Ana Sayfa iOS Beta severler için: iOS 10.3 ve macOS Sierra 10.12.4 Açık Beta 1’i...

Beta severler için: iOS 10.3 ve macOS Sierra 10.12.4 Açık Beta 1’i indirdiniz mi?

9

Birkaç gün önce Apple iOS 10.3 ve macOS Sierra 10.12.4 için açık beta sürümlerini duyurdu. Böylece iOS ve Mac cihazlarında beta sürümleri kullanmayı sevenler her iki yeni sürümü de indirip test edebiliyorlar.

sihirli-elma-public-beta-0.jpg

iOS 10.3 Açık Beta 1

iOS 10.3 ile gelecek olan yeniliklerle ilgili detaylar için iOS 10.3 Beta 1 Yayınlandı: İşte Yeni Özellikler yazısına göz atabilirsiniz.

Birkaç gündür kullandığım yeni beta, açıkçası pil performansı konusunda beni üzüyor. Sebebini anlayamadığım bir şekilde normalden daha hızlı tükenen bir pil, ve daha çok ısınan bir iPhone sahibi oldum.

Bu sebeple iOS 10.3 Beta 1’i şu anda önermiyorum. Ancak Beta sürüm olduğu için elbette bu gibi durumlar çok normal ve muhtemelen iOS 10.3 yayınlanana kadar çözülecektir.

sihirli-elma-public-beta-1.png

macOS Sierra 10.12.4 Açık Beta 1

macOS Sierra 10.12.4 için kayda değer tek değişiklik bir süredir iOS ailesinde de olan Night Shift özelliğinin sonunda Mac ailesine de gelmesi. Night Shift özelliği iOS ailesine geçtiğimiz sene Mart ayında iOS 9.3 güncellemesiyle gelmişti.

Mac için de artık gün batımından gün doğumuna kadar Night Shift özelliğini kullanmak, ve gözlerimizin daha yumuşak ışık ile zorlanmamasını sağlamak mümkün olacak.

sihirli-elma-public-beta-3.png

Tabi bu da f.lux adlı uygulama için biraz kötü bir haber…

Güncelleme: Night Shift ayarları Sistem Tercihleri > Ekranlar altında şu şekilde yer alıyor.

Ekran Resmi 2017-01-28 10.28.10

Beta sürümleri nereden ve nasıl yükleyebilirim?

Apple’ın yukarıda bahsi geçen beta sürümlerini https://beta.apple.com/sp/betaprogram adresine giderek Beta programa kaydolduktan sonra yükleyebilirsiniz.

Önce cihazınıza beta sürümler için bir profil dosyası yüklemeniz gerekiyor, sonrasında ise iOS’te Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme içerisinden iOS 10.3 Public Beta 1’i ve Mac’te App Store içerisinden macOS Sierra 10.12.4 Public Beta 1’i görebilir ve yükleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. Uzun zamandır macOS beta programına kayıtlıyım, 10.12.4’ü de yayınlandığı gibi kabul ettim yükledim. Üstelik gündelik işlerimi yaptığım Macbook Air cihaza!

    Herhangi bir sıkıntısı olmadı.

    Release notlarında net bir açıklama yoktu, ben de internetlerden özellikle araştırmamıştım. Night-shift geldiğinden haberim de olmamıştı böylece, şimdi okuyunca aktifleştirdim. Teşekkürler! 🙂

      • olabilir, ama keşke bunu belirselerdi! Açıkçası yalnızca o özelliği merak ettiğimden betaya geçmiştim. Uzun zamandan beri F.Lux uygulamasını kullanıyorum zaten ve aşırı derecede memnunum gerçi de, 3. parti uygulamaya gerek bırakmayan bu özelliği, ekran ayırt etmeden tüm Sierra kullanıcılarına vermeliydiler diye düşünüyorum zira ne sisteme ek bir yük getiriyor ne de varlığı ile yokluğu (boyut olarak) belli oluyor. Garipsedim açıkçası…

        • Neticede beta bu, resim bir sürüm olmadığı için detaylı açıklama girmiyorlar. Beta yükleyerek bunları kabul etmiş oluyoruz.

          Diğer yandan NightShift yalnızca retina ekran değil, Early 2015 Macbook Air’de çalışıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz