Ana Sayfa Apple Apple, Wi-Fi güvenliğini aşan KRACK adlı açığın güncelleme ile önüne geçti

Apple, Wi-Fi güvenliğini aşan KRACK adlı açığın güncelleme ile önüne geçti

0

Kablosuz ağ bağlantısı şifreleme yöntemlerinin en çok kullanılan ve en güvenli protokolü WPA2, KRACK adı verilen bir yöntem ile kısa zaman önce aşılmıştı. Böylelikle dünyadaki WPA2 protokolü kullanan bütün cihazlara sızılabilmesine imkan veren KRACK için başta modem üreticileri ve teknoloji devleri güncelleme yayınlamaya başladılar.

Eğer hızla kapatılmazsa, dünyanın en büyük dijital felaketlerinden birine imkan tanıyacak olan bu açık, teknoloji firmalarını harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde sistemleri için güncelleme yayınlayan Microsoft’u Apple da takip etti.

Apple’dan gelen açıklamaya göre WPA2 Wi-Fi protokolü için büyük tehlike arz eden KRACK saldırısından korunmak için, iOS, watchOS, tvOS ve macOS güncellemesi yapıldı. Böylelikle Apple ürünlerine sahip kullanıcılar, KRACK saldırısından etkilenmeyecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz