Ana Sayfa Apple Etkinlik Özeti: Apple Watch Series 2

Etkinlik Özeti: Apple Watch Series 2

17

Kaldığımız yerden devam edelim…

sihirli-elma-apple-etkinlik-200001.JPG

Watch OS 3 Özeti ve Pokemon Go

2015’te Apple’ın saat satışından en çok ciro yapan 2. marka olduğunu biliyor muydunuz? Bir tek Rolex kalmış Apple’ın üzerinde…

sihirli-elma-apple-etkinlik-200002.JPG

Her zaman olduğu gibi WWDC’de açıklanan yeni işletim sistemi watchOS 3 özelliklerinin üzerinden kısaca geçildiğini söylerek özetleyebiliriz sanırım.

watchOS 3 ile artık uygulamalar daha hızlı, işe yarar kısayollar var ve günlük hayatta işimize yarayacak şekilde kullanımlar artmış olacak.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200003.JPG

Gelelim yeni olan, daha doğrusu Pokemon Go’ya yeni eklenen watch desteğine… Pokemon Go oyununun sıkı bir takipçisi olmasam da birkaç defa oynadığımı da itiraf etmeliyim. 🙂

sihirli-elma-apple-etkinlik-200004.JPG

Artık kolumuzdaki watch sayesinde yakınımızdaki Pokemon’lardan haberdar olabilecek, onların lokasyonuna göre ilerleyebilecek, ve iPhone’umuzu çıkararak yakalayabilecekmişiz.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200005.JPG

Pokemon Go seven Watch sahipleri için ilginç bir özellik olabilir, ne dersiniz?

sihirli-elma-apple-etkinlik-200006.JPG

Apple Watch Series 2

Apple yeni Watch’un adını her nedense Watch 2 yapmamış, “Watch Series 2” olarak seçmiş. Ama ben yine de yazıda Watch 2 olarak değineceğim kısa olması için.

Watch 2’nin en büyük farkı suya dayanıklı olması. Hatta dayanıklının da ötesine geçerek “yüzülebilir” bir Watch olmuş Watch 2.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200008.JPG

Hatta 50 metreye kadar su altına girebiliyor.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200009.JPG

Ayrıca hoparlör teknolojisi de buna uygun olarak değiştirilmiş. Ve yeni hoparlör, içeriye giren suyu dışarıya pompalayacak şekilde tasarlanmış!

sihirli-elma-apple-etkinlik-200010.JPG

Watch 2’nin ekranı 2 kat daha parlak. Bu şekilde güneşli anlarda bile ekranı çok daha kolay bir şekilde görmek mümkün olacak.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200011.JPG

Watch 2’nin en iyi özelliklerinden biri de belki de içerisinde artık GPS’in de olması. Yani artık iPhone’a ihtiyaç duymadan da nerede olduğunu bilebilecek.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200012.JPG

İlginç bir şekilde 3 tip malzemeden üretilen kasalara ek olarak, dördüncü bir malzeme daha eklemiş Apple: Seramik.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200013.JPG

Ayrıca yine son birkaç etkinlikten alışık olduğumuz gibi yeni Hermes kayışlar da oldukça şık görünüyor. Ama bir o kadar da pahalı oldukları için sadece bakmakla yetineceğiz gibi…

sihirli-elma-apple-etkinlik-200014.JPG

Apple Watch Nike+

Watch 2’nin bir de Nike’a özel sürümü çıkacak: Apple Watch Nike+

sihirli-elma-apple-etkinlik-200016.JPG

Tamamen koşu odaklı olacak bu ürün, Nike’ın uygulamaları ile birlikte çalışacak ve bizi sürekli olarak aktif olmak, yarışmak ve arkadaşlarımızla kapışmak için motive etmeye çalışacak.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200017.JPG

Eğer sıkı bir Nike+ kullanıcısysanız bu model çok hoşunuza gidebilir. Ve muhtemelen her Nike mağazasında artık bu Watch’ları da göreceğiz.

Watch Series 2 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Watch Series 2 ABD’de 9 Eylül’de ön siparişe açılıyor ve 16 Eylül’de $369’dan satışa çıkıyor.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200019.JPG

Ayrıca “Series 1” diye adlandırılan ilk nesil Watch’lar da $269’dan satılmaya devam edecek.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200020.JPG

Series 1 Watch’lar daha uygun fiyatlı olmalarına rağmen, yeni nesil çift çekirdekli işlemcilerle güncelleniyor, yani hızlanıyorlar.

Türkiye için henüz bir tarih belli olmasa da fiyatlar şu seviyelerden başlıyor olacak:

  • Watch Series 1 – 38mm: 1.049 TL
  • Watch Series 1 – 42mm: 1.149 TL
  • Watch Series 2 – 38mm: 1.399 TL
  • Watch Series 2- 42mm: 1.499 TL

sihirli-elma-apple-etkinlik-200022.jpg

Watch Nike+ ise Ekim sonuna doğru satışa çıkacak.

sihirli-elma-apple-etkinlik-200021.JPG

Ve sırada iPhone 7 var! Buraya tıklayarak iPhone 7 ile ilgili yazıya göz atabilirsiniz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


17 Yorumlar

  1. Apple Watch Series 2, benim ihtiyacım olan her şeye sahip, fiyatları da beklediğimden daha düşük olduğu için büyük ihtimalle satın alacağım.

  2. Şeytan ayrıntıda gizlidir diye bir laf vardır. Biz bunu hinlik ayrıntıda gizlidir diye dile getirelim. Apple ın yeni saatine Apple watch 2 yerine series 2 demesinin sebebi, series 1 adı altında daha hesaplı bir seri çıkarmak ve ilk saat sahiperine ellerindeki saatin hala satılan güncel bir saat olduğunu hissettirmek. Üstelik hepimiz sanki sahip olduğumuz saatlerin chip i değişip hızlanacak mış gibi sevinmemizi sağlayacak series 1 saatlerin de de aynı chip kullanıldı mesajı.

    Tahminim ilk watch lar os3 güncellemesini alamayacak ve alsa da ipad2 lerde yaşanan kullanılamayacak derece de ağır çalışır hale gelecekler.

    series 2 ye gelince eğer watch os3 tasarımı ile birlikte çalışma hızları da kabul edilir düzeye gelmişse çok hoşa gidecek kullanımı keyif veren bir cihaz olacağa benziyor.

    • Burak Bey selamlar,

      “Hinlik” konusunda size hak vermemek elde değil 🙂 Ancak watchOS 3’ü birkaç aydır kullanıyorum ve çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Pek bir yavaşlama göremedim, aksine daha hızlı olmuş gibi hissediyorum.

      • ilk çıkan apple watch üzerinde bunu deneyimledi iseniz, series 2 lerin hız sorunu yaşamayacakları anlaşılıyor. Şimdi tek soru yeni saatleri ülkemizde hangi tarihte satışa sunacakları.

        Bu tarih hakkında bir fikrim olmamakla birlikte apple sitesi üzerinde saatlere ait fiyatların açıklanmasına rağmen iphone7 için sadece çok yakında ibaresinin kullanıldığını düşünürsek, saatlerin Türkiye pazarına daha önce gireceğini düşünebiliriz.

        • Series 1 ve series 2 aynı işlemciye sahip. Orjinal saat artık satışta değil. Series 1 daha hızlı işlemciyle düne göre daha ucuz. Hinlik nerde anlamdım.

          • Tanıtımda yeni çıkan saati series 2 diye adlandırdık. Ilk çıkana ise series 1 adını verdik üstelik işlemcisini de series 2 ile aynı hale getirdik ifadesini kullandı.

            Sanki ilk nesil saatlerin satışı devam ediyormuş izlenimi uyandırmaya çalıştılar. Halbuki series 1 dediği de aslında ikinci nesil saat. Içine gps koymamışlar ve 50 m derinlikte suya dayanıklı olarak hazırlanmamış. Onun dışında anladığım kadarı ile series 2 dedikleri saat ile birebir aynılar.

          • Series 1 in ilk nesilden tek farkı işlemcisi. Series 2 nin series 1 den ana farkları gps, su geçirmeme özelliği ve daha parlak ekran.

            Hoparlöre giren suyu çıkarmak için titreşen hoparlör detayı çok çarpıcı.

  3. Ben bu lansmanda iphone7’den çok saati bekliyordum. Beklediğim tek şey de su geçirmezlik ve tabi ki ilk nesil saatlerin yavaşlığından kurtulması idi… İlk siparişte nasipse alabilirim artık…İsimlendirme politikasını da ayrıca çok beğendim ki HİN’lik konusuna bende katılıyorum ?

  4. Biliyorum konu dışında olacak ama inanın içimi dökmek için bir yere yazmam gerekiyordu :)) Her şey iyi güzel fakat Apple ın şu mantığını hiç bir zaman anlayamacağım sanırım. Series 2 apple watch sport almayı düşünüyorum Uzay rengi fakat ben o saati deri kayış ile kullanamıyorum çünkü kayış bağlantı renkleri uymuyor, internetten satın almam gerek onlarda da renk ayrımı oluyormuş. Çelik Apple Watchlar da 2500 TL, ne yapmak gerekiyor bilmiyorum.

    • Kaan Bey selamlar, ben tam anlayamadım, biraz daha detaylı yazabilir misiniz?

      Apple Watch Series 2, aluminyum kasa, spor model almak istiyorsunuz. Ayrıca bir de deri kayış almak istiyorsunuz değil mi?

      Kayışın bağlantı noktası rengi ile kasanınkinin farklı olması mı problem?

      • Kusura bakmayın dediğim gibi konu dışı oldu, cevabınız ve ilginiz içinde teşekkür ederim.. fakat aynen öyle efendim, Apple ın bunu düşünemesine hayret ediyorum, Onun Apple Watch ile alakalı 7 Eylülden beklentim 38mm- 42mm- Birde 46 mm yakışırdı.

  5. Merhaba. Su an da iPhone 6 kullaniyorum ve hemen hemen 2 yil olmak uzere. Sizce apple watch series 2 mi almaliyim yoksa iPhone 7 mi? Kararsiz kaldim..

    • İkisi bambaşka ürünler. iPhone 7 alırsanız cihazı güncellemiş, süper bir kameraya geçmiş, ve pil ömrü iyi bir cihaza geçersiniz. Watch alırsanız yepyeni bir cihaz daha kullanabilir hale gelirsiniz. Karar sizin. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz