Ana Sayfa Haberler OS X El Capitan Mac App Store’da!

OS X El Capitan Mac App Store’da!

123

Haziran ayında WWDC’de adını duyduğumuz El Capitan biraz önce Mac App Store’da yerini aldı! Önceki senelerde Mavericks ve Yosemite’de olduğu gibi El Capitan da tamamen ücretsiz olarak indirilip yüklenebiliyor. 

El Capitan’ı yüklemek için ne yapmamız ve yüklemeden önce nelere dikkat etmemiz gerektiğini merak ediyorsanız bu yazının devamına göz atabilirsiniz… 🙂

Sihirli elma el capitan oncesi hazirlik hero2

OS X El Capitan, Mac App Store’da!

El Capitan birkaç dakika önce Mac App Store üzerinden yayınladı ve tüm dünyadaki Mac kullanıcılarına sunuldu.

sihirli-elma-el-capitan

Lion, Mountain Lion, Mavericks ve Yosemite lansmanında da paylaştığım gibi, El Capitan’ı da diğer tüm uygulamalar gibi sadece ve sadece Mac App Store üzerinden yüklemenizi tavsiye ediyorum.

Başka kaynaklardan indireceğiniz El Capitan eski, hatalı, beta ya da içerisinde kötü niyetli yazılımlar barındırıyor olabilir. Bu konuda güvenilir tek kaynak Mac App Store.

sihirli-elma-el-capitan-2

El Capitan’a geçmeden önce sizlere hatırlatmak ve dikkatinizi çekmek istediğim birkaç nokta var:

Sihirli elma el capitan oncesi hazirlik 3c

El Capitan’ı şimdi indirmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Aşağıdaki butona tıklayarak Mac App Store’daki El Capitan’a ulaşabilir, indirme ve yükleme işlemine başlayabilirsiniz.

Sihirli elma available on the mac app store 300px

El Capitan’a geçiş için detaylı bir yazıyı kısa süre sonra paylaşacağım. Ancak işlemler zaten oldukça basit diyebilirim.

Küçük bir de hatırlatma: Bazılarımız El Capitan’ı indirmekte sorun yaşayabilir, “sunucu hatası / server error” hata mesajları alabiliriz bu akşam. Bu da her zamanki gibi anlık yoğunluktan kaynaklanıyor. Kısa zamanda düzelecektir…

Siz sorunsuz indirebildiniz mi? El Capitan ile ilgili ilk yorumlarınızı bekliyorum… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


123 Yorumlar

    • İndirmeyi başarmışsınız, tebrikler 🙂 Daha önceki güncellemelerde karşılaşmıştım. Silip tekrar indirince bu problem giderildi. Ancak kontrolün başarısızlığı sunucuların yoğunluğu sebebiyle de olabilir tabi

  1. Download işleminde aşırı derecede bir yavaşlık söz konusu oldu. Bu sebeple şimdilik duraklatmış bulunmaktayım…

  2. İlginç olan da güncellemeden sonra Mac’imde 13 GB alan boşaldı. 6 GB El Capitan yüklemesinin üzerine bir 7 GB da kayboldu.

    El Capitan’a MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012) bilgisayarımda başarıyla yükseltme yaptım. Çıkar çıkmaz (Saat akşam 8-9 gibi) başladığım indirme işlemi gece 1:30’da sona erdi. Yarım saatte de kurulum işlemi tamamlandı. Konuşmak için çok çok erken ama sanırım bir performans artışı söz konusu.

  3. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Daha çok inceleme fırsatım olmadı ama bilgisayarımdaki yavaşlama ve dosyaların geç açılması/taşınması sorunu tamamen ortadan kalktı.

  4. El Capitan yükledikten sonra Notlar app açtığımda pc kitleniyor be açma kapama düğmesinden anca kapatabiliyorum. Bu konuda bilgisi olan aynı sorunu yaşayan var mı

  5. Göktuğ Bey elinize sağlık, Eminim El Capitan’ın incelikleri konusunda bizleri daha aydınlatacaksınız ama ben yaşadığım bir problemi aktararak yardım isteyeyim.
    Daha önce harici hard diskimi hem mac hem de windowsta kullanabilmek için “paragon NTFS fo mac osx” kullanıyordum. El Capitan’a geçince harici hard diskimi taktim ve gördü ancak yazmak için gerekli olan bu proğramı yükleyip sitemi yeniden başlatınca harici hard diskimi masa üstünde göstermez oldu. Disk izlencesinden baktığımda görüyor ancak masa üstünde göstermiyor! Disk izlencesinde bağlanma ve masa üstünde göster ikonları aktif olmadığı için çalışmıyor.
    Bu konuda ne yapabilirim?

    • Sorun büyük ihtimal paragon yazılımının el capitan’a uyarlanmamış olmasıdır paragon’un hüncellemelerini sitesinden takip etmesinizi tavsiye ederim.
      Henüz bir çok uygulama geliştirici uygulamalarını el capitan’a uyarlamadı.

    • Paragon 12 kullanıyordum ve bana mail geldi. 14 çıktı diye… 12 el captain da çalışmayacakmış… 14 de diğer alt işletim sistemlerinde… sorun bundan kaynaklı bence…

      • Paragon’un internet sitesinden 10 günlük deneme sürümünü indirip kurdum problem kalmadı. Tam sürüm için 30 tl diyor. bu saçmalık benim aldığım hard disk “for mac” etiketli ve içinden kendisinde paragon mevcut olarak gelmişti. şimdi para verip almak gerekiyor. buna bir çözüm olmalı? (30 TL yüksek bir meblağ değil ama yine de insanı rahatsız ediyor)

  6. Arkadaşlar öncelikle indirdiğiniz EL CAPITAN ı boot disk yapmanız en iyisi olcaktır.. Disk maker ile flash disk yapın.. Daha sonra mac inizi bununla sıfırdan kurun.. Tabikii gerekli dosyaları aldıktandan sonra.. Kurduktan sonra herşey yoluna girer.. Beta sürümleri bile sorunsuz çalışıyorken bunun hata vermesi olanaksız..

  7. 2010 air e yükledim fakat indikten sonra kurulum aşamasını geçemiyorum. Açılış ekranında elmanın altındaki bar doluyor ama dolunca donuyor. Apple müşteri hizmetlerini aradım, güvenli modda bir kaç işlem yaptırdılar ama işe yaramadı. İki kez yeniden indirip kurdum ama aynı yerde takılıyor. Bilgisayarım şuan açılmıyor. Format atmamak için herşeyi yapıyorum çünkü en son 3 ay önce yedek almıştım. Tavsiyesi olan varsa sevinirim. Yedekleme yapmadan güvenipte benim gibi denemeyin, formattan başka çarem kalmayacak gibi…..

  8. Yükledikten sonra tek gördüğüm olumsuzluk safari de yeni sekme açacağım zaman ya da adres url kısmına tıkladığımda cevabın gecikmeli olarak gelmesi yani donması kısa süreli, kasma yapıyor. Umarım kısa süre de düzeltilir.

  9. Macbook Pro 15 Retina Late 2012 Cihazıma yükledim ve Mavericks kadar sorunsuz ve hızlı çalışmıyor.
    Ara sıra Magic mouse’da takılmalar oluyor. Çözüm önerisi olan varmı.

  10. MacBook Air 13″ kurdum. Ancak, ekranda çok sık donma ve magicmouse’de bağlantı hatası yaşamaya başladım. Ve makinanın yavaşladığını hissediyorum. Henüz kurmayan varsa; acele etmesin bence…

    • Benched 8 Gb Core i7 cihazda yavaşlama ve sürekli kilitlnme oluyor.
      Mavericks(10.9) gibisini yapamadı. Yosemiteden sonra bir hayal kırıklığı daha !!

    • MBAir’i bilmem ama ben 2008 sonu macbook’uma kurdum hiç bir sorun yaşamıyorum. Herkesede öneririm. Ama Beta’yı imac’e kurduğumda başlarda bir defa trackpad’i görmedi ama kapatıp açınca düzeldi.

    • yükleyecek arkadalar temiz kurulum yapmayı denesinler bence. Yosemite ilk çıktığındada mavericks dönmüştüm. Şimdide yosemite dönebilsem keşke diyorum. Split view için yükledim oda güncelleme ile gelmedi. keşke gelseydi kasmasına razıydım.

    • Bended 16 Gb Core i7 bende bile takılmalar yapıyor. Bu sürümünü pek sevmedim.Yosemite daha iyi çalışıyordu.

  11. merhaba Göktuğ yine paylaşımlarınla bizleri aydınlattın teşekkürler. ekran bölme özelliğinden bahsetmişsin ancak bunu nasıl yapacağımızı bulamadım. bir yerden özellik mi aktif hale getirmek gerekiyor.

  12. Merhabalar, ben indirdim El Capitan’ı. indirildi yazıyor ancak hatalı gösteriyor ne yapabilirim? Bu arada App Store ülkemi ABD’den TR’ye çevirdim sonuç aynı.
    Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

  13. El Capitan ben de sorunsuz çalıştı, sadece Exchange kişi kartlarında sadece mail adresleri görünüyor. Diğer kişi bilgileri kişi adı da dahil olmak üzere görünmüyor. Bu sorunla karşılaşıp çözen var mıdır?

  14. Az önce girip kurdum, MacBook Pro Retina, Mid 2012, şimdilik sorunsuz bir biçimde çalışıyor. Çok uzun zamandır yedekleme yapmamıştım, o aşamada biraz sıkıntı çektim sadece.
    Benim gibi bir çok pencerede çalışmak zorunda olanlar için özellikle ekranın bölünmesi çok güzel olmuş. Kimi zaman 5 farklı masaüstünü kullanıyordum, şimdi en azından bir masaüstünde iki dosyayı aynı anda görebileceğim.
    Bir de bu SF fontunu çok sevdim, iOS 9’da da çok hoşuma gitti. Acaba Office for Mac’e kurma imkanımız var mıdır Göktuğ Bey?

  15. Ben genel olarak çok beğendim. Performans anlamında geçişler, görsel efektler ve uygulama açılışlarında hissettiriyor. Yeni Mission Control ve Split View de bayağı iş görüyor.

    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014) kurdum.
    Apple Mail i çok sık kullandığım için kişilerle daha iç içe yapııs hoşuma gitti.
    Yeni font gözü yormuyor.
    Ancak Apple Mail de selective sync ve HTML signature ediyor yine yok.
    Google Chrome da url yazarken render problemi var.
    Bazı uygulamalar da (Genymotion vs. ) henüz uyumlu değil.
    Genel olarak çok başarılı herkes kurmalı.

  16. 13″ retina macbook pro’ya indirdim ama bir problemim var.

    F1-F2, F5-F6, F9-F10-F11 tuşları yani ekran parlaklığı ses vs ayarlayan tuşlar çalışmıyor. tuşlar bozuk da değil aslında fn ile diğer işlevlerini gerçekleştiriyorlar ama sesi açıp kapamam mümkün değil hiç bir şekilde.

    bu problemin El Capitan’la ilgisi var mıdır başka bu problemi yaşayanlar da var mı acaba yardımcı olursanız sevinirim.

      • Onu denemiştim işe yaramamıştı. Apple la iletişime geçtim, problem yaşayan herkes önce bir SCM sıfırlamayı denesin. Her derde devaymış. Bende işe yaradı.

  17. Cihazım:
    MacBook Pro (13-inch, Early 2011)
    İşlemci: 2,7 GHz Intel Core i7
    Bellek: 6 GB 1333 MHz DDR3
    SSD Hard Disk 256 GB

    El Capitan’a geçtikten sonra hiçbir sorun yaşamadım.
    Mail uygulamasının geliştirilmiş hali çok sağlam.

    • Mail uygulaması ile ilgili olarak hala bazı eksiklikler var
      1. Yeni mail yazarken her seferinde yazı rengini değiştirmek lazım , hala mail tercihler den yazı rengini sabitleyemiyoruz.
      2. Yazının önemli bir bölümünü markerlayamıyoruz …
      Bunlarda olsa harika olacak.

  18. Sanirim yaşanilan sorunlar herkeste farkli olmasi cidden ilginç. Macbook pro 2011 13″” i7 işlemci 8GB 512 kullanıyorum hala. Ve açıkcası mavericksten daha fazla sevdim denebilir El Capitan’ı. Bence performans artışında SSD’siz bir mac kullanmama rağmen farklılıklar hissediyorum. Kapanma ve açılış süresinde bence sadece 3-4 saniyelik gecikmeler var. Clean yükleme yaptim. 10.6’dan beri açıkcası gördüğüm en stabil işletim sistemi olmuş El Capitan. Yaşadığım tabii ki küçük sorunlar var. Ama yoran ve sinirlendiren bir sorunlar değil. Sanırım doğru yükleme sonrasında bir sorun olacağına inanmıyorum

    • Küçük sorunlar (ben henüz rastlamadım) muhtemelen her sürümde olduğu gibi birkaç ara güncelleme ile tamamen halledilir diye düşünüyorum. Mavericks ve Yosemite ilk sürümlerinde bu kadar hatasız değildi bende.

      • Kesinlikle aynı fikirdeyim. El Capitan iyi bir sistem. Kullandıkça da o bahsetmiş olduğum küçük sorunlar gitti:)

  19. 2010 mid mbp sahibiyim güncelleme ile yosemite üzerinden el captain sürümüne yükselttim. herşey tamamen çalışıyor fakat split view özelliği çalışmıyor. Aynı sorunla karşılaşan var mı?

  20. Bir yanlışa düşüpte sakın ola kurulumu yapmayın. Mail uygulaması berbat oldu mail gönderemez oldum. Safari, ön izleme sürekli kilitlenir oldu. Ben yandım siz yanmayın.

    • temiz kurulum yaparsak sorun kalmayacak gibi ben yosemite üzerine güncelleme olarak aldım ki makinem modifiyeli 8 gb ram olduğu halde hızda düşüş var. Mail uygulamam yenilenmedi! splitview yok. Standart yosemite üzerinde el captain yazısı geldi sadece..

  21. 2012 mac 8mb ram bilgisayarıma yayınlandığı saat itibarıyla kurdum.Bir sefer açıp kapadıktan sonra hiç sorun yaşamadım.Bahsi geçen yenilikleri tek tek deniyorum.Çalışmayan ya da kasan olmadı hiç.

    • San Francisco fontu, Yosemite’de kullanılan fonta göre biraz daha ince gibi. Bu da retina olmayan ekranlar için kısmen net bir görüş sağladı sanki.

    • 3G modemlerin sürücüleri biraz geç çıkıyor. Eğer sizin için elzem bir durumsa Yosemite’de bir süre daha kalmanızı öneririm.

  22. Selam. 2014 sonu iMac’im için temiz kurulum yaptım. Arkadaşların bahsetmiş olduğu takılma kasılma vs. olmadı. Notlar güzel olmuş. VMware ile sanal makinelerde de sorun yok. Sadece hoşuma gitmeyen; izleme dörtgeni ayarları. aktif pencereyi taşırken 3 parmak kullanıyordum. Artık kullanamıyoruz. Mission Control ile Expose Uygulaması 3 & 4 parmak ile çalıyor. Aktif pencereyi sol tıklayarak taşıyabiliyorsunuz.

  23. Dashboard yok ve yapışkan notlarımda birsürü bilgi vardı. Notlar uygulamasına da geçmemiş. Ne yapabiliriz?

    • Dashboard için aşağıdaki komutu dener misiniz ?

      defaults write com.apple.dashboard mcx-disabled -boolean NO && killall Dock

      Notlar için iOS 9 cihazınızda geçtiniz mi ? Bir de Sistem Tercihleri > iCloud üzerinden Notlar’ın eşitlenmesinin işaretli olduğunu kontrol edebilirseniz.

    • Direk ayarlardan mission kontrole girin (muhtemelen oraydı, macte değilim) Dashboard: Kapalı yazan yeri değiştirin. Karşınıza çıkar dashboard. 3 gün geçti ama.. 🙂

  24. MacBook Pro mid 2012 (4GB RAM + i5 + SSD) Yosemite üzerine El Capitan’ı kurdum. Yosemite’yi de Mountain Lion’ın üzerine kurmuştum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadığım gibi pencere geçişleri bariz bir şekilde hızlanmış, Safari’nin tepki süresi azalmış. 10.11 ilk sürüm için çok iyi bence.

  25. Twitter’da da belirttim ama burada da belirtmek isterim “Çöpü Güvenli Boşalt” özelliği yok. Dikkat ettiniz mi bilmem ama bugün bu özelliği kullanmak istediğim de yapamadım.

    • El Capitan’da şu an için ”Güvenli Boşalt” grafiksel arayüzden kaldırılmış durumda. Önemli dosyalar için FileVault’un kullanılması isteniyor. Ama alternatifi var.

      Terminali açın;

      diskutil list

      komutunu verin. Idenitifier kısmında benim diskim disk1 olarak görünüyor. Aşağıdaki komutla devam edin;

      diskutil SecureErase freespace 1 /dev/disk1

      Kolaylıklar.

  26. Ben yukledim ama elma işareti cıkınca yanında yazılar cıkıp kapanıp yeniden açılıyor devemlı bunu yapıyor ne yapmam gerek ?

  27. cihazım macbook pro 13” ve yardıma ihtiyacım var.
    os x el capitan’ı hızlıca indirdim ancak kurulum yeniden başlatma kısmına geldikten sonra kısır döngüye girdi,oturum açmak için şifremi yazıyorum kurulurken sol üstte siyah arka planlı error os x henüz kurulmadı vs benzeri hatalar yazıyor kendi kendine kapanığ tekrardan başlıyor. tekrar tekrar denedim sürekli bu döngüyü tekrar etti,yüklenmeyi bıraktım sorunun nasıl çözüleceğini de bilmiyorum. İcinde verilerim var sıfırlama falan yapamam. Yardımcı olursanız sevinirim

  28. MacBook Pro 13-inch late 2015 cihazıma El Capitan kurmaya başladım ancak uzun sürünce ofiste kapayıp çıktım, şimdi ise devam butonuna tıklayınca hiçbir tepki alamıyorum, bazen beklyior yazıyor ve bu şekilde yükleme yapmadan kalıyor, şu an da devam butonuna tıklıyorum ama herhangi bir reaksiyon göstermiyor. Ne yapılmalı acaba?

  29. Merhaba,
    Makinem mac mini 2015 sonu-i5-SSD’li,
    Yosemite üzerine Appstorede’dan kurdum.
    Ancak Photoshop eskisi kadar hızlı değil, program açılışları Yosemite kadar kararlı ve yine hızlı değil. Biraz daha böyle kullanıp güncelleme ile düzelmezse, Yosemite geri dönerim.

    • Merhaba,

      Benim sorun olarak gördüğüm konuları düzelttim. Bilgisayara geçenlerde format atmıştım, SSD’yi görmüyormuş onu düzelttim öncelikle ve Photoshop’a Scratch Disks olarak da 2. SSD’yi seçtim, şimdi 3.sn’de PS açılıyor.

  30. Cihazım MacBook Pro Retina i5 256ssd 8gb
    İşyerinde kullandığım cihazıma yosemite üzerine update ettim, benim karşılaştığım sorunlar;
    – Installer sorunları ile karşılaştım, herhangi bir program yüklemek veya update etmek istediğimde şifremi soruyor, giriyorum ancak hiç aksiyon gelmiyor. Ne yaptıysam olmadı (şifre değişikliği dahil)
    – Microsoft mouse’umu tanımadı.
    Bu nedenlerden yosemite’a anında dönüş yaptım 🙂
    Herkese selamlar

  31. klavyemde bazen sorunlar oluyor sadece harf tuşları çalışmıyor
    tam ekran klavyesi ile yazıyordum düzeldi sonradan sizde de oluyor mu
    bu normal klavyemde de oluyor usb klavyemde de

  32. Macbook pro mid 2012 i5 4gb ram sorunsuz çalışıyor. Sanki başlarda hafif bir kasma vardı ama geçti. Mission control ün yeni halini beğenmedim ama eskiden daha bi havalıydı 😀

  33. Göktuğ Bey 2 sorum olacak cevap verebilirseniz sevinirim. ilki (aşağıda yazıldıysa kusura bakmayın) outlook patladı ne yapsak acaba? ikincisi son zamanlarda şu reklam çıkıyor karşıma sizce alınmalı mı? cidden macbook air’de 128gb dan dolayı sıkıntı yaşıyorum… http://www.baseqi.com/ ya da ne önerirsiniz bu sıkıntıdan dolayı…

  34. Arkadaşlar Yoshimite ye den ElCaptain e yükselttim güncelleme ile ama hakkında bölümüne baktığımda hala yoshimite yazıyor. sorun ne olabilir?

  35. macbook air 11 kullancısıyım. os x el capıtan yükledıkten sonra bataryam ciddi kısa sürede bitiyor.yapmam gereken bır durum tavsıye edebılır mısınız?

  36. slm ..MacBook Air 13” e kurduktan sonra photoshop cc de bulunan topaz eklentilerinden bazıları çalışmıyor.Bu konuda ne yapabilirim fikriniz var mı? Tekrar yüklemek istediğimde sorunla karşılaşıldı yazısı çıkıyor…

    • Benim bütün cs6 larda sorun çıktı kaldırdım sonra tekrar ne cc yi ne lr yi ne cs6 yı yükleyemedim %1 deyken atıyor kurulumdan çok müşkül durumdayım bende gerçekten lütfen bi yardım…

  37. OS X El Capitan ı indirdim yükledim fakat şöyle bi problemim var yükleme yapamıyorum OS X ‘Macintosh HD’ üzerine yüklenemez diyor orda duruyor ne yapmam gerekiyo yardım ederseniz çok sevinirim
    Şimdiden Teşekkürler

    • ayrıca macbook air 13 mid 2015 kullanıyorum ve cihaz belirgin bir şekilde kasmaya başladı. sistem tercihlerini tıkladığım zaman birkaç saniye sonra açılıyor. yavaşlama var.

  38. meraba ben güncellemeyi yaptım fakat satın alınanlar kısmında (os x el)karşısında “indir” yazıyor neden “aç”yazmıyordu? ve tekrar indirdim halen aynı şey yazıyor,birşeyi eksik mi yaptım.tekrar indirmem yanlış mı oldu? şimdiden teşekkür ederim.

  39. teşekkürler,peki 2.kez indirmemin zararı olmuş mudur?bellekte 2.kez yer mi kapladı?birde frostwire uygulaması tıklayınca açılmıyor?bu arada siteniz çok başarılı kafama birşey takılınca ilk aklıma gelen yer tebrikler!

  40. Merhaba arkadaşlar ben de şimdi kurdum macbook mid 2010 var donmalar falan oluyor ama en çok canımı sıkan izleme dörtkeninde 3 parmakla taşıma yok eski sürümlerde vardı ve çok güzeldi izleme dörtgeninin hareketlerini kısıtlamışlar bu sürümde yada ben bulamadım. İzleme dörtkeninde 3 parmak ile sürükleme bilen varsa yardımcı olsa sevinirim. Teşekkürler

      • Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyordum biraz araştırdım. 3 parmak ile pencere taşıma olayı farklı bir yere taşınmış.
        Uzatmadan anlatıyorum…

        Sistem Tercihleri / Erişebilirlik açılan sol menü de Fare/İzleme Dörtgenine tıklayın. Sonrasında Sol altaki İzleme Dörtgeni Seçeneklerine tıklayın. Açılan pencerede Sürüklemeyi Etkinleştir seçeneğini aktif hale getirin. Hemen sağındaki seçeneği de üç parmakla sürükleme yaparsanız, eski özelliğine kavuşursunuz.

        Umarım yardımcı olabilmişimdir..

    • Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyordum biraz araştırdım. 3 parmak ile pencere taşıma olayı farklı bir yere taşınmış.
      Uzatmadan anlatıyorum…

      Sistem Tercihleri / Erişebilirlik açılan sol menü de Fare/İzleme Dörtgenine tıklayın. Sonrasında Sol altaki İzleme Dörtgeni Seçeneklerine tıklayın. Açılan pencerede Sürüklemeyi Etkinleştir seçeneğini aktif hale getirin. Hemen sağındaki seçeneği de üç parmakla sürükleme yaparsanız, eski özelliğine kavuşursunuz.

      Umarım yardımcı olabilmişimdir…

  41. Göktuğ bey acil yardımınıza ihtiyacım var lütfen görün mesajımı Photoshop ve bridge cs6 larda sorun çıktı kaldırdım sonra tekrar ne cc’ yi ne lr’ yi ne cs6′ yı yükleyemedim %1 deyken atıyor kurulumdan çok müşkül durumdayım el capitan dan sonra oldu bu lütfen bi yardım edin.

  42. Merhabalar.
    iMac de bir kaç güncelleme ardı. bunların arasında El Capitan gördüm. önce diğer güncellemeleri normal bir şekilde yaptım. En son El Capitan yüklemek istedim 31 dakikadan geri sayıyordu tam 28 dakika kala elektrik kesildi. iMac tekrar açtığımda hata veriyordu. yükleme ekranı geliyor sonra uyarı veriyor Press key a few program restart yazıyor sonra tekrardan elma geliyor sonra tekradan uyarıyı veriyor. bunu sürekli yapıyor. şimdi ben ne yapacağım yedekalmadım. almadığım gibi çalışmalarımı projelerimide harici hdd kaydetmedim masa üstünde duruyordu. bana yardımcı olurmusunuz. dosyalarıma çalımalarıma birşey olurmu. tekrardan imac nasıl açabiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz