Ana Sayfa Haberler Apple Watch için watchOS 2 yayınlandı!

Apple Watch için watchOS 2 yayınlandı!

9

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 9’un ardından dün gece de Apple Watch için watchOS 2 yayınlandı. Aslında her iki yazılım güncellemesinin de birlikte yayınlanması gerekiyordu, ancak watchOS 2’deki bir bug sebebiyle güncelleme biraz rötarlı da olsa sonunda yayınlanmış oldu.

Sihirli elma watchos 2 hero

Bu arada 16 Eylül Çarşamba günü yayınlanan iOS 9’un da ilk 1 gün içinde iOS cihazlarının %12’sinde, 1 hafta bile dolmadan da %50’sinde yüklenmiş olması da Apple tarihinde bile bir rekor oldu…

watchOS 2 ile yeni neler geliyor?

watchOS 2 bir çok yeni özelliği de beraberinde getiriyor. Bunları animasyonlarıyla ve en güzel görselleriyle Apple’dan dinlemek için bu sayfaya göz atabilirsiniz.

Ancak kısaca özetlemek gerekirse watchOS 2 ile gelen yenilikleri şöyle toparlayabiliriz:

  • Yeni kadranlar
  • Yeni komplikasyonlar
  • “Zamanda Yolculuk”
  • Baş ucu modu
  • Daha hızlı ve güçlü uygulamalar
  • Mevcut uygulamalara yeni özellikler

Sihirli elma watchos 2a

watchOS 2’yi kimler yükleyebilir?

Tüm Watch sahipleri watchOS 2’yi yükleyebiliyor. 🙂

watchOS 2 nasıl yüklenir?

watchOS 2’yi yükleyebilmek için önce iPhone’umuzdan Apple Watch uygulamasını çalıştırıyoruz. Sonrasında ise Genel > Yazılım Güncelleme içerisinden watchOS 2’yi yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma watchos 2


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

    • dunyanizi kurtarmiyor ama telefon surekli elinizde dolasan biri degilseniz bildirimleri ve ufak cevaplamalari fonksyonel bir kullanim olabilir. ama ben surekli elimde mesajlasan biri oldugumdan acikcasi spor band olarak daha cok isime yariyor ama mesajlarda imessage da kisa cevaplamalar guzel oluyor. darisi henuz bu ozellikleri sunmayan programlarin basina:)

      • Sizce yeni nesil Apple Watch beklemeli miyiz? Ben ağırlıklı olarak spor için Watch almayı düşünüyorum ama hala kararsızım.

        • spor icin alacaksaniz bence beklemenize gerek yok cunku temel sensorleri zaten mevcut diger ozellikleri degisir belki yeni nesilde ama spor ve nabiz ozellikleri yazilim olarak gelisir ama donanim olarak ayni kalir diye dusunuyorum.

    • apple online storedan satın alıp 2 hafta içerisinde koşulsuz iade edebiliyorsunuz. Ben aldım 2 hafta kullanıp gerekli olmadığı kanısına vardım ve iade ettim. En doğru sonuca kullanım sonrasında varırsınız.

      • Teşekkürler yorum için. Ben de denemeden almak istemediğim için istanbula gidince apple store da deneyip almayı planlıyordum. İade konusunda bir sıkıntı çıkarmıyorlarsa sizin yaptığınız gibi yapmak çok mantıklı.

    • Ben de hem Apple Watch hem de Apple Watch Sport modelini sipariş edip deneme fırsatı buldum. İzlenimlerim şunlar;

      – Şayet alınacaksa, mutlaka ama mutlaka Watch (Çelik) modeli alınmalı. Çünkü arada kalite ve dayanıklılık olarak bariz bir fark var. Ve Watch modeli Sport modeline nazaran daha niş ve şık görünüyor. Sport modeli biraz oyuncak gibi görünüyor. Özellikle de Mavi rengi.

      – Modeli tercih ettiniz, şimdi de kayış konusunda kararsızlık yaşayacaksınız muhtemelen. Malum kayışlar gerçekten el yakıyor. Özellikle Watch modeli cephesinde işler hiç kolay değil. Çünkü bu modeldeki bir Milanese Loop kayış için cüzdandan çıkacak para ağlaya ağlaya çıkar kanımca. Bence her kıyafete uyum sağlayacak siyah rengi tercih edin. Ve şunu söyleyebilirim, Spor Kordon almak zo-run-da-sı-nız. Çünkü diğer deri kayışlar veya milaneese loop kayışlar spor yaptığınızdaki terlemeyi telafi edebilecek kayışlar değil. Daha çabuk yıpranır ve ömrü kısalır.

      – Deneme fırsatı bulduğum esnada watchOS 2 güncellemesi gelmemişti. Yazılımın iyileştirilmesi gerekiyor. Çünkü gerçekten yavaş kalıyor.

      – Batarya ömrü bir gün için ideal. Sonuçta günlük kullanımda yaptığımız görüşmeler için kimsenin olmadığı odaları seçen bir yapıya sahibiz. Gizliliğimize bu kadar önem veriyorken saatin hoparlöründen uzun süreli görüşme yapılabileceğini pek sanmıyorum. Ama kısa görüşmelerle 1 gün çıkarılabilir. Ve ayrıca mesaj bildirimlerini aldığınız zaman o küçücük ekrandaki yazıları merak edip her halükarda telefonu cebinizden çıkaracaksınız okumak için. Bunu da unutmamak gerekir.

      – Fitness konusundaki özelliklerine diyecek söz yok. Aktivitelerinizin istatistiğini tutmak, nabız ölçerle form grafiklerinizi çıkarmak, oturarak geçirdiğiniz vakti görüp “ben bu kadar süre öylece hareketsiz mi durmuşum” şeklinde şok geçirmek güzel bir deneyim. Ama tekrar belirtmek gerekir ki bunları halihazırda yapabilen daha uygun fiyatlı ve 6 ay şarj ömrüne sahip cihazlar da mevcut. Yeter ki siz düzenli olarak tempolu yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek isteyin 🙂

      – Son olarak bütçeniz elveriyorsa ve giyilebilir teknoloji konusunda merakınız varsa kesinlikle denenmesi gereken bir ürün olduğunu belirtmek isterim. Ama klasik saatlerin verdiği o asil şıklığı bulamayacağınızı da bilmelisiniz. Her ne şekilde olursa olsun Tasarım adına Apple, bir kez daha kendini göstermiş.

      Umarım bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir. 🙂

      • Yorumlarınız tabi ki yardımcı oldu. Ama apple watch ile sport arasında kararsızlığım devam ediyor. Muhtemelen 2. seri saatler çok daha iyi olacağı için ilk seriye fazla para vermek istemiyorum. Spor kordon da takacak olduktan sonra siyah sport modeli de şık görünüyor benim gözüme. Bir de okuduğum incelemelerde aluminyum un çiziği daha az gösterdiğini okudum.yaptığım iş sebebiyle en büyük korkum çizilmesi.

  1. 42 mm uzay siyahı (baklalı model uzay siyahı bilezik) kullanıyorum, ilk başta çok saçma ve mantıksız geldi ama alıştıkça birbirimizi daha çok seviyoruz. Kolumdan gelen bildirimlere o kadar alıştım ki, normal saat takınca bile koluma sürekli bakasım geliyor. 🙂 Şu anlık benim açımdan tek eksiği Whatsapp’e cevap verememesi. En azından hazır taslaklar gönderebilsek çok iyi olur, zamanla o da olur sanırım. Şarjı neredeyse 2 gün gidiyor.
    watchOS 2’ye gelince, devrim niteliğinde bir gelişim olmadı açıkçası. Başucu modu estetik ama gereksiz. Yeni kadranlar da ilgimi hiç çekmedi, ben hala sade kadranı kullanıyorum. Dünyada binlerce farklı kadran modeli var, onları Apple Watch’a uyarlamak çok da zor değildir bence, en azından klasik bir görüntü oluşturacak kadranlara ihtiyaç var.

    Ekstra olarak şunu ekleyeyim, ben Apple Watch 2’nin Apple Watch’tan çok farklı olacağını düşünmüyorum; çok farklı olacaksa da iPhone ya da iPad gibi düzenli yenileneceğini sanmıyorum. Macbooklar gibi uzun periyotlu olacak yenilenmesi bana göre. Şu an “Keşke şu da olsa” diyebileceğim hiçbir ekstra mekanik özellik yok mesela. Ne ekleyebilirler? Kamera mı? Çok saçma olur. Düşünüyorum, düşünüyorum, eklenebilecek bir özellik bulamıyorum. En fazla sensör değişir, kullanım süresi uzar. Dahası yok. Apple’ın en büyük yeniliği 3D Touch zaten Force Touch olarak var.

    Sizce eklenebilecek bir şey var mı? Ben mi çok dar düşünüyorum?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz