Ana Sayfa Apple App Store “öne çıkan” listelerinin arka planında neler oluyor?

App Store “öne çıkan” listelerinin arka planında neler oluyor?

0

iOS 11 güncellemesi gelmeden önce de iPhone ile App Store’a her giriş yaptığımda aklıma aynı şey gelirdi: “Öne Çıkan Uygulamalar” ya da “Yeni Oyunlar” gibi listelerde yer alan oyunlar, spot ışıklarından ne ölçüde istifade edebiliyor?

Business Insider’da yer alan bir haber adeta soruma yanıt oldu. Yakın zamanda 18 farklı ülkede “Beğendiğimiz Yeni Çıkan Oyunlar” listesinde yer alan Medals of War adlı yapım, geliştiricisinin pazar değerine adeta kaldıraç etkisi yaptı.

Türkiye’de henüz App Store‘da yayınlanmamış olan Medals of War’u geliştiren Finli oyun şirketi Nitro Games, Apple’ın “Yeni Çıkan Oyunlar” listesine girdikten bir gün sonra hisse değerlerinde tam yüzde 37’lik bir artış gözledi. Başka bir deyişle, Apple’ın öne çıkardığı oyun, geliştirici şirketin değerini üçte bir oranında artırdı.

Habere göre Nitro Games bununla ilgili bir basın bülteni yayınladı ve şirket CEO’su Jussi Tahtinen, Apple’ın sağladığı görünürlüğün bu ilk büyük yapımlarında büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Medals of War 19 Eylül’de App Store üzerinde yayınlandı. Ancak satışa çıktığı 77 ülke arasında şimdilik Türkiye bulunmuyor.

App Store listeleri altın değerinde!

Apple tarafında ise başka bir öykü var: iOS 11 ile birlikte uygulama mağazası App Store tepeden tırnağa yenilendi. Her gün daha çok içerik, daha fazla liste ile karşılaşıyoruz. Üstelik Apple vitrin için reklam almaya başladı. Nitro Games’in yaşadığı başarı, aynı zamanda Apple’ın reklam alanlarının değerini göstermesi açısından da önem taşıyor.

App Store’daki listelerin ve herhangi bir formda “öne çıkarılmanın” geliştiriciye sağladığı değer artık somut verilerle ortada. Bakalım bu durum, mağazayı dolaşırken daha fazla reklama maruz kalmamızla sonuçlanacak mı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz