Ana Sayfa Haberler Apple’dan iPhone 6 Plus için Multi-Touch Tamir Programı

Apple’dan iPhone 6 Plus için Multi-Touch Tamir Programı

0

Apple, iPhone 6 Plus’larda görülen ve yabancı kaynaklarda “Touch Disease” olarak adlandırılan durum için bir tamir programı duyurdu. Bu ilk olarak iFixit tarafından bir blog post ile duyurulmuştu.

sihirli-elma-ifixit-touch-disease-iphone-6-plus.jpg

Bu sorun öyle görünüyor ki iPhone’un defalarca sert bir zemine düşmesi sebebiyle oluşuyor, ekrana bastırıldığında ortaya çıkıyor ve ekranın multi-touch özelliğini etkiliyor.

Ekranın çalışmasında zorluk çıkartan ve üst kısmında gri bir bant oluşmasına sebep olan bu sorunla ilgili olarak Apple bugüne kadar sadece cihaz değişimi ile bir çözüm üretebiliyordu. Ancak iPhone 6 Plus şikayetleri artmış olacak ki, Apple bu can sıkıcı durum için daha uygun maliyetli bir tamir programı yayınladı.

sihirli-elma-touch-disease-iphone-6-plus-1.png

Eğer iPhone’un ekranı kırıl değilse, cihazın çalışmasında bir problem yoksa, Apple tüm cihazı değiştirmeden sadece 520 TL tamir ücreti ile bu sorunu çözebiliyor. (ABD’de $149)

Apple, daha önce bu sebeple Apple’a ulaşmış ve daha yüksek ücret ödemiş kişilerle de iletişime geçiyor ve ücret iadesi yapıyor. Eğer siz de bu sebepten daha önce Apple’a ulaştıysanız, Apple ile tekrar iletişime geçmeniz iyi olabilir.

Benzer bir şey benim başıma iPhone 5 pil değişim programında gelmiş, Apple’dan ücret iadesi almıştım. 🙂

iFixit’e göre iPhone 6 Plus’lardaki bu sorun, iPhone 6s Plus’larda yaşanmıyor, çünkü Apple kullanılan parçalarda bir değişime gitmiş.

Tamir Programı Detayları

  • GSM operatörleri bu program kapsamında hizmet sunmuyor.
  • Apple veya Apple Yetkili Servislerine konuyla ilgili olarak ulaşabilirsiniz.
  • Tamir programı sonrası garanti ise, iPhone’un ilk satın alma tarihinden itibaren 5 yıl sonrasına kadar geçerli oluyor.

Programla ilgili detaylı bilgi için Apple’ın tamir programı sayfasına göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz