Ana Sayfa Haberler 5 Kasım 2017 Apple dünyasında haftanın özeti

5 Kasım 2017 Apple dünyasında haftanın özeti

1

Bu haftanın elbette en önemli haberleri cuma günü piyasaya çıkan iPhone X ile ilgili. Ancak önce Youtube fenomenlerine, sonra basına, sonra da ön sipariş verenlere ulaşan iPhone X, tüm haftanın teknoloji gündemini domine etti desek yanlış olmaz sanırım. 🙂

İşte benim gözüme takılanlar…

Detaylara geçmeden önce, iPhone X lansmanını Apple’ın gözünden görmek isterseniz buraya bakmanız yeterli. Çok hoş kareler var! 🙂

Face ID ile başlayalım, çünkü çok tartışmalı, çok konuşulan ve en çok merak edilen özellik. Üzerine çok yorum yapılacak olsa da, birkaç tane hoşuma giden ilginç yorumu şöyle paylaşıyorum:

Face ID önemli bir geliştirme, çünkü işleri kolaylaştırırken, güvenliği arttırıyor…

Touch ID varken bir bildirimi açmak istediğinizde bildirime ve Touch ID’ye ayrı ayrı dokunmanız gerekiyor. Face ID ile sadece bildirime dokunmanız yeterli.

Her ne kadar ilk inceleme ve değerlendirmelerde hem Face ID hem de iPhone X hemen hemen herkesi etkilemeyi başarıyorken, hatta ikizleri bile ayırabiliyorken, bazen de kardeşleri karıştırdığı böyle ilginç videolar çıkabiliyor ortaya. 🙂

Bu arada Apple da iPhone X ile ilgili tüm yenilikleri içeren çok basit ve anlaşılır bir video yayınladı. Mutlaka göz atmanızı öneriyorum.

Uygulama geliştiriciler için ise Face ID’ye geçiş çok kolay, çünkü Touch ID kullanan uygulamalar otomatik olarak Face ID’ye uyumlu oluyor. 🙂 İşte 1Password adlı uygulamanın ne kadar kolay ve pratik çalıştığının bir örneği.

İlk iPhone‘dan beri en çok heyecan yaratan iPhone X, elbette iFixIt tarafından açıldı ve incelendi. İlk defa bir iPhone’da çift parçalı pil kullanan Apple’ın bu yeni cihazının içini de görmek isteyenler buraya göz atabilirler.

iPhone X haber fırtınası içerisinde en eğlenceli haberler ise Animoji ile yapılan karaokeler! 🙂

Apple için haftanın bir diğer olumlu haberi ise çeyrek sonuçları oldu. Apple geçtiğimiz çeyrek gibi bu çeyrekte de iyi bir performans gösterdi ve gelecek çeyrekte yeni bir rekor kıracağının sinyallerini verdi bile.

Bu hafta biraz geç kaldım, kusura bakmayın. İyi pazarlar… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz