Ana Sayfa Apple101 iOS 8 ile gelen 5 yeni ve pratik özellik

iOS 8 ile gelen 5 yeni ve pratik özellik

12

iOS 8 ile birlikte yepyeni ve pratik özellikler de hayatımıza girdi. Bunlar arasından birkaç tanesi ise günlük hayatımızda daha fazla kullandığımız ve gerçekten işimizi kolaylaştıran özellikler. İşte iOS 8 ile gelen 5 yeni ve pratik özellik…

sihirli-elma-ios-8-yeni-ozellik-featured

Bu özellikleri sadece bir yazı olarak değil de, kısa bir video ile sizlerle paylaşmak istedim. Pupa TV sponsorluğundaki “One More Thing” videolarımız sonrasında, biraz daha kısa ve daha çok kullanım odaklı bir video olması için çalıştık. İlk çekim, ilk denemeler olduğu için hem iOS özellikleri, hem de video ile ilgili yorumlarınızı da bekliyorum… 🙂

Sanırım ekran ışığı bazı çekimlerde biraz fazla patlamış, buna gelecek çekimlerde daha fazla dikkat edeceğimizi şimdiden söyleyebilirim. 🙂

sihirli-elma-ios-8-yeni-ozellik-feat.jpg

iOS 8 ile gelen 5 yeni ve pratik özellik

1. Uygulamalar için Touch ID

TouchID, daha önce sadece iPhone’u açmak ve App Store’dan birşeyler indirmek için kullanılabiliyordu. iOS 8 ile birlikte artık uygulamalar da Touch ID’yi kullanabiliyor.

1Password ve Dropbox gibi uygulamaların açılışında artık şifre girmek yerine parmak izimizi kullanarak uygulamaya erişebiliyor, eskisine göre daha pratik ve hızlı bir şekilde iPhone’umuzu kullanabiliyoruz.

Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 1

2. Uygulama Genişletmeleri (App extensions)

iOS 8 öncesinde her uygulamanın iPhone içerisinde kendine ait bir alanı vardı ve uygulamalar bu alan dışında hiç bir yere erişemiyordu. Uygulamanın tek bir özelliğini kullanmak için bile o uygulamayı açmamız gerekiyordu.

iOS 8 ile birlikte bu değişti, ve Apple uygulamaların bazı özelliklerinin dışarıdan erişilebilmesine imkan verdi. Yani artık Safari’deki bir sayfayı Pocket uygulamasına kolayca gönderebiliyor, veya fotoğraflar arasında dolaşırken bir fotoğrafı Snapchat üzerinden anında paylaşabiliyoruz.

Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 2a Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 2b

3. Mesajları hızlı cevaplama

Başka bir uygulamayı kullanırken bir mesaj geldiğinde anında cevap yazabilmeyi yıllardır bekliyoduk. Çok şükür, beklediğimiz özellik sonunda iOS 8  ile birlikte geldi. 🙂

Böylece artık ekranın üzerinde görünen bildirim mesajını tutup nazikçe aşağı çekince, açılan alanda bu mesajı cevaplayabiliyoruz.

Hatta iPhone’umuzun kilidini açmadan bile mesajlara cevap vermek mümkün, tek yapmamız gereken gelen mesajı biraz sola çekerek kaydırmak ve cevap butonuna tıklamak.

Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 3

4. Pil tüketen uygulamalar

Pil ömrü diyince akan sular duruyor. Bazı uygulamalar bazen pil ömrünü tahmin etmediğimiz şekilde tüketebiliyor. iOS 8 ile birlikte artık pilimizi en çok hangi uygulamanın tükettiğini öğrenebiliyoruz.

Ayarlar > Genel > Kullanım > Pil Kullanımı içerisinden hangi uygulamanın son 1 gün veya son 1 hafta içerisinde ne kadar pil tükettiğini görebiliyoruz.

Eğer uygulamayı zaten çok kullanıyorsak bir sorun yok. Ancak hiç kullanmadığımız bir uygulama pili çok tüketiyorsa müdahale etmemiz iyi olabilir.

Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 4c Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 4b

5. Handoff

iOS 8 ile birlikte hayatımıza giren en pratik kullanım ise bence Handoff. “El değiştirmek” veya “Kaldığın yerden devam etmek” şeklinde ifade edilebilecek bu özellik sayesinde, Mac’imizde yazmaya başladığımız bir e-postaya iPhone’da devam edebiliyor, ya da iPhone’da Safari’de açtığımız bir sayfaya Mac’imizden erişebiliyoruz.

Hatta Mac’imizdeki Harita uygulamasından baktığımız bir adresi anında iPhone’da bile görüntüleyebiliyoruz.

Cihazlarımız arasında el değiştirirken bize müthiş zaman kazandıran bu özellik, bazı uygulamalarla sınırlı olsa da, şimdiden çok iş görüyor diyebilirim.

Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 5a Sihirli elma ios 8 yeni ozellik 5b

İşte iOS 8 ile gelen 5 yeni ve pratik özellik bunlardı. Peki sizin en beğendiğiniz ya da en sık kullandığınız hangisi? Her zaman olduğu gibi yorumlarınızı bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Selam çok güzel paylaşımlarınız var. Benim size bir sorum olacak benim Macbook ve iphone’um var ikiside son sürümlere güncellenmiş fakat Handsoff özelliğini kullanamıyorum nasıl kulanıcam yardımcı olursanız sevinirim.

  2. sevgili Göktürk, video’nuz çok güzel hazırlanmış. Ancak, benim, gençliğimde konuştuğum gibi sen de hızlı konuşuyorsun. Algılamakta güçlük çektim. Ses tonu, ifade, kurgulama hepsi çok güzel. aradaki müziği çıkarıp, arta kalan zamanı konuşmayı yavaşlatmaya kullansanız, benim gibi yaşlıları da mutlu edersiniz. Bir deneyin lütfen…
    Teşekkürler…

  3. öncelikle bu değerli paylaşıma teşkkür ederim. sorum uygulama genişletme özelliğinde örneğin dropbox gözükmüyor. bu bölümde uygulamaların çıkması için bir ayar varmıdır acaba.

  4. benim en çok hoşuma giden şey widget desteği oldu. bildirim alanı baya bir şenlendi diyebilirim. Onun dışında özellikle istediğim bir özellik var ama var mı yok mu bilmiyorum. POP3 maillerde telefonumda maili okuduysam imac’imde de okunmuş sayılsın ya da tam tersi. Haftasonu evde okuduğum maillerin bildirimlerini işyerime geldiğimde görmek istemiyorum açıkçası 🙂

  5. iOS 7’de var mıydı, pek dikkatimi çekmemişti hatırlamıyorum ama e-postaları silmek istediğimde ekranın en sağından en soluna sürüklediğimde e-posta direkt siliniyor. Bu inanılmaz hoşuma gitti, tek tek seçerek çöpe taşı demek yerine çok daha pratik 🙂

  6. merhaba ben 1 hafta önce iphone 6 aldım ve mesaj geldiginde kilit ekranını sola dogru kaydırdıgımda cevapla yerine sadece x işareti var bunun hakında bilgi edinmek isiyom

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz