Ana Sayfa Haberler Apple’dan USB-C Şarj Kablosu Değişim Programı

Apple’dan USB-C Şarj Kablosu Değişim Programı

5

Geçtiğimiz sene satışa sunulan yeni MacBook’ları şarj etmek için kullanılan USB-C şarj kablolarının bir kısmında sorun olduğu için Apple bir şarj kablosu değişim programı başlattı. Eğer bir MacBook kullanıcısıysanız kablonuzu kontrol etmenizde fayda var.

sihirli-elma-apple-usb-c-sarj-kablosu-degisim-programi.jpg

Şarj Kablosu Değişim Programı

Satışa sunulan MacBook’ların yanında verilen veya daha sonradan satın alınan USB-C (USB C-tipi) kabloların bir kısmını etkileyen tasarımsal bir problem sebebiyle Apple bu kabloları ücretsiz olarak değiştireceğini açıkladı.

Problemli kablolar bozulabilir ve MacBook’un şarj olmasını engelleyebilir. Bu sebeple eğer hatalı üretilmiş bu kablolardan birine sahipsek kısa zamanda ücretsiz olarak değiştirmemiz en iyisi.

Hangi USB-C kablolar problemli?

Bu sorundan etkilenen, sorunlu kabloların üzerinde sadece “Designed by Apple in California. Assembled in China.” yazıyor. Yeni ve sorunsuz kablolarda ise bu yazının ardından bir de seri numarası yer alıyor.

Problemli kablo

affected_cable.png

Yenilenmiş kablo

redesigned_cable.png

Eğer sizin kablonuzda bir seri numarası damgası yoksa, değişim programı kapsamına giriyor olabilirsiniz.

Apple, değişim programı kapsamında olup olmadığınızı kontrol etmek için MacBook’unuzun seri numarasını öğrenmek isteyebilir. MacBook’unuzun seri numarasını öğrenmek için buradaki yazıya göz atabilirsiniz.

Kabloyu değiştirmek için Apple 2 yöntem öneriyor:

  • Bir Apple Store’a gidin ve sorununuzu anlatın.
  • Bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı’na gidin ve sorununuzu anlatın.

8 Haziran 2018’e kadar vaktiniz var… 🙂 Detaylı bilgiye Apple’ın değişim programı sayfasından ulaşabilirsiniz.

apple-usb-c-sarj-kablosu-degisim-programi-1.png

Apple arada sırada buna benzer değişim programları yayınlıyor. Her ne kadar sınırlı sayıda kişiyi etkiliyor gibi görünse de, bazen çok gecikerek böyle programları duyursa da, Apple’ın sattığı ürünlerin arkasında durduğunu görmek güzel…

Hazır MacBook’lardan konu açılmışken, sizce bu sene Apple MacBook ailesini yenileyecek mi? Fiyatlar çok uçuk olmasına rağmen MacBook almayı veya elinizdeki modeli başka bir model ile yenilemeyi düşünüyor musunuz?

Ben 2012 model bir 11″ MacBook Air kullandığım için bu sene yenilemeyi düşünüyorum. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. En sevdiğimiz konu:)

    Kanımca Mac pahalı değil Dolar pahalı.

    Şu an için Macbook Air en alınabilir makina. 13lük 2015 Air dan inanılmaz memnunum. Son altı 6 ayda bir kez bile şarj aletimi yanıma almadım. Parayla ölçülemez bir rahatlık ve harika bir performans.

    • Haklısınız, ne yazık ki dolar sebebiyle çok şişti fiyatlar… 🙁 13″ MacBook Air’in konforuna katılmamak elde değil. Ben 4 senelik 11″ MacBook Air’imle bile rahat ederken (5 saat pil ömrü) 13″ MBA ile 12 saat pil ömrü rüya gibi gerçekten… 🙂

      • Göktuğ Bey, benim bilgisayarım MacBook Air (13-inch, Mid 2011) Pili yarım saatte, bilemedin 40 dakikada bitiyor. Siz 5 saatten falan bahsediyorsunuz. Bu nasıl olabiliyor anlamadım.

        • Benim de 5 saat gitmiyor tabi ama 3-4 saat arasında rahat yeterli olduğunu söyleyebilirim. Bence pilinizin ömrü dolmuş olabilir. Apple’a veya yetkili bir servise danışmanızı öneririm. Pilinizi değiştirmek iyi olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz