Ana Sayfa Apple Apple = Microsoft + Samsung + bir miktar para

Apple = Microsoft + Samsung + bir miktar para

0

“Holosko artı bir miktar para” formülünü Interbrand’in dünyadaki en değerli markaları listelediği yıllık rapora uyarladığımızda, sonuç böyle çıkıyor.

Interbrand, dünyanın en büyük şirketlerinin marka değerini her yıl bıkmadan, usanmadan listeliyor. Son beş yıldır zirvede tahmin etmesi oldukça kolay bir marka var. Bu yıl da sonuç değişmedi. Ancak işin dikkat çekici yanı, Apple ve rakip olduğu diğer markalarla arada marka değeri açısından ortaya çıkan uçurum.

Zira Apple’ın 2017 için hesaplanan marka değeri 184,15 milyar dolar ve bu miktar; Microsoft, Samsung ve Facebook’un marka değerleri toplamından fazla. Aşağıdaki görselde bu durumu inceleyebilirsiniz:

Kaynak: BusinessInsider

Markaların değeri belirlenirken, marka bünyesindeki ürün ve hizmetlerin mali başarısı ve tüketici tercihleri üzerinde markanın oynadığı rol gibi unsurlar göz önüne alınıyor.

Beş yılın şampiyonu Apple’ın bu tahtı ne kadar koruyacağı ise belirsiz. Çünkü Apple bu yıl marka değerinde yüzde 3’lük bir artış görürken, Facebook neredeyse yarı yarıya sıçrama yaşamış. Amazon’da yüzde 29, Adobe’da bile 2016 yılına göre yüzde 19’luk artış görülüyor.

iPhone X gibi güçlü inovasyonların Apple’ın marka değerine katkı sağlayacağı gün gibi ortada. Buna karşın, diğer şirketlerin de eli armut toplamıyor; Google, Facebook ve Microsoft boş durmuyor. Şirketler arasındaki bu güçlü rekabetin asıl kazananı ise hiç kuşkusuz bir tüketiciler oluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz