Ana Sayfa Haberler iPhone X ve iPhone 8’de EVS billur gibi ses

iPhone X ve iPhone 8’de EVS billur gibi ses

0

Aramalar sırasında LTE verilerini kullanarak gelişmiş ses kalitesi sunan HD Voice, Apple cihazlarında iPhone 6’dan beri kullanılıyor. iPhone 8 ise EVS ile bu teknolojiyi bir adım öteye taşıyor.

Habere ilk olarak 9to5Mac’te denk geldim. Sitede bir Japon haber ajansına dayandırılan kaynaklarla iPhone 8’in Enhanced Voice Services(EVS) teknolojisini desteklediği yazıyor. Üstelik bu desteğin arkasında İngiliz telefon operatörü EE var.

Makotakara, Japon telekominasyon şirketi KDDI ile Engadget Japan içinyaptığı bir röportajda bu bilgilere değinmiş: ”Engadget Japan’a göre, KDDI Başkanı Takashi Tanaka kendisiyle yapılan özel bir röportajda iPhone 8 ses kodeği ‘EVS’ özelliğine sahip.”

Teknik detaylara girecek olursak, EVS sesli aramaların frekans aralığını 7 kHz üst limitinden 14,4 kHz’ye kadar çıkarıyor ve aynı zamanda aramaların güvenilirliğini de artırıyor.

İngiliz operatör EE ”Enhanced HD Voice” denilen ve sadece iPhone 8 ve 8 Plus’ta kullanılabilir olan özelliği ile övünüyor. Bu da muhtemelen kendi EVS özelliği için koyduğu bir isim. Amerikalı operatörler EVS’yi diğer telefonlarda da zaman zaman desteklediler, bu nedenle tüm büyük operatörlerin iPhone 8’e bunu sunmasını bekleyebiliriz.

iPhone 8’in EVS desteğiyle gelmesi aslında daha merak edilen bir habere kapı aralıyor: Kuşku yok ki iPhone X de EVS desteğine sahip olacak!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz