Ana Sayfa Apple Apple Store uygulaması daha iyi ve kişisel bir deneyim için güncellendi

Apple Store uygulaması daha iyi ve kişisel bir deneyim için güncellendi

4

Apple geçtiğimiz hafta yeniliklere, güncellemelere ve yeni uygulamalara doymadı. Ben de elimden geldiği kadar ve normalden sık bir şekilde bunları paylaşmak için yetişmeye çalışıyorum. 🙂 Yetişemediğim bir diğer haber ise “Apple Store” uygulaması ile ilgili: Apple Store uygulaması kişiye özel ürünler önerecek şekilde 4.0 sürümüyle güncellendi ve çok daha şık ve kullanışlı hale geldi.

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-hero.jpg

Apple Store App

Uygulamanın ilk açılışında zaten hangi yenilikleri içerdiğini özet bir şekilde anlatıyor:

  1. Apple ID’mize bağlı olan cihazları görebiliyor, bunlarla uyumlu aksesuarlara göz atabiliyoruz.
  2. Apple Store’daki ürünlere çok daha kolay bir şekilde göz atabiliyor, stok durumlarını görebiliyoruz.
  3. Siparişlerimizi takip edebiliyor, teslim alınmaya hazır olduklarında bildirim alabiliyoruz.

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-1.jpg

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-2.jpg

İlk bakışta uygulamanın daha derli toplu hale geldiğini, içeride dolaşmanın da kolaylaştığını söyleyebilirim. Apple Store uygulaması Türkiye’de kullanılmaya başladığı Mayıs 2015’ten beri belki de en büyük değişikliği geçirmiş oldu.

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-3.jpg

Apple’ın web sayfasındaki aksesuar kısmının navigasyonunu biraz zorlayıcı buluyorum. Ancak bu uygulamada daha iyi ve kolay bir şekilde ürünlere göz atmak mümkün olmuş.

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-4.jpg

Örneğin 9.7 inç iPad Pro için yeni çıkan Türkçe Q veya F klavyeleri de yine buradan bulmak ve sipariş etmek mümkün.

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-5.jpg

Ayrıca Apple Store’daki etkinlikler ve atölyelerle ilgili bilgi alabilmek ve bunlara katılmak da yine Apple Store uygulaması üzerinden erişilebilir olmuş.

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-6.jpg

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-7.jpg

İlginç ama hoşuma giden bir diğer şey ise uygulama ile birlikte Brushstroke adlı uygulamanın hediye ediliyor olması. Normalde 12.99TL değerindeki bu uygulamaya Apple Store uygulaması üzerinden ücretsiz olarak sahip olabiliyoruz.

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-8.jpg

sihirli-elma-apple-store-uygulamasi-9.jpg

Değerlendirme ve Özet

Yeniden tasarlanmış Apple Store uygulaması, Apple ürün ve aksesuarlarıyla ilgili bilgi almak, keşfetmek ve alışveriş yapmak için çok daha iyi tasarlanmış ve ufak kişiselleştirme dokunuşları ile daha da iyi olacağına inandığım bir uygulama olmuş.

Sahip olduğum iPhone 6s ile ilgili aksesuarlara hızlıca göz atmak, yeni cihazları incelemek, Apple Store’lardaki etkinlik ve atölyelerle ilgili bilgi almak ve verdiğim siparişlerin (Apple Store’dan almıyorsam) kolayca kargo takibini yapabilmek güzel detaylar.

Uzun zamandır güncellenmeyen Apple Store uygulamasının güncellenmesi ve eski kalmaması iyi olmuş. Ayrıca Apple Music’teki “Sizin için” sekmesinin App Store’da da görüneceğine dair söylentiler dolanırken, Apple Store’da da buna benzer bir yönelim olması Apple’ın daha da kişiselleştirilmiş bir dünyaya doğru gittiğiniz en önemli işaretleri diyebiliriz.

Yeni Apple Store uygulamasına göz atmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

sihirli-elma-download-apple-store


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Arkadaşlar konuyla alakalı değil ama eşimin AppStore hesabında fazladan bulunan meblağ ile uygulama almaya çalışıyoruz alamıyoruz (i6-9.3.4) hediye olarak göndermek istiyoruz yine aynı şekilde ödeme ekranında kredi kartı seçim ekranına yönlendiriyor! Bu işi bilen ve açıklayabilecek bir arkadaş varsa sevinirim.
    Konumuza gelirsek apple’ nin reklamlara geçiş yapmasını oldukça yadırgadım! ileri vadede dikkat çekici bir gelir kaybı öngörmüş olabilir. Bekleyelim ve görelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz