Ana Sayfa Apple101 iPhone’un pil ömrünü uzatacak 4 ipucu

iPhone’un pil ömrünü uzatacak 4 ipucu [Video]

25

iPhone’u günde kaç defa şarj ediyorsunuz? 🙂 Bu bölümde iPhone’umuzun pil ömrünü uzatacak 4 ipucundan basedeceğiz.

İlk akla gelen yöntemler artık hepimizin az çok bildiği şeyler: Şarjımızın bitmemesi için iPhone’umuzun ekran parlaklığı düşürüyor, 3G, WiFi ve Bluetooth’u kapatıyoruz. Hatta e-posta kontrol sıklığımızı bile azaltmamıza rağmen hala pilimiz hızlı tükeniyorsa, belki de çözümü başka yerde aramamız gerekiyor.

sihirli-elma-iphone-pil-omru-sarj-uzatmak-feat

iPhone’un şarj süresini uzatacak 4 ipucu

1. Konum kullanan uygulamalar

Pili en çok tüketen şeylerin başında GPS, yani cihazımızın konum bilgisini almaya çalışması yatıyor.

iOS 8 ile birlikte artık bir uygulamanın konum bilgisini ne zaman kullandığını daha net bir şekilde görebiliyoruz. Ayarlar > Gizlilik > Konum servisleri içerisinden hangi uygulamanın konum bilgisine erişebildiğini görebiliyor, sadece uygulama açıkken kullanılmasını sağlayabiliyor veya tamamen kapatabiliyoruz.

Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 1 Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 1a

2. Arkaplanda yenilenen uygulamalar

Bazı uygulamalar, ekranda açık olmasa bile arkaplanda işlem yapmaya devam edebiliyor. Ancak bu işlemlere sürekli olarak ihtiyacımız yoksa gereksiz yere değerli pilimiz tükeniyor.

Konum servislerine benzer şekilde, Ayarlar > Genel > Arkaplanda uygulama yenile içerisinden hangi uygulamaların arkaplanda yenilenebileceğini görebiliyor, sık kullanmadıklarımızı kapatabiliyoruz.

Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 2 Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 2a

3. Bildirimler

Bildirimler iPhone’da çok işimize yarıyor. Ancak gereksiz yere gelen her bildirim hem veri tüketiyor, hem de daha da kötüsü ekran ışığımızın yanmasına sebep oluyor.

Gün içerisinde çok fazla bildirim alıyorsak, ekranımızın bu kadar sık açılması pilimizi ciddi anlamda tüketmiş oluyor. Bunun için Ayarlar > Bildirim Merkezi içerisinden oyunlar veya önemsemediğimiz uygulama bildirimlerini kapatmamız iyi olabilir.

Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 3 Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 3a

4. Handoff

iOS 8 ve Yosemite ile birlikte gelen Handoff sayesinde cihazlarımız arasında kolayca geçiş yapabiliyor, yarım kalan işlere diğer cihazdan devam edebiliyoruz.

Ancak bunu yapabilmek için iPhone’umuzda Bluetooth’un daima açık olması ve sürekli etraftaki cihazları araması gerekiyor. Bu da yine değerli pil ömrümüzü tüketiyor. Bunu engellemek için Ayarlar > Genel > Handoff ve Önerilen uygulamalar içerisinden bu özelliği kapatabiliyoruz.

Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 4 Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 4a

Bonus:

Eğer tüm bunlara rağmen hala pil ömrümüz hızlı bir şekilde azalmaya devam ediyorsa, Ayarlar altındaki Pil Kullanımı içerisinden pil tüketen uygulamaları tespit edebilir, ve gereksiz olanları silebilirsiniz.

Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 5 Sihirli elma iphone pil omru sarj uzatmak 5a

Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için daha önce paylaştığımız “iOS 8 ile gelen 5 yeni ve pratik özellik” yazısına göz atabilirsiniz.

Özet

Ne olursa olsun, tüm cihazlarda pil ömrü büyük problem. Ben iPhone 6 Plus’ı seçerek bir nebze de olsa bu sorunu günlük hayatımdan çıkartabildim.

Sizin cihazınızın pil ömrü nasıl? Günde kaç defa iPhone’unuzu şarj ediyorsunuz? Her zaman olduğu gibi yorumlarınızı ve pil konusundaki ek önerilerinizi bekliyorum. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


25 Yorumlar

  1. merhabalar bu guzel onerıler ıcın oncelıkle teşkrler;) benim sihirli elma takipçileriyle paylaşabılcegım önerim ayarlar-gizlilik-konumservisleri-sistem servisleri uzerınden SIK KULLANILAN KONUMLARI kapatmak olacak;)herkese bol pil ömürlü günler olsun;))

  2. iPhone 6 Plus almakla bu sorundan kurtuldum iPhone 5imi gunde 4 defa bile sarj ettigim oluyodu iPhone 6 Plusi ise gunde bir kez bazende iki gunde bi sarj ediyorum

  3. iPhone 5S iOS 8.1+ ile birlikte pil ömrü muazzam derecede arttı. Telefonla çok fazla işim olmuyorsa iki günde bir şarj ettiğim bile oluyor. Bazı iPhone kullanıcılarına bu durumu inandıramıyorum. 😀

  4. 2 iPhone’um var ikisinde de IOS 8.2 kurulu. iPhone 5 16 GB, iPhone 6 Plus’ta 128 GB olmasına rağmen iPhone 6 Plus’ı 2 günde bi defa şarja takıyorum, iPhone 5’i günde 2 kere. iPhone 6 Plus’ta şarj olayını çok iyi çözmüşler gerçekten.

  5. video iyi hoş güzelde.. onu kapat bunu kapat ne anladım bu işten.. allahtan iphonedan kurtuldum.. lg g flex kullanıyorum şuan yok onu kapat şunu kapat ekran kıs 3g kapat ıvır zıvır hiç dert etmiyorum telefon rahat 2 gün dolu dolu götürüyor..iphone 6 plus bataryası iyi diye aldık beklentiyi karşılamadı sattım g flex hem ucuz hem iphoneda kullandıgım uygulamarı sorunsuz kullanıyorum ve pil derdini kafama takmıyorum..siz ekranı parlaklıgını kısın 3g kapatın la halen ugraşıp durun saygılar..

  6. O kadar Özelliği Kapatınca geriye alo nerdesin alo burdayımdan başka da bir işe yaramaz. iphonu iphone gibi kullanın… Sırf görüntü için alıp kullanmasını bilmeyenler aldıktan sonrada şikayet etmesinler

  7. Elimizdeki cihazlar modernizm ve lüks’ün son yenilikleri.. Bizler hem daha iyisini ararken (sözgelimi.. parlak bir ekran, güçlü bir işlemci, keskin fotoğraf çekimi vs.) cihazın bunları karşılamak için güç tüketmesini doğal karşılamayız. Olmaz bu!
    Onu kapat, şunu kapat bir parça beklentimizi karşılasa da; günlük işlerinizi asgari telefonlarda, uğraş gerektirecek ve daha çok zamanınızı alacak mail, iletişim vs. gibi düz yazı veya metinlerinizi daha çok bilgisayarlarda veya tabletlerde çözeceksiniz. iPad Air 2 çözüm olabilir bir İphone 6’nın yanında mesela hazırda..

    Ve bu da daha çok bütçe demek.. Anlayana 🙂

  8. Göktug bey bnm iphonum 5s pil kullanımına girdigim zaman hangi uygulamayı neladar kullandgm yazmyor %100 olduktan snra bir iki dk içerisinde gelecktr diyor glmiyor nedeni nedir…

  9. Onu kapat bunu kapat ne anladim okadar özelligi kapattiltan sonra ne işe yarar kullanamadiktan son iphone bukadar özellik koyacana pil e önem verseydi bune la bitkisel hayat yaşiyor iphone ömrü fişe bagli 😉 hiç bir öZelliyini kullanmıyorum oysa okadar öZel telefon olmasina ramen cok ilginc

    • Gariban Bey selamlar, elbette her şeyi kapatınca anlamı kalmıyor. 🙂 Bu yüzden bu gibi önerileri kritik durumlarda dikkate almak en mantıklısı. Ben de bu sebeple iPhone 6 Plus seçerek tam gün pil ömrünü tercih ettim. 🙂

  10. 1 Ay mı ?? 1 ay nedir yaa … ben Iphone 6 aldım 4 ay oluyor daha şarzı bitmedi 🙂 bende senin tarifine göre tarif verebilirim hiç sorun yok….. senin tarif ettiğin kadar uraşmıyorsunda

  11. Merhaba, bundan 1 ay önce Amerikadan iPhone 6 Plus aldım. İlk 2 şarjını 12 saat tam pil bittikten sonra yaptım. Pili gayet iyi gidiyordu, yaklaşık 1,5 – 2 gün kullanabiliyordum telefonu. Son 2 gündür anormal derece pil tüketiyor telefon. Sizce bunun sebebi ne olabilir. Teşekkürler …

  12. Merhaba, bundan 1 ay önce Amerikadan iPhone 6 Plus aldım. İlk 2 şarjını 12 saat tam pil bittikten sonra yaptım. Pili gayet iyi gidiyordu, yaklaşık 1,5 – 2 gün kullanabiliyordum telefonu. Son 2 gündür anormal derece pil tüketiyor telefon. Sizce bunun sebebi ne olabilir. Teşekkürler …

  13. ıphone ‘a yeni geçecek insan olarak ıphone 3 telefonunu alıp ; yıllar geçse bile güncelleme durumlarının nasıl olduğunu görmek istiyorum.(ıphone 5 tasarım çok şık ama soğukta pil çabuk bitiyor; ıphone 6’da ise ekran kırılmaya çok müsait,kılıf alsam kalın bir şey olacak oda estetiğini bozar.Ben ya ıphon 3 yada ıphone 4 almayı düşünüyorum.

  14. Telefonum iphone6 sarji %5 olunca kapaniyor bu normal mi? dediklerinizin hepsini yaptim.
    bi kac yerde daha arastirdim ama cevap bulamadim. sizin bi fikriniz var mi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz