Ana Sayfa iOS iPod touch yenilendi, nano ve shuffle’a yeni renkler eklendi

iPod touch yenilendi, nano ve shuffle’a yeni renkler eklendi

11

Apple sessiz sedasız iPod ailesinde bazı yenilikler yaptı. iPod touch yenilendi, nano ve shuffle ise yeni renklere kavuştu. Peki neden? Bu ne anlama geliyor? Apple düşüşte olan iPod ailesini neden güncellemiş olabilir?

Sihirli elma ipod touch nano shuffle hero

Yeni iPod ailesinde neler var?

iPod ailesinin tüm fertleri artık altın, mavi ve pembe renk seçeneklerine de kavuştu. Teknik anlamdaki tek değişiklik ise iPod touch’ta diyebiliriz.

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 1

iPod touch ailesindeki bir diğer yenilik ise 16, 32 ve 64 GB’a ek olarak bir de 128 GB’lık yeni bir modelin de eklenmiş olması.

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 2

Yeni eklenen renkler ise daha önceki sarı, açık mavi ve pastel pembe renklerin yerini aldı diyebiliriz.

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 3

Türkiye fiyatları ise bu seneki zam furyasından da nasibini aldı diyebiliriz. Küçük de olsa artışlar gördüğümüz iPod ailesi de 2015’te zamlanan Apple ürünleri arasına katıldı bu güncellemeler ile.

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 4

iPod ailesi birkaç senedir Apple’ın odağından uzaklaşmış, artık son çeyrek sonuçlarında da ayrı olarak raporlanmamaya başlamıştı. Satışları da uzun zamandır düşüşte olmasına rağmen, Apple 3 sene sonra iPod ailesine ufak da olsa bir güncelleme yapmış oldu.

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 5

Yeni iPod touch’ta neler yeni?

Diğerleri gibi 3 sene sonra yenilenen iPod touch, bir çok Apple teknolojisine sahip olsa da, her şeyiyle tamamen güncel bir ürün haline geldi diyemeyiz. iPhone 6 ve 6 Plus’taki A8 ve M8 gibi güçlü işlemcilere kavuşan iPod touch, bir yandan da 4-inç’lik ekranını koruyor.

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 6

Bu haliyle iPhone 5s’ten daha hızlı bir cihaz olmasına rağmen ise, Touch ID ve Watch desteğine sahip değil. 

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 7

Bir diğer yandan ise ilginç bir şekilde iPod touch, Apple’ın Bluetooth 4.1 desteği verdiği ilk Apple ürünü olma özelliğini taşıyor. Diğer tüm cihazlar hala 4.0 destekliyor.

iOS 8.4 ile birlikte gelen iPod touch, elbette Apple Music’i de destekliyor.

Lafı çok da uzatmayacağım, gözüme çarpan temel yenilikler ve ilginç noktalar özetle böyle. iPod ailesini en yeni üyelerine ve detaylı özelliklerine aşağıdaki bağlantılara tıklayarak siz de göz atabilirsiniz:

 

Sihirli elma ipod touch nano shuffle 8

Değerlendirme

Küçük bir değerlendirme yapmak gerekirse, yeni iPod touch oyun severler için oldukça güçlü bir cihaz. Telefon özelliği olmasa da, WiFi’a bağlı olarak yaşayabilecek ve iPhone 5s’ten daha ucuza alınabilecek bir ürün. iPod’u tercih etmek artık çok zor olsa da, sıkı müzik severler veya sadece oyun severler için düşünülebilecek bir cihaz olma özelliğini koruyor.

Peek Apple neden iPod touch’ı güncelledi? Bu güncelleme ile neyi hedefliyor? Neden 4 inç ekranı hala koruyor? Sizce bu sene yeni bir 4 inç iPhone görecek miyiz? (iPhone 6c?) Yorumlarınızı bekliyorum…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


11 Yorumlar

  1. bence apple iPhone 6s yada 6c’de boyut degisikligine gitmeyecektir. yillardir ‘S’ olan modellerde tasarimsal olarak neredeyse hic degisiklik olmadi. ama iphone 7(?) cikacagi zaman 4″lik ekrana donulmesi oldukca yuksek ihtimal bence.

  2. Samimi söylüyorum 2 senedir ipod touch’ların yenilenmesini bekliyorum. Eğer eskiden alsaydım fiyatı 550 lira kadardı 16gb olanlar. Şimdi 700 lira olmuş, peki ne değişti? HİÇBİRŞEY. Büyültün şu ekranı artık yeter ya, yeter büyültün ekranı, bari 4.7 yapın yeter. Sırf mavi renk eklendi diye bu cihazı alacağımı zannediyorsan apple, çok beklersin.

  3. 2 yıl önceyle bugün arasındaki dolar kuru farkından haberiniz yok galiba. Fiyat gayet mantıklı olmuş. Asıl garip olan daha ucuz olan ipod nano fiyatının Türkiye’de daha pahalı olması ama boşver kimin umurunda ipod nano. Hiç bir şey değişmemiş diyorsunuz ama tarihte görülmüş en büyük mobil cihaz generasyon farkı güncellemesi yapıldı. A5 den A8 işlemciye.

    İPhone 5 imi uygun fiyata 5s e güncellemek için bu sene sonunu bekliyorum. Bu arada Apple Türkiye dahil bir çok ülkede 4 farklı ekran boyutlu iPhone satıyor. 3.5 (evet halen insanlar 4s alıyor bknz turkcell anasayfası) 4 , 4.7 ve 5.5.

  4. Eger iPad özellikle iPad mini kullaniyorsan ve cantan da tasiyorsan büyük ekranli bir telefon kullanmak ve hayatini zorlastirmak istemezsin. Söyle kolayca cebinde tasiyip, tek elle arama yapip ya da mesaj yazmanin rahatligi yok.

    Bence üreticiler telefonlari ayni boyutlarda daha fazla inceltemedikleri icin büyük ekrana gectiler. Tabi bu benim yorumum.

    Bence ilk iPod Touch’ta oldugu gibi Apple yine yeni iPhone’un telefonsuz halini 4″ ekrana sigdirmayi denemis.
    Ben iPod Touch’tan biraz daha kalin, iPhone 6 özelliklerinde, iPhone 6 tasarimina benzeyen 4″ bir yeni iPhone’un da üretilecegini tahmin ediyorum.

    Ayrica Apple’in da tek elle kullanabilmek gibi bir ilkesi var aslinda.
    Su reklami hatirlarsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=O99m7lebirE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz