Ana Sayfa iPhone Apple’dan iPhone 6s’ler için pil değişim programı

Apple’dan iPhone 6s’ler için pil değişim programı

41

iPhone 6 Plus’lar için duyurulan tamir programının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken Apple bir program daha duyurdu. Bu sefer konu iPhone 6s’ler ve pil sebebiyle beklenmeyen, ani kapanma sorunları yaşanması.

 

Sadece belirli iPhone’ları etkileyen bu sorun, Eylül-Ekim 2015 tarihleri arasında üretilmiş cihazlarda görülebiliyor. Tıpkı diğer tamir programlarında olduğu gibi, Apple sorun yaşayan veya sorun olabileceğini düşünen kullanıcıların Apple’a veya Apple’ın yetkili servislerine ulaşmasını öneriyor.

Değişim gerçekleştiği durumda cihazın garanti süresinde bir fark olmuyor, ve sadece değişen pil, cihazın satın alma tarihinden itibaren 3 senelik garanti kapsamında oluyor.

iPhone 6s’lerin ani kapanma sorunuyla ilgili pil değişim programı sayfasına şuradan göz atabilirsiniz.

Güncelleme:

Artık cihazın seri numarasını sorgulatarak cihazımızın değişim kapsamına girip girmediğini öğrenebiliyoruz.

iphone-6s-shutdown.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


41 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey, 2015 Kasım’da aldığım iPhone 6s Plus cihazım IOS 10 güncellemesinden sonra zaman zaman %30 civarlarındayken aniden kapanmaya başladı. Sizce bu yazılımsal bir problem mi yoksa batarya ile ilgili mi ? Eğer problem batarya ile ilgili ise batarya değişim programı 6s Plus modelini de kapsıyor mu ?

    • Aynı şekilde ben de 6s plusta bu sorunu yaşıyorum. Siteden sorgulatınca benim batarya değişim kapsamına girmiyormuş. Fakat sitede 6s yazıyor plus ibaresi yok. Acaba bizimki dahil değil diye mi böyle sonuç çıkıyor

      • Emrah Bey, 2013 yılında iPhone 5 değişim programı varken sorgulatınca telefonumun program dışı olduğu yazıyordu ancak pili ücretsiz şekilde değişti. Şimdi de bu sorunu iPhone 6s Plus cihazımda yaşıyorum. İnternet sitesinden sorgulattım yine program dışı diyor. Eğer 6S Plus modelleri de bu programa dahil ise aldığım bayiye götüreceğim.

  2. Bugün güç bela randevu alarak telefonumı pil değişimi için Apple Zorlu Center’a götürdüm fakat ellerinde 6s pili yokmuş kayıt alıp beni daha sonra arayacaklarını söylediler. Hem pil değişim programı başlatıp hem de ellerşnde stokta pil bulundurmuyorlar. Telefon bu problemi yaşamaya başladığında servise vermiştim ama servis cihazın sorunsuz olduğunu söyledi ve 1 hafta bekletip giç bit işlem yapmadan geri verdi.. Ama şimdi piller sorunlu diyorlar… 1 aydır Amerika da dahil bu sorunla ilgili görüşmediğim yer kalmadı fakat hepsini cevapsız bıraktılar şimdi de bu… Sorun apple’ın bir sorun olduğunu kabul etmek istememesinden kaynaklanıyor sanırım.

    • Daha önce bir sorun yok demelerinin sebebi muhtemelen sorunu tespit etmemiş olmalarıdır diye düşünüyorum Mustafa Bey.

      Şimdi ellerinde pil olmamasının sebebi de belki de değişim programı sebebiyle pilleri bitmiş olabilir. 🙂

      Bilemiyorum elbette, ancak bu sorun sebebiyle gitmiş bir müşteriyi geri döndürmek pek hoş olmamış açıkçası… :/ Pil problemi çok can yakıyor, umarım kısa sürede pil getirir ve size uygun bir zamanda değişimi gerçekleştirebilirler.

      Teşekkürler bu durumu paylaştığınız için.

      • Rica ederim. 1 Hafta olmasına rağmen hala değişim için aramadılar. Bu süreci hızlandırmak için ve soru sorabilmek için arıyorum mağazayı fakat açmıyorlar. Apple müşteri hizmetleri de Zorlu Apple Center’a ulaşamıyormuş 🙂 Mağazaya gitmeden nasıl ulaşabilirim yada nereye şikayet edebiliyorum bilginiz var mı acaba?

  3. Merhaba,
    Ben iPhone 6 (16 GB) kullanıyorum. iOS10’a geçtiğimden beri şarjım bitmemiş olmasına rağmen (bazen %20’lerde, bazen %10’larda, bazen %40’ta) telefon aniden kapanıyor. Şarja takar takmaz ise açılıp kapandığı andaki yüzde miktarından dolmaya başlıyor. Bu sorunu kime, ne şekilde iletebiliriz? Varsa bir bilginiz, paylaşır mısınız?
    Teşekkür ederim.

  4. Batarya seviyesi orta yüzdelerdeyken bile ani bir şekilde kapanma sorunu şu an kullanmakta olduğum(uz) iPhone 5’lerde de uzun zamandır yaşıyorum ki..? Daha önce iPhone 5 için yapılmış olan programa benim cihazım hiç dahil olmadı. Ancak çevremdeki pek çok kişi de aynı sorundan muzdarip. Telefon kapanıyor ve bataryanın yarısı dolu olduğu halde fişe takılması gerektiğini belirten siyah ekran görüntüsü oluşuyor. 🙁

  5. Merhaba, ben 6 ios 9.3.3 kullanıyorum %30-%40 larda şak diye kapanıyor. İos 10 ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Pili mi değiştirsem diye düşünürken. Şimdi onada baktım cocountBattery sayesinde . Yine Göktuğ Bey saolsun. 🙂

    http://www.sihirlielma.com/2016/05/06/iphone-ipad-mac-pil-omru/

    Zaten azıcık olan 1700 mAh lik kısmının kullanılabilirliği 1000 mAh düşmüş durumda hoş 5 ay sonra 2 yıllı dolduracağım telefonum ile döngü sayısıda epey yükselmiş 🙂 öncesinde kendim telefon ekranını değiştirmiştim birde pil değiştireyim tecrübemiz olsun. 😀

    Velhasıl şu programla telefonlarınızı bir kontrol edip durumu değerlendirin derim.

    https://uploads.disquscdn.com/images/012c778e558f5974684fcfb8a188dc3d02ee06489c3685a739a7b82e134371a3.png

  6. bugün apple türkiye ile görüştüm bu konu hakkında. türkiye de 05 ocak itibariyle bu programın başladığını söylediler.

  7. Goktug Bey Arkadaşlara Faydamız Olsun Öncelikle 6s Cihazlarda Seri Numarasının 4 ve 5 ci Harf Yada Rakamlarından Pil Değişim Programına Uygun Olup Olmadığı Belirleniryor.

    Batarya Değişimime Giren Seriler.

    Q3
    Q4
    Q5
    Q6
    Q7
    Q8
    Q9
    QC
    QD
    QF
    QG
    QH
    QJ

  8. Merhaba aynı sorun 6s’imde de var. İzmir’de oturuyorum. İlla İstanbul Apple Store’a mı götürmem gerek yoksa izmir’de yetkili servisi var mı? Teşekkürler

  9. Merhaba Göktuğ Bey.. Daha önce de yazmıştım 6s’imin değişim ve onarım kapsamında bataryası değişecek fakat randevulu gittiğim halde ellerinde batarya olmadığını ve beni daha sonra arayacaklarını söyleyerek kayıt aldılar fakat bana herhangi bir belge de vermediler. 1 Haftayı geçti hala arayan soran yok.. Apple ile görüşüyorum ama Zorlu Apple Store’a bir türlü ulaşamıyorum Apple’ın kendisi de ulaşamıyormuş. Ne yapmak gerekir nereye şikayet edebilirim nasıl bu süreci hıslandırabilirim cevap verebilirseniz sevinirim…

  10. Değişim programı çerçevesinde Türkiye’deki Apple store’lara 5 Aralıktan önce pil gelmeyeceği bilgisini aldım dün Apple’dan. 5 Aralıktan sonra da (ne zaman gelir net bir tarih yok) müracaat sırasına göre gerekli değişimlerin yapılacağı söylendi…

  11. geçen yıl satın aldığım 6s telefonun fabrikasyon hatası olarak batarya sorunu varmış. batarya değişim programı başlatmışlar. ne güzel! batarya nasıl değişecek peki? ya apple store’a götüreceksiniz ya da diğer yetkili servisler. apple store’dan randevu alınır mı? ee biliyoruzki neredeyse imkansız. hadi aldın diyelim, telefonu vereceksin 10 gün sonra teslim. bu 10 gün boyunca ne yapacaksın telefonsuz? yanıtı yok. yani değişim programı başlattım batarya için ama, getirmeyin diyorlar. çok cin bir firma, çalışanları çok tatlı dilli. sözüm ona çok ilgilenirmiş gibi görünüyorlar, gelgelelim çözüm yok.

    • Atilla Bey selamlar, endişelerinizin ikisinin de bir çözümü mevcut.

      1. Apple Store’da randevu bulamazsanız yetkili servislere ulaşabilirsiniz. Kendileri de değişimi gerçekleştirebiliyor.
      2. Eğer bu program kapsamında bir değişiklik yoksa, Apple Store’larda değişim işlemi 3-4 saat içerisinde yapılabiliyor.

      Size “10 gün” bilgisi Apple tarafından mı verildi?

      • Maalesef Yetkili servisler ve apple store da 10 gün diyor. 10 günlük süre ne yapacağım dedim, sanırım gırgır geçmek için başka telefon alın dediler. Yani endişelerimin çözümü yok. Tek çözümü Samsung’dan vazgeçmemekti, neyse artık yapacak bir şey yok. Her sene telefon alacak halim yok.

          • Değişen bir şey yok Uğur bey, aynı terane sürüyor. Gece 12 de apple store randevusu denemeliymişim. Diğer servislerde asla muadil telefon vermeye yanaşmıyor. Şu an görünen tek çözüm; 2 yıl daha sabredip yeni telefon almak. Ve birde % 50 şarja düşünce hemen doldurmak. Pil değiştirmek imkansız.

  12. Az önce Genpa’da randevum vardı ve Ocak ortasına kadar ellerinde pil olmadığını ve değişim yapamayacaklarını söylediler.

  13. 27 aralık gününe randevum var. 6s pil değişimi için. apple canlı sohbetten yetkililerle konuştuğumda gittiğim zaman sorunun halledileceğini söylediler. okuduğuma göre piller bitmiş- 5 ocaktan öncede gelmeyecekmiş şeklinde yorumlar. boşunada gitmek istemiyorum. son bikaç gün içinde giden konuşan bilgi alan bilgisi olan var mıdır acaba?

  14. Bence Apple artık eski güvenirliliğini kaybetti. İnanılmaz derece sahtekarca hareket ediyorlar. Bu ios 10 dedikri o rezalet yazılımlarını yükledikten sonra bataryam %50 den kapanır hale geldi. Batarya ile ilgili kendilerini aradım ürünüm garantiden çıkalı 9 gün olmuş ve oradaki arkadaşların dedikleri talimatları yaptıktan sonra müşteri memnuniyeti adına bataryamı değişeceklerini söylediler. Telefonumu Antalyada yönlendirdikleri servise götürmemi istediler. Gidince ne deseler beğenirsiniz en az 7 gün sonra onay alacağız ve değişeceğiz. Peki telefonsuz ne yapacağız hiç soran yok!! Bu arada iki kez aradım müşteri hizmetlerini tamam ücretsiz değişim dimi diye. Evet dediler. 8 gün sonra servisten telefon pat ne deseler beğenirsiniz 330 tl de taksitte bilmem nede diyorlar. Dedim siz benle dalgamı geçiyorsunuz. Yönlendiren sizsiniz ücretli olduğunu söyleseniz ben telefonu vermem size. Applı aramamı söylediler ve orada Batuhan adında bir yetkili ödeme yapılmayacağını garantinin bittiğini söyledi e dedim beni yönlendiren sizsiniz telefonsuz madur bırakan sizsiniz birde para istiyorsunuz!!! Gerisi fasa fiso telefonunuzu para ile yaptırmıyacaksanız alın dedi Batuhan bey bu arada görüşmemizin zaman kaybı olduğunu bir sonuca varılamayacağını ekledi. Bende bu konuşmaların dinlenmesi ve gereken ceza işlemlerinin uygulanmasını söyledim. Bu saatten sonra Apple kalitesinin ne olduğunu evde 5 adet apple olan biri olarak söylüyorum gördüm. 0

  15. bugün zorlu apple’a gittim. 6s telefonu batarya değişimi için aldılar. yarında teslim almaya gideğim. gelen çoğu müşteri bataryadan ani kapanmalardan şikayetçi

  16. TEŞEKKÜRLER APPLE TÜRKİYE…
    25. ayını doldurmuş olan İphone 6 telefonumda (s değil) yaşanan pil sorunu için Genpa’ya gönderdim ve bir sorun olmadığını üstelik garantisinin bitmiş olduğunu söylediler. Halbuki ekran görüntüsü alarak %50 den %1 e 2 dk içinde düştüğünü fotoğraflamış ve göndermiştim. Ve sorunumun başlangıcının 5 aydır olduğunu ve 1 ay geçme süresinin aranmaması gerektiğini söyledim ama önemsemediler. Üstelik telefonum geri geldiğinde alttaki minik vidalardan birisi eksikti. Apple Türkiye’yi aradım ve tüm detayları anlattım. ”İnsiyatif Kullanabilen” bir yetkili bayana yönlerdirdiler ve tekrar anlattım. Beni Ataşehir’de yetkili bir servise yönlendirdi ve takipçisi olsu. 20 gün sonra telefonum tamamen yenisi ile değişti ve eşim kullanıyor. iPhone 7 aldım tabiiki bu arada..20 Gün telefonsuz yapamazdım..:)

  17. iphone 6s pil değişim programına katılan var mı? varsa bilgi verebilirmisiniz?
    sadece pil mi değişiyor yoksa cihazmı değişiyor? ve aynı gün içinde hallediliyor mu?
    şehir dışından gelmem gerekiyor o gün içinde apple store değişimi yapıyor mu?

  18. 3 gün önce telefonumu batarya değişimi için Kadıköy Genpa’ya götürdüm, pili 4-5 gün içerisinde değiştirebileceklerini söylediklerinde, bu süre zarfında bana bir telefon verip vermeyeceklerini sordum. Mümkün olmadığını söylediler. Peki öyleyse siz “üretici firmadan pil talebi” oluşturun o süre zarfında ben telefonumu kullanayım stoklarınıza pil geldiğinde getireyim dedim, yok o da mümkün değil dediler. Sorunun üretim arzası olduğunu ve bu şekilde bir çözümün mantıklı olmadığını söylesemde telefonu bırakmaktan başka bir çarem kalmadı.

    Neyse sonra akasya apple store gittim. Durumu anlattım neden bir telefon vermiyorsunuz, 1 hafta boyunca insanların bir sürü işleri oluyor telefon üzerinden çözmeleri gereken bu durumu niçin dikkate almıyorsunuz diye sordum? verilen cevap çok ilginç geldi bana; güya apple aslında bu tip durumlarda kullanıcıya bir telefon vermek istiyormuş ancak türkiyedeki mevcut yasalar nedeniyle bunu yapamadıklarını söyledi. Açıkcası bu tip bir değişim programını daha planlı ve müşteriyide mağdur etmeden planlayabilirlerdi. Garip garip cevaplar vermek yerine mesela;

    -Tüm herkes (6s kullananlar için diyor) pil değişimi için servise gelirse biz onlara yetecek kadar telefonu nereden bulucağız? (genpa daki çalışan)
    -Az önce bahsetttiğim gibi idareten verilecek telefonun önünde yasal engeller varmış (apple)
    -Üstelik biz en erken 10 günde değiştiriyoruz Genpa iyi bile demiş….

  19. son zamanlarda pil değişim programı için 6s telefonunu veren var mı? Varsa eğer kaç gün içinde geri teslim ettiler bilgi verebilir misiniz?

    • Turkcell’den aldığım ve akşam tam şarjda iken sabah şarjı %20 düzeyine inen 6S telefonu 08.08.2017 de Genpa’ya gönderdim. Garanti kapsamında pil değişimi yapılıp bir haftada geri gönderildi. Beklediğim gibi bir sonuç olmadı. 3 saatte beklemede %75 düzeyine düştü. Aynı anda şarjdan çıkardığım Iphone 7 ise %92 de. Umarım yardımcı olmuştur.

  20. 6 s telefonumun üretim aşamasında pilleri havayla temas ettigi için fabrikasyon hatası yani şarzım %40 larda felan telefon küt kapanıyordu neyse apple destegi aradım çok ilgili davrandılar telefonumun pilini garantiden degiştirebilecegimi söyleyerek yetkili servise yönlendirildim neyse uzatmayım yetkili servisi aradıgımda bana telefon pilimin 15 günde degişecegini söylediler yanlış yazmadım bu devirde bir pili degiştirmek için telefon 15 gün serviste kalacakmış peki ben 15 gün telefonsuz ne yapacagım dedim yedek cihaz verebileceklerini söylediker önce çok sevindim tamam deddim yalnız 120 tl ücreti var dediler ben depozito sandım hani telefonu verince 120 tl mi geri alacagım degilmi dedim hayır cihaz kirası dediler böyle bir saçmalık olurmu hem hatalı üretim yap hem telefonuma 15 gün el koy üste para verecegin yere bide 120 tl iste hiççç yakışmadı apple tüketici haklarına şikayet etmeyi düşünüyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz