Ana Sayfa Apple Apple ID artık iCloud Mail ile kullanılabiliyor

Apple ID artık iCloud Mail ile kullanılabiliyor

10

Apple Kimliği’ni artık @iCloud.com, @me.com veya @mac.com ile kullanabilirsiniz. İşte Apple ID’yi iCloud e-posta adresi ile kullanmanın yolu.

iPhone, iPad, Apple WatchMac/MacBook ve Apple TV modellerinde uygulama indirmek, iCloud ile verileri saklamak ve senkronizasyon işlemi için Apple ID kullanmanız gerekiyor. Bu zamana kadar Apple, kullanıcıları 3. parti mail servislerine yönlendiriyordu.

Cupertinolu teknoloji devi Apple, bugün sessiz sedasız yayınladığı yönergeler ile Apple Kimliği’ni; Gmail, Yahoo veya Outlook gibi 3. parti e-posta servisleri yerine iCloud Mail ile kullanma imkanını kullanıcılara sağladığını duyurdu.

Bu girişimin 3. parti mail servislerini Tracking yani izlenme olayından dolayı tercih etmeyenler için sevindirici bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Peki, Apple ID’nizi nasıl iCloud Mail servisi ile değiştireceksiniz?

iCloud Mail’i Apple ID olarak kullanma

iCloud Mail adresleri olan @iCloud.com, @me.com veya @mac.com‘u Apple Kimliği’niz olarak kullanmak için iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki iOS cihazınızdan kolayca yapabileceğiniz yöntem.

iOS’te Apple ID değiştirme

  1. Adım: Aylar bölümüne girin.
  2. Adım: Ayalar’da en üst bölümde yer alan Ad ve Soyad seçeneğine tıklayın.
  3. Adım: Bu bölümden ise “Ad, Telefon Numarası, E-posta” bölümüne tıklayın.
  4. Adım: “Şuradan ulaşılabilir” bölümünden 3. parti e-posta servisini silin ve devam seçeneğine tıklayın.
  5. Adım: Devam seçeneğine tıkladıktan sonra kullanmak istediğiniz @iCloud, @me veya @mac e-posta servisini girin.

Diğer bir yöntem ise web sitesinden değiştirmek. Bunun için;

  1. Adım: Appleid.apple.com adresine gidin ve Apple ID’niz ile oturum açın.
  2. Adım: Hesap bölümünden Düzenle seçeneğine tıklayın.
  3. Adım: Apple ID’nizin altında “Apple Kimliğini Değiştir” bölümü yer alacak buna tıklayın ve Apple ID’nizi  @iCloud, @me veya @mac e-posta servisi ile değiştirin.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra Apple Kimliği‘nizi, iCloud Mail servisleri ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Gizliliğe önem veren Apple’ın bu hamlesinin, oldukça yerinde bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şu an için Apple Kimliği’nize kayıtlı olan [email protected] mail adresinizi değiştiremediğinizi belirtelim. Umarız Apple ilerleyen aylarda daha önce alınmış @iCloud.com mail adresini değiştirme imkanını sunar.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. Haberin son paragrafından hiçbirşeyi anlamadım..

    Şöyle ki “Bu işlemleri uyguladıktan sonra Apple Kimliği‘nizi, iCloud Mail servisleri ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Gizliliğe önem veren Apple’ın bu hamlesinin, oldukça yerinde bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şu an için Apple Kimliği’nize kayıtlı olan [email protected] mail adresinizi değiştiremediğinizi belirtelim. Umarız Apple ilerleyen aylarda daha önce alınmış @iCloud.com mail adresini değiştirme imkanını sunar.” diyor son paragraf.. Acaba @iCloud ile [email protected] arasında ne fark var belirtmemiş..

  2. kullandığım macbook air üzerinden değişiklik yaptığımda,daha sonra iPhone üzerinde bu değişikliğinde otomatik olarak gerçekleştiğini gördüm. başka deneyen varmı

  3. Bu arada,facetime üzerinde de değiştirmeniz gerekebilir. Ben değiştirdim,fakat ulaşılabilir kısmındaki eski mail adresine, karşı tarafdan yapılan aramalarda sorun çıkma ihtimaline karşılık dokunmadım

  4. Olay kısaca şu. Daha önceden almış olduğunuz Apple kimliğindeki Mail adresi değiştirilemiyordu.
    Bilindiği üzere APPLE kimliği almak için bir mail adresi gerekiyordu. Ve o anda kullandığınız mail adresiniz apple kimliği oluyor ve daha sonra değiştirilemiyordu.Yani iCloud mail hesabınızı istesenizde apple kimliği olarak kullanamıyordunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz