil aslında bir çok uygulamada uzun süre kullanımdan sonra kalıyor cihazı sıfırlamama rağmen durum aynı sizce değişim olur mu bu sorunu yaşayan birisinin değişim yaptığını duymuştum sizin de fikrinizi almak istedim

  31. Göktuğ Bey ben Pupaya eski deforme olmuş İngiltere çıkışlı iPhone 4 cihazımı teslim ettim. Cihazımın yarısı benim hatam olmadan deforme oldu (Home Tuşu, Ekran çerçevesinde çizikler, şarj soketinde arızaya bağlı ses ayarı yapamama, hoparlörden boğuk sesler derken cihazı tamamen kaba tabiriyle ölmek üzereyken buldum (iPhone 5 unutturdu iPhone 4’ü 😀 ) )Eğer ki kabul görülürse cihazım değiştirilecek. Benim asıl size sormak istediğim iki şey var

    1. Cihaz Değişimi kabul görülmez ise ayriyeten ben talep edebilir miyim ?

    2. Cihaz değişimi diyelim ki kabul görüldü veya ben talep ettim kabul edildi bir ücrete tabii tutulur mu ?

    • Serhan Bey selamlar,

      1. Ekran, pil vb parçaların değişimini talep edebilirsiniz. Ancak komple telefonun değişimini yapabileceklerini sanmıyorum. Ancak yine de sorduktan sonra aldığınız yanıtı paylaşırsanız çok memnun olurum.

      2. Mutlaka bir ücret olacaktır.

  32. merhaba benim iphone 4 cihızım var cıhaz da sıvı tesisi bulunmuş ve cihazı değişmiyorlar bunun hakkında bilgi alabilirmiyim ama sunu da sölim cihazı kulagımızdan başka bir yerde kullanmadım sadece ter den dolayı lütfen bilgilendirin gökhan bey cevap bekliyorum

    • Semih Bey selamlar, sıvı teması varsa pek şans olmuyor ne yazık ki. İster ter olsun ister suya düşmüş olsun. Sensörlerde sıvı teması tespit edildiğinde yapacak bir şey yok. Apple Store’da biraz şansınızı zorlamanızı tavsiye edebilirim ama yine de… 🙂

      Bu arada, adım Göktuğ. 🙂 Selamlar…

  33. 3 bilgisayardan giriyorum bi defa düşürdüm 5 saniye sürmedi sayfa hata diyor böyle saçmalık olurmu bu kadar pahalı telofon satıyosunuz bi servis ağı yok bide bu fiyat farkları neden oluyor.

  34. Göktuğ abicim şimdi benim iphone 5 im var ve açma kapama ve pil değpişimi kapsamına giriyor ve hem güç tuşu hemde pilinde sıkıntı var şimdi bi servise gitsem direk bana yeni telefon verirlermi?

  35. meraba ben apple kimliğimin adresini ve şifresini unuttum arkadaşımla ortak kullandık ve şimdi cihaz değişimi olucak randevu alıcam ama alamıyorum yardım edin lütfen çok acillll

  36. Apple randevunuzu İpad, Mac üzerinden almaya çalışın, safari kullanarak. 23-57’de safaride şifreniz girili halde hangi mağzadan randevu alacaksınız o mağzanın ilgili bölümünü (İphone.. gibi) işaretleyip yenile yaparak mağazadan randevu almaya çalışın. Hızlı bir yenileme yaparak 00-02 gibi randevu bölümünün size açıldığını göreceksiniz. Mesela randevu bölümü açıldı siz 12-00 ile 12-05 arasındaki randevuyu işaretleyip devam dediniz, karşınıza (Bu randevu artık yok) yazısı çıktı, sayfayı sakın kapamayın, hemen diğer seçenekleri işaretleyin hemen. İllaki bir tanesini yakalayacaksınız. Ayrıca (Akasya Mağazası) randevu için en ideal yer. Zorlu’ya saldırmayın, emin olun tüm Türkiye oraya saldırıyor.

    Bunun yanında elinizdeki İphone bozuk ve garantisi devam ediyorsa (Mesela ekran sorunu ya da şebeke problemi var) sanmayın yenisini size bedava verecekler. Sıfır değişim talebiniz kabul görürse eğer, elinizdeki İphone’ un normal fiyatının yarısını Apple sizden talep ediyor. Ben İphone 5S’ imi yeni değiştirdim sıfırı ile. Şu anda piyasası 2250 TL. Benden 1200 TL para aldılar. Telefon garantisi devam etmesine rağmen seve seve bu ücreti verdik 🙂

    Herkese kolay gelsin. İphone’ nunuza sahip çıkın, sakın o’nu hor kullanmayın, sonra hayatınız kararamasın :))

  37. merhaba ben 2. el telefon aldım.Garantisi var ve zorlu senterden randevu aldım benden fatura isterler mi.saygılar..

  38. Merhaba; ben 7 ay önce iphone 6 plus aldım. Son bir haftadır kameranın alt kısmı çok ısınıyordu. Hiç bir uygulamayı kullanmadan dahi. Sonra bir fark ettim o ısındığı yerden telefonum öne doğru yamulmuş ısıdan. Çok sinirliyim ve ne yapıcağımı bilmiyorum. Telefonumu yenisiyle değişim yaparlar mı ? Yoksa kullanıcı hatası diğip yollarlar mı? Telefonumu asla arka cebimde de kullanmıyorum benden kaynaklı bir bükülme değil. Tamamiyle ısındığı yer öne doğru köşesi bükülmüş durumda. Yardımcı olursanız sevinirim.

  39. ben aaldım randevu arkadaşlar müşteri temsilcileri daha kolay alıyorlar minimum 4 kişiyle görüşün bir gün içinde hepsine deneyebilir misiniz falan diye yakının o gün içlerinden en az ikisi randevu alıyor

  40. Müşteri hizmetlerini nasıl bu kadar kötü yönetebiliyorlar anlaşılır gibi değil. Ben bir daha iphone almam onu biliyorum. 2 aydr kırık cam ile geziyorum. Böyle bir şey yok.

  41. Ya da hiç uğraşmanıza gerek kalmadan ceptetamir.com sitesine girip hizmeti ayağınıza isteyip gözünüzün önünde cihazınızın tamirini tamamen orijinal parçalarla ve 2 yıl garantili olarak yapabilirsiniz. Hizmet almak için sıraya girmek bu çağda çok saçma.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz