Ana Sayfa Apple Apple dünyasında haftanın özeti – 1

Apple dünyasında haftanın özeti – 1

3

Bu haftadan başlayarak haftanın özetini kısa yazılarla sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Deneyelim bakalım güzel oluyor mu? 🙂

İşte bu hafta Apple dünyasında dikkatimi çeken bazı haberler:

19 Eylül’de yayınlanan iOS 11’in yüklenme oranı %25’i görmüş bile. Bu rakam geçtiğimiz senelere kıyasla biraz daha düşük. Ancak genelde insanlar bir süre daha bekliyor, yeni sürümlerden ve bazı hatalar temizlendikten sonra geçiş yapmayı tercih ediyorlar. Siz geçtiniz mi iOS 11’e? 🙂

Apple, Siri ve Spotlight’taki web aramalarını Bing’den Google’a kaydırdı. Son kullanıcı olarak pek bir şey farketmek zor, ancak Bing adına üzücü…

Apple Park’ın son halini görebileceğimiz güzel bir video daha geldi. Artık inşaat halinde bir alan değil, bitmek üzere olan bir binayı ve çevre düzenlemesini görüyoruz. Daha önceki videoları izlemiş olsanız bile bu videoya mutlaka göz atmalısınız diye düşünüyorum.

iOS 11 ile birlikte fotoğraf ve video formatları da daha az yer kaplaması için değişti. Ancak başka online servislerle uyumlu olması için hala eski formatlara ihtiyacınız varsa Ayarlar > Kamera > Biçimler içerisinden En Uyumlu seçimini yapabilirsiniz.

Face ID sayesinde insanlar 8.5 milyar saat zaman tasarrufu yapabiliyor! 🙂

Google’ın ve Apple’ın ofis paketlerini sevmiyor ya da kullanamıyorsanız gelecek sene ortası gibi Microsoft Office 2019’u yayınlayacak. Umarım Mac sürümlerini de geciktirmeden çıkartırlar.

Şimdiye kadar satışa sunulmuş tüm iPhone’ları içeren nefis bir fotoğraf… Tek eksik var: iPhone X 🙂

Every iPhone. ?? #iphone8 #iphone

A post shared by Rene Ritchie (@reneritchie) on

Apple, çok küçük bir güncelleme yayınladı. iOS 11.0.1 sürümünde hata düzeltmeleri dışında önemli bir detay yok.

iPhone X, üzerindeki 3D sensörler sebebiyle oldukça kısıtlı şekilde üretilecek gibi görünüyor. Ön siparişleri 27 Ekim’de başlayacak ve 3 Kasım’da satışa sunulacak iPhone X, muhtemelen gelen siparişlerle birlikte Aralık veya Ocak aylarında teslim tarihlerine dönüşebilir.


Bir yandan da iPhone X’in 2007’den beri ilk incelemeleri en çok beklenen iPhone olduğunu söylemek gerekiyor. Yani müthiş bir merak ve beklenti var. 🙂 İnceleme ürünü elime geçer mi bilemiyorum, ama ilk inceleme yazılarının çok okunacağını garanti edebilirim. 🙂

Apple, Touch ID’de olduğu gibi Face ID’deki yüz bilgilerinin asla ne Apple ne de geliştiriciler tarafından öğrenilemeyeceğini paylaştı. Tıpkı Touch ID’de olduğu gibi tüm yüz bilgileri de cihaz üzerindeki güvenli bir çipte tutuluyor olacak.

Tam Apple dünyasında olmasa da, rekabetteki firmalara da arada yer vermek iyi olabilir değil mi? 🙂 Amazon, Echo cihazlarını güncelledi ve Apple’ın HomePod öncesinde farklı fiyat seviyelerine yerleştirdi.


Spotify mı Apple Music mi? Ben bir süredir hem fiyat farkı hem de Watch üzerinden kullanabildiğim için Apple Music’e geçtim. Şu anda Apple Music kullanan 30 milyon kişiden biriyim. Sizin müzik için tercihiniz ne?

Apple sessiz sedasız şirket satın almalarına da devam ediyor. Birkaç gün önce Regaind adlı şirketi satın alan Apple, firmanın fotoğraf işleme konusundaki yeteneklerinden faydalanacak gibi görünüyor. Aynı pozu 5 defa çekip sadece en güzel 1 tanesini seçip saklamak daha iyi olmaz mı? Ya da ‘tekne ve bebek içeren fotoğrafları bul’ dediğimizde karşımıza gelseler? Veya Anılar özelliğine yapılacak yeni eklemeler iyi olmaz mıydı? 🙂

Bu haftanın Apple dünyasından ilgimi çeken haberleri kısaca böyle. Herkese iyi pazarlar… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. 90ların hacker kültürü üzerinden yürüyen ve napster yöneticisi tarafından yönetilen Spotify yerine sanatçıya ödeme yapan Music e geçtiğini için tebrikler.

    Bir kargo firması olan Amazonun yaptığı cihazdan çok HomePod’u bekliyoruz. İlk başta Türkçe olmayacak gözüküyor, acaba update ile sonradan Türkçeleştirilebilir mi önceden alsak merak ediyorum.

      • Ücretsiz kullanımı çok yoğun olduğu için spotify üzerinden dinlenen parçalardan sanatçılara daha az pay gitmektedir. Ayrıca yoğun reklamlardan dolayı kazanç modeli sanatçı odaklıdan çok reklam veren odaklı olarak gelişmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz