Ana Sayfa Apple101 Apple TV kumandasının 6 gizli özelliği

Apple TV kumandasının 6 gizli özelliği

12

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

Apple TV’nin yenilenmesini aylardır dört gözle beklesek de, elimizdeki ürün de hala taş gibi. 🙂 Kumandası çok basit olsa da, Apple bu kumandaya bile bazı gizli özellikler koymayı ihmal etmemiş. Bu sefer de Apple TV kumandasının bazı gizli özelliklerine değiniyoruz… 🙂

Apple TV Kumandasının Gizli Özellikleri

1. Video ayarları

Seçim tuşuna 3 saniye basılı tutuyoruz, ve karşımıza ses ve altyazı seçenekleri geliyor.

2. Hızlı ileri-geri sarma

Bir kere sağ tuşa basınca, 30 saniye ilerleyebiliyoruz. Arka arkaya bastığımızda ise, farklı ileri sarma hızları arasında geçiş yapabiliyoruz. Aynı şekilde geri alabilmek de mümkün.

3. Ağır çekim

Seçim tuşuna basarak videoyu dondurduktan sonra, sağ veya sol tuş ile kare kare ilerleyebiliyoruz.

4. Bölüm atlatma

Bölümler arasında geçiş yapmak için, video oynarken önce aşağı tuşuna basıyor ve bölümleri görüntüleyebiliyoruz. Daha sonra sağ veya sola tıklayarak bölümler arasında gezebiliyoruz.

5. Yeniden başlatma

Aşağı ve menü tuşlarına 6 saniye basılı tutarak, Apple TV’yi yeniden başlatabiliyoruz. Böylece yerimizden kalkıp kabloyu çıkarıp takmaya gerek kalmıyor.

6. Uyku modu

Oynat (Play) tuşuna 5 saniye basılı tutarak, Apple TV’yi kolayca uyku moduna geçirebiliyoruz.

Özet

İlk bakışta basit bir kumanda gibi görünse de, Apple TV kumandası ile yapılabilecek pek çok şey var. En pratik olduğuna inandığım 6 tanesini kısaca toparlamaya çalıştım. Umarım aralarında ilk defa duyduklarınız ve işinize yarayacak olanlar da vardır…

Sizin paylaşmak istediğiniz başka pratik özellikler, kumanda kısayolları var mı?

sihirli-elma-apple-tv-kumanda-ozellik-hero.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Yine çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş Göktuğ bey. Ben 5 ve 6 bilmiyordum ; diğerlerini biliyor ve kullanıyordum. Çok iyi oldu benim için uykuya yatırmak yada yeniden başlatmak çok daha kolay olacak benim için. İyi çalışmalar dilerim.

  2. kumandayı macbook pro yada başka biryerlerde kullanma imkanımız varmı? yoksa sadece apple tv ilemi kullanılabiliyor?

    • mac mini ve imac’lerde itunes’u yonetmek icin kullanilabiliyor. ayrica iphone’daki ‘remote’ isimli uygulamayla da hem apple tv hem de herhangi bir mac’deki itunes’u yonetebiliyoruz.

  3. Sevgili göktuğ; İyi ki Varsın. Dede’lere bile öğretiyorsun. Ne mutlu sana. Mac’i bize “Sen” sevdirdin. Varol…

    • Ben 2,5 senedir Apple TV’nin yenilenmesini bekliyorum açıkçası, ancak Apple sürekli bekletiyor. 🙂 Bu yüzden doğru zamanı kestirmek gerçekten zor. Ben olsam daha fazla beklemez ve alırdım hazır fiyatı da düşmüşken.

      • Evet bende öyle yaptım ve dün aldım ürünü. İlk izlenimlerim olumlu yönde. Yalnız telefonu veya tableti yatay konumda tuttuğumuz zaman keşke tam ekran olsaydı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz