Ana Sayfa Haberler MacBook’lar güncellendi, Roze Altın renk de geldi!

MacBook’lar güncellendi, Roze Altın renk de geldi!

27

Apple bugün sessiz sedasız bir şekilde incecik MacBook’larını güncelledi. Yeni işlemciler ve grafik kartıyla, roze altın seçeneğiyle ve ekstra 1 saatlik pil ömrüyle yeni MacBook’lar hala ince ve hafif.

sihirli-elma-yeni-macbook-1.jpg

MacBook’lar geçtiğimiz sene Mart ayındaki etkinlikte tanıtılmış, üzerine tek bir giriş/çıkış olması sebebiyle de oldukça fazla tartışma yaratmıştı.

Yeni MacBook

Bir süredir zaten güncellenmesi beklenen MacBook ailesi sonunda bugün güncellendi. Yeni MacBook’ların teknik özellikleri özetle şöyle:

sihirli-elma-yeni-macbook-2.png

Geçtiğimiz sene ile karşılaştırırsak farkları şöyle özetleyebilriz:

1. İşlemci

Güncellenen MacBook’ta 6.nesil çift çekirdekli Intel Core M işlemciler mevcut.

  • Baz modelde 1.1 GHz hızında Intel Core m3
  • Üst modelde 1.2 GHz hızında Intel Core m5

Eğer daha yüksek performans istiyorsak da ekstra 600 TL karşılığında 1.3 GHz hızında Intel Core m7 işlemciyi de tercih edebiliyoruz.

sihirli-elma-yeni-macbook-3.png

Bu m3 ve m5 işlemciler geçtiğimiz senenin modellerine göre %15-18 civarında bir performans artışı getiriyorlar gibi görünüyor. Ancak detaylı performans testleri yapıldığında daha somut karşılaştırmalar da görebileceğiz.

2. Grafik Kartı

Ayrıca “Intel HD Graphics 515″ grafik kartıyla güncellenen MacBook, bu sayede de %25’lik bir performans artışı da kazanmış.

sihirli-elma-yeni-macbook-4.jpg

3. Pil ömrü

Bu yeniliklerle birlikte yeni MacBook’ların pil ömrü 1 saat daha artmış. Geçtiğimiz sene 9 saat olan pil ömrü bu sene 10 saate çıkmış. 

sihirli-elma-yeni-macbook-5.png

4. Yeni Renk: Roze Altın

Ve son olarak da altın, gümüş ve uzay girisi renklerine ek olarak bu sene yeni MacBook’ların renk seçenekleri arasına “Roze Altın” seçeneği de eklenmiş.

sihirli-elma-yeni-macbook-6.jpg

Değerlendirme

Benim en çok sevindiğim noktalardan biri performans artışı sağlanırken pil ömrünün de artmış olması. Ancak fiyatların hala yüksek olması MacBook’un en büyük dezavantajı gibi görünüyor.

Yeni MacBook’ları incelemek isterseniz Apple’ın MacBook sayfasına göz atabilirsiniz.

sihirli-elma-yeni-macbook-7.jpg

Bu arada çıktığı gün yeni MacBook’lara bir de Bluetooth güncellemesi geldi. Yeni alacaklara şimdiden hayırlı olsun, güncellemeyi unutmayın. 🙂

4 senesini dolduran bir 11″ MacBook Air sahibi olarak, bundan sonraki MacBook’umu nasıl seçeceğim konusunda kafam iyice karıştı sanırım…

Siz bir Mac alacak olsaydınız kararınız hangisi olurdu? Yorumlarınızı bekliyorum…

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


27 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey, açıkçası Apple şirketinin donanım bazında en başarılı ürün gamının bilgisayarları olduğunu düşünmekle birlikte bu cihazı gereğinden çok fazla pahalı buluyorum. Mobilite anlamında çığır açacak derecede kullanışlı. Ama içindeki en değerli parça olan işlemcinin düşük seviyesine rağmen bu kadar fiyat bana çok fazla geliyor. Kendisinden daha performanslı ve hafiflik anlamında kafa tutacak ve daha ucuz macbook air varken bunu almayı kim düşünür bilemiyorum. Fİyat olarak ipad air 2 ile macbook air arasında konumlandırılması gereken bir cihaz bence.

    • Fiyat konusunda size katılıyorum Ali Bey. Ancak herkesin ihtiyacı farklı. 🙂 Performansa bahsettiğiniz gibi ihtiyacı olmayan, hafiflik ve taşınabilirlik konusunda en iyisini almak isteyenler için (ve bir de şıklık konusu da var) MacBook oldukça cazip gelebilir. Hele bir de parayı dert etmiyorlarsa… 🙂

      • Merhabalar;
        Ben iki gün önce macbook aldım şuan çok canım sıkıldı. İlk serilerde ki performans çok mu kötü şimdi?. Gerçi fiyat olarak 4200 tlye aldım bimeksten hafiflik ve taşınılabilirlik önemliydi. 🙁

        • Eğer bu kadar yakın zamanda aldıysanız geri iade edebilirsiniz sanırım. En azından aldığınız yerle ve bir Apple Store ile iletişime geçmenizi öneririm Anıl Bey

          • Çok teşekkür ederim. Göktuğ Bey Bimeksle görüştüm internet satışları haricinde iade almıyorlarmış. Birde Apple Store ile görüşeyim. Olmazsada fiyat avantajını göz önüne alıp kullanmaya devam edeceğim.

  2. Merhaba
    Ben dört gözle 11 ve 13 inçlik airlerin güncellenmesini bekliyorum..Ali D. İsimli arkadaşın dediği gibi bu 12″ ilk MacBook’lar airlere göre daha düşük performanslı üstelik usb c olayı büyük bir dert..12″ Macbook şu fiyatının yarısına bile satılsa gene de alınmamalı..Bende 13″ i5 128gb ssd Air var ve tartışmasız en emektar en çok kullandığım apple cihazı o..İPad pro vs güzel,bazen 2.tv görevi görüyor evde .Her ne kadar İpadpro klavyesiyle laptopların yerini tutacaktır dense de bence bu mümkün değil..Her eve bir air lâzım 🙂

  3. MacBook’ları heyecanla beklemiştim amcak performansı bir süre sonra sıkacak gibi geliyor diye cesaret edemiyorum almaya. Air performansında Retina ekran bekliyoruz velhasıl.

    • İhtiyacınızı daha iyi anlamak için soruyorum Taha Bey, hangi konuda daha yüksek bir performansa ihtiyacınız oluyor? MacBook’un nasıl yetersiz kalacağını düşünüyosunuz?

  4. Yakın bir zamanda air’lere guncelleme gelecegini dusunuyor musunuz ? Ve eger boyle bir durum varsa su an piyasada bulunan MBA’larin fiyatlarinda bir dusus yasanir mi ? Bu arada sorunuza cevap olarak kesinlikle MBA almayi tercih ederdim.

  5. Air serisinin bitebileceğini okumuştum. 8 GB Ram’i acaba ondan mı yükseltti. Fakat 11 inç’te 4 GB hala. Retina ekran olsa hemen alınır. Ve seri sonlanırsa acaba seneye aldığımıza pişman olurmuyuz. Çünkü fansız bir model çok hoş olurdu.

  6. MBA’ların tasarımını sevmeyenler için bence iyi bir şeçenek. Çünkü ekranı yekpare cam ve çerçeveler siyah. Tamiri daha fazla olur ama ekran bakımından muazzam bana kalırsa. MBA 11 inçten hacimsel ve yüzeysel olarak ufak olmasına rağmen ekranı 12 inç hemde. Bence bu saaten sonra MBA 11 inç alınmamalı. Mobilite anlamında bu cihaz zirveye oynuyor çünkü. Fiyat konusuna lafım yok. Retina ekran, hızlı bir ssd, pil kapasitesi için tercih edilmesinde bir sakınca yok bana kalırsa. M3, M5, M7 işlemciler arasında grafik kartı aynı olmasına rağmen frekans farkları mevcut. Ayrıca Apple M5’ten M7’ye yükseltmek için 150 dolar(TR’de 600TL) istiyor. Normal parça fiyat farkı ise 112 dolar. Apple yine çakallığını konuşturmuş 😀
    İlgili link;https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_M_microprocessors

  7. Yeni Macbook’un taşınabilirliği çok hoşuma gidiyor ve 5 yıllık MBP mu macbook ile güncellemek istiyordum.Ama performans açısından internette okuduklarım beni korkuttu.MB’u güncellendikten sonra almaya karar verdim. İki gün öncesine kadar ABD deydim ve orada da mac book’u almamak için kendimi zor tuttum.Ben Türkiye’ye döndükten bir gün sonra güncellenmesi ise canımı çok sıktı.Çünkü ABD fiyatı ile buradaki fiyatı oldukça farklı.Tek tesellim güncellemenin beklediğim kadar güçlü olmaması..

    • Ne yazık ki fiyat konusunda haklısınız. 🙁 Ancak Türkiye’den aldığınızda da 2 senelik garanti ile geliyor, ufak bir teselli olsun o da. 🙂

      Taşınabilirlik konusunda size katılıyorum. Ne kadar az ağırlık, o kadar iyi.

      Performans konusunda ise elbette ideal performansa muhtemelen 1-2 sene içerisinde ulaşacaktır MacBook’lar.

  8. İlk defa Mac almayı düşünüyorum fakat bazı tereddütlerim var yıllardır windows işletim sistemi kullanmaktan dolayı alışabilir miyim bu paralara değer mi bilemiyorum. Fakat karar verirsem düşündüğüm model Macbook Pro 13′ i5 128gb ssd’li olan olucak.

  9. Merhaba, Macbook modellerine sessiz sedasız güncelleme gelmesi bu yıl yeni Macbook tanıtılmayacağı anlamına gelir mi?

  10. Merhaba @goktuggedik:disqus

    5 yıllık 15″‘lik Macbook Pro’mu dün sattım. Ağırlıklı olarak Photoshop ve Lightroom ile fotoğraf düzenlemesi için kullanıyordum. Çok da memnundum ancak yenileme vaktı gelmişti. Şimdi Macbook Air 13″ alacaktım ama “Almak için doğru zaman mı?” yazınızda “Almayın! Yeni Ürünler Kapıda” yazıyor. 🙂 Apple, 13 Haziran’da hangi ürünleri duyuracak sizce? Air serisi yenilenir mi?

    Satın Almanın tam zamanı olarak belirttiğiniz Macbook’lar ise M işlemcileri ile yeterli performansı sağlar mı emin olamıyorum. Profesyonel makineler ile çekilmiş fotoğraf düzenlemelerinde yeni Macbook’ların performansı hakkında görüşlerinizi iletebilir misiniz?

    Sarj ederken, harici bir disk ile çalışamıyor olmak bence bu yeni serinin en kritik eksiği.

    Şimdiden teşekkürler

    • Uygar Bey selamlar,

      Air ve Pro serisi yüksek ihtimalle yeni işlemcilerle yenilenecek gibi. En geç WWDC’de duyacağımızı düşünüyorum.

      MacBook’un bahsettiğiniz konudaki performansını ise test etme şansım olmadı ne yazık ki. Bu sebeple yanlış yönlendirmek istemem.

      Ancak ilk fırsatta deneyimleyip paylaşmak istiyorum ben de.

      MacBook’un aynı anda hem şarj olup hem de MacBook’a harici bir disk bağlanması ise mümkün olabiliyor. Dönüştürücü kullanarak aynı anda hem disk için USB çıkış alabiliyorken, aynı zamanda da şarj edebiliyoruz MacBook’u. 🙂

      Selamlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz