Ana Sayfa Haberler iPhone ve iPad için iOS 10 Yayınlandı

iPhone ve iPad için iOS 10 Yayınlandı

42

Biraz önce Apple iOS cihazları için iOS 10 yazılım güncellemesini yayınladı. Güncellemek için acele etmeden önce “iOS 10’a geçmeden önce yapmamız gereken hazırlıklar” yazısına göz atmanızı rica ediyorum. Çünkü bir çok sorunun yanıtı, ve geçiş yapmadan önce yapmamız gereken birkaç kritik adım bu yazıda paylaşılıyor.

Daha sonra aşağıda paylaştığım yöntemle iOS 10 güncellemesini yükleyebilirsiniz.

ios10-2.jpg

iOS 10 nasıl yüklenir?

iOS 10’u yüklemek için iPhone, iPad veya iPod Touch üzerinden Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi içerisine girmemiz ve “İndir ve Yükle” butonuna tıklamamız yeterli.

iOS-10-new.jpg

Bu arada ilk dakikalarda yoğunluk sebebiyle iOS 10’u yüklemekte sıkıntı yaşayabiliriz, bu tamamen normal. Bir süre sonra tekrar denediğimizde iOS 10’u sorunsuzca yükleyebileceğiz.

Önemli Güncelleme:

İlk saatlerde güncelleme sonrasında cihazların kilitlendiğine dair bazı bilgiler var. Bu durumu çözmek için iTunes üzerinden “Geri Yükleme” yapmak gerekebiliyor. Eğer iOS 10’u yüklemediyseniz biraz beklemeniz iyi olabilir.

Güncelleme 2: Apple, yaşanan sorunun çözüldüğünü ve herhangi bir sorun yaşanmayacağını duyurdu.

iOS 10’u kimler yükleyebilir?

Kısaca özetlemek gerekirse şu cihazlara iOS 10 yüklenebiliyor:

  • iPhone 5 ve sonrasındaki tüm iPhone’lar
  • iPad 4.nesil ve sonrasındaki tüm iPad’ler
  • iPad mini 2 ve sonrasındaki tüm iPad mini’ler
  • 6.nesil iPod Touch’lar

ios10-3.jpg

iOS 10 ile gelen yenilikler neler?

Her sene olduğu gibi bu sene de iOS için bir çok yenilik var. 🙂 Bu yenilikleri Apple’dan duymak isterseniz Apple’ın iOS 10 için hazırladığı bu özel sayfaya göz atabilirsiniz.

Ayrıca bazı özellikleri incelediğimiz aşağıdaki yazılara da göz atabilirsiniz:

ios10-1.jpg

Yüklemeden önce mutlaka yedek alın!

iOS 10’a bir defa geçtikten sonra geri dönmek mümkün değil. Bu sebeple geçmeden önce iyi düşünmek, yedeklerimizi almak, rehberimizi, fotoğraflarımızı, videolarımızı ve bunlar gibi bizim için kritik olabilecek şeyleri mutlaka yedeklememiz gerekiyor. 

Normal bir güncelleme sırasında hiç bir sorun yaşamadan iOS 10’a geçebiliriz elbette. Ama bir sorun çıkarsa, bu bilgilerin kaybolma riski olduğundan dolayı, arkasından üzülmemek için biz önlemlerimizi mutlaka almalıyız. 🙂

Sonuçta iOS 10 yepyeni bir işletim sistemi. Bir çok şey yeni, bazı şeyler değişti ve bu sebeple de bazı uygulamalar iOS 10’da sorun çıkartabilir, hiç çalışmayabilir veya bazı özellikleri problemli olabilir. Bu yüzden sevdiğimiz ve sürekli kullandığımız bir uygulama iOS 10’a geçiş yaptıktan sonra sorunlu olabilir. Sırf bu sebepten bile iOS 10’a geçiş için acele etmek hiç de mantıklı bir sebep olmayabilir… 🙂

Nasıl yedek alacağınızı bilemiyor, veya daha detaylı bir açıklamaya göz atmak istiyorsanız “iOS 10’a geçmeden önce yapmamız gereken hazırlıklar” yazısına göz atabilirsiniz.

İlk yorumlarınızı bekliyorum…

Eğer iOS 10’a geçtiyseniz ilk yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Hangi telefonu kullanıyorsunuz? iOS 10’u nasıl buldunuz? Güncelleme esnasında veya sonrasıda sorun yaşadınız mı?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


42 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey iyi akşamlar. Güncelleme esnasında telefon Şarjdaydı daha güncelleme işlemi bitmeden telefonu şarjdan çıkardım. Ondanmıdır bilmiyorum telefonun ekranında iTunes simgesi belirdi USB ile bağlayın gibi. 6s Plus Kullanıyorum. iTunes’tan geri yükleme denedim ama o da olmadı. -39 gibi bir hata veriyor.

    • Latif bey resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte 6s ve iPad Pro’lar için kablosuz güncelleme dosyasının sorunlu olduğu söyleniyor ve o yüzden bu cihazların büyük bir kısmında gördüğünüz uyarı çıkmakta. Umarım güncelleme yapmadan önce buluta veya bilgisayarınıza bir yedek almışsınızdır.

      Diğer site ziyaretçileri için söylemeliyim ki “kesinlikle yükleme yapmadan bekleyiniz”

      • Murat Bey Yapmamıştım maalesef. Yarın sabah için Apple Destek’ten randevu aldım. Çözüm bulurlar umarım. Yada telefonu bir şekilde fabrika ayarlarına döndüreyim mi ne önerirsiniz?

        • Eğer iCloud otomatik yedeklemeyi daha önce açtıysanız yine de bir kurtulma ihtimali var. Şu an izlenebilecek tek yolun “iTunes üzerinden sıfır yükleme yapılarak (olduğunu varsaydığım) iCloud yedeklemesine geri dönülmesi” olduğunu düşünüyorum. Ancak yine de yarın sabahı beklemenizi öneririm.

          • iTunes’taki mevcut en son yedeğim 9.3.4 sanırım. Çünkü geri yükleme denedğimde 9.3.5’e yedeklemeye çalışıyor. Onda da hata veriyor bir sorun oluştu vb. (-39) yazıyor ilk yorumumda bahsettiğim gibi. Onun dışında da iTunes’ta bir seçenek yok zaten. En mantıklısı yarın sabahı beklemek sanırım.

  2. İyi akşamlar,heyecanla beklediğim güncellemeyi çıktığı anda 6s Plus cihazıma indirmeye başladım.Yüklemenin son aşamasında cihaz DFU mod a geçti ve açılmıyor.Ekranda iTunes simgesi ile beklemekteyim,ne yazık ki yedek almamıştım.Yüklemek için acele etmemekte fayda var gibi duruyor.

    • Güncelleme;
      iTunes u son versiyonuna güncellediyseniz DFU moddaki cihazınızı kablo ile bağlayın.Yüklemede sorun olduğunu ve iTunes un 10.0.1 güncellemesini indirlmesi için onayınızı isteyecek.2,47gb lık bir güncelleme inmeye başlayacak sanırım sorunu bu güncelleme çözecek.Eğer düzelirse yorum olarak tekrar bildireceğim cihazlarınıza geri yükleme yapmadan beklemekte fayda var.

  3. Merhaba öncelikle, güncellemeyi yaptım şuan tek bir sorun dahi yok aktif olarak kullanımda. Tek hoşuma gitmeyen denetim alanının eskisinden daha büyük oluşu.

  4. Güncellemeyi yaptim fakat. iOS10.1 olarak görünüyor. Beta sürümü vardi. Profili silip formatladim. Buna ragmen iOS10.1 görünüyor bir sorun mu var ? hala beta sürümünde miyim ?

  5. Ana ekran kilidi olmamış eski haline döndürülsün ben böyle hep orta tuşamı basacağım ne kadar saçma birde hala hücresel bağlantıya direk bağlanma olayı gelmemiş ayrıca bir tane duvar kağıdı var birde yeni zil sesi gelmemiş açıkcası ben bir şey anlamadım bu güncellenmeden

  6. iPhone 6s’e yükledim, şuanlık gayet güzel çalışıyor ayarlara 3D Touch yapınca hücresel verinin çıkması güzel olmuş, arada çok ufak kasmalar olabiliyor. Müzik uygulamasının tasarımı kötü olmuş, uygulama içindeki yazı fontu çok büyük. Ana ekrandaki işlemler hızlanmış ve iMessage çok güzel olmuş.

    • iMessage uygulamasında mesajı yazdıktan sonra mavi ok işaretine basınca efektli gönder diye bir seçenek çıkıyormuş. Bende mavi ok’a basınca hiçbirşey çıkmıyor (6S kullanıyorum) Bunu aktif etmek için birşeymi yapmak gerekiyor acaba?

      • Eğer 3D Touch ile de olmazsa ayarlardan hareketi azaltın kapalı olup olmadığını kontrol edin (Ayarlar>Genel>Hareketi Azalt ın kapalı olması lazım). Eğer böyle de olmadıysa iMessage’ı Ayarlar>Mesajlar dan kapatıp yeniden açın (bir arkadaşımda böyle yapınca düzelmişti).

  7. Galiba telefonu değiştireceğim home tuşuna basmadan açılma olayında da çokta başarılı olamıyorum inşallah eski açma stili tekrar geri gelir 🙁

  8. Bildirim ekranını eski bildirim ekranından yola çıkılarak geliştirilse sanki daha iyi olurmuş çünkü eski tasarımda bir bütünlük vardı şimdiki bildirim ekranı ayrı bir kalıp içerisinde olunca eskisinden kötü olmuş diye düşünüyorum. Ama belki alışınca da geçebilir tabi :))

  9. Göktuğ bey selamlar,
    Iphone 6 cihazımı ios 10 yükledim,notlarım uygulaması açıldıktan hemen sonra (4-5 sn) kendiliğinden kapanıyor,içerisinde çok önemli notlarım var,bir türlü ulaşamıyorum,icloud yedeklemesindede görünmüyor,yanlış birşey yapıp tamamen kaybetmekten korkuyorum,
    notlarıma nasıl ulaşabilirim,yardımcı olursanız sevinirim.

    • Telefonu kapatıp yeniden açmayı denemişsinizdir sanırım?

      Yine de komple bir yedek alıp veya iCloud ile eşzamanlayıp oradan erişmeyi, ya da bir Mac üzerinden erişmeyi deneyebilirsiniz.

  10. IPAD’ imle Android televizyonuma küçük bir uygulama ile apple tv olmadan airplay yapabilirken IOS10 ile airplay özelliğini kaldırmışlar sadece mirror (yansıtma) seçeneğini bırakmışlar sanırım. Mr.Cook illaki bizi bir apple tv almaya zorluyor. Bütün sistem altüst oldu gibi…

      • Android smart televizyonum ipad-iphone arasında aktarıcı olarak apple tv yerine adroid smart televizyona ücretli bir uygulama(airplay/DLNA receiver) indirip onu kullanmaktaydım. Gayet ucuz ve randımanlı. Hem televizyonum wifi ye bağlı hem de bu uygulama on line olurdu ve ipad üzerinden airplay dediğimde bana iki seçenek gelirdi birincisi benim tv ID si diğeri de mirroring (yansıtma) seçenekleriydi. Ben tv ID seçerek devam ederdim çünkü mirroring işleminde uygulama pek de başarılı değildi. Lakin güncelleme sonra artık sadece mirroring seçeneği geliyor. Tabi şu an yazarken fark ettim ki budurum beliki de IOS 9 ile çalışan uygulamanın IOS 10 güncellemesi ile çalışmaması da olabilir. 🙂

  11. Lütfen yardım edin ben iPad mini kullanıyorum ama ayarlar genel yazılım güncelleme deyince 9.3.5 İOS yazılımınız güncel diyor neden İOS 10 yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz