Ana Sayfa iOS iPhone 7 ve 7 Plus için iOS 10.0.2 Güncellemesi

iPhone 7 ve 7 Plus için iOS 10.0.2 Güncellemesi

9

iOS 10 çıktıktan 10 gün sonra Apple yeni bir iOS güncellemesi yayınladı, ancak bu güncelleme sadece iPhone 7 ve 7 Plus sahiplerini ilgilendiriyor.

Kulaklık çıkışının kaldırılması ile artık Lightning üzerinden bağlanan kulaklıkların zaman zaman çalışmamasına sebep olan bir sorunu düzelten bu güncelleme, çok önemli değişiklikler içermiyor.

ios-10-0-2-b.jpg

Genel olarak iOS 10 geçişinin sorunsuz olduğunu söyleyebiliriz. Geçişle birlikte büyük problemler, aksilikler veya tatsızlıklar yaşanmadı. Ancak iPhone 7 sahiplerinin pek vakit kaybetmeden bu güncellemeyi yüklemeleri tavsiye ediliyor.

ios-10-0-2-e.jpg

Eğer bir iPhone 7 sahibi değilsek, bizim için aciliyeti olan bir güncelleme olmasa da, iOS 10.0.2 güncellemesinin özeti şöyle:

ios-10-0-2-d

İlginç bir şekilde, iOS 10.0.2 güncellemesindeki yazım yanlışı gözden kaçamayacak kadar büyük. Cümleye başlarken “iCloud” yerine “FiCloud” yazılması ve bunun milyonlarca Türkçe kullanıcının karşısına gelmesi Apple adına üzücü.

Ayrıca İngilizce açıklamalarda 3 madde olarak görünen güncelleme içeriğinde, Türkçe açıklamalarda sadece 2 madde olması da ayrı bir ilginç nokta. Detaylara önem vermesiyle fark yaratan bir firma olan Apple’dan beklenmeyecek şeyler…

ios-10-0-2-c

iOS 10.1 ne zaman geliyor?

Şu anda iOS 10.1 güncellemesinin beta sürümü test ediliyor. Muhtemelen 10.1 için birkaç hafta daha bekleyeceğiz. iOS 10.1 ile iPhone 7 Plus’ın çift kamerasına “Porte modu” ekleniyor olacak.

Portre modu ile aşağıdaki gibi “bokeh” etkisi ile çekilmiş şahane fotoğraflar çekebiliyor olacağız. Yani öndeki kişinin net bir şekilde ortaya çıktığı, ama arkaplanın flu göründüğü, SLR fotoğraf makineleriyle çekilmiş gibi görünen fotoğraflar.

ios-10-0-2-f

Bunun dışında iOS 10.1 ile yeni nelerin gelebileceğini bilemiyoruz.

iPhone 7 Türkiye’de ne zaman satışa çıkacak?

Ancak hala ülkemizde iPhone 7’nin satışa sunulamamış olması da kendi adımıza üzücü bir durum. Hala satışa sunulmadı, hala resmi bir tarih yok, hala ön satışa sunulabilmiş değil…

Resmi tarih belli olduğunda ben de Sihirli Elma’da paylaşacağım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey, çeviri hataları sadece bunlar değil. Eğer Apple Haritalar’dan evinizi işaretlerseniz, daha sonrasında iOS10 yüklü iPhone’daki yeni Fotoğraflar uygulamasında herhangi bir albümde o ev adresinde çekilen fotoğrafı açarsanız en üstte semt adı yerine ‘Ana Ekran’ yazısı çıkıyor. Başka bir konumdaki fotoğrafı açtığınızda konum adı çıkarken ev adresinizde çekilen için ana ekran demesi de ayrı bir güzel olmuş 🙂

  2. Öncelikle iyi günler Göktuğ bey buraya size bu soruyu sorabilmek için kaydoldum yemin ederim hayat bana zehir oldu kafayı yeme aşamasına geldim iphone 5s var ben geçen gün bilgisayarıma bagladım itunes geri yükleme yaptım şifremi unutunca ve bilgisayarımdada zararlı yazılımlar mevcuttu bunlar telefona geri yükleme ve güncelleme yaparkan bulasırmı lütfen bir cevap verin formlarda böyle birşey görmedim buraya yazıyorum normalde yorum yazmam şimdiden teşekkürler lütfen cevap verin

  3. Selamlar göktuğ bey Yeni iOS 10’da ekran kapama sesi olan eski klik sesini değişmiştirler ve hiç hoş değil acaba Yeni güncellemede eskisi gelir mi veya eskisi gibi yapma imkanımız varmı?.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz