Ana Sayfa iOS Notcho ile iPhone X’in çentiğini gizleyin

Notcho ile iPhone X’in çentiğini gizleyin

0

Notcho uygulaması ile iPhone X’in çentiğini (notch) gizleyebilirsiniz. Çentikten dert yanan iPhone X sahiplerinin dermanı bu uygulama olacak gibi görünüyor. 

iPhone X ile tam ekran tasarımına geçiş yapılırken, Apple tasarım konusunda tavizler vermişti. Ahize, Face ID’nin çalışması için gerekli olan TrueDepth kamera sistemi ve sensörler, gizlenemeyeceği için; ekranın üst bölümünde notch yani çentik adı verilen çıkıntılı bir tasarım kullanılmıştı. Bu çentiği gizlemeye yarayan Notcho isimli uygulama App Store’daki yerini aldı.

Notcho ile çentiği gizleyin

Çentik gizleyen uygulama; iOS sistemine doğrudan müdahale edemeyeceği için çentiği duvar kağıdına uyguladığı efekt ile görünmez hale getiriyor. Uygulamayı yükledikten sonra; kullanmak istediğiniz duvar kağıdını seçiyorsunuz. Uygulama duvar kağıdınızı otomatik olarak çentik için optimize edip üst bölümü oval bir şekil ile siyah rengine boyuyor.

17 MB büyüklüğündeki uygulama App Store’da ücretsiz olarak yer alıyor. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak uygulamayı indirebilirsiniz. Son olarak uygulamanın iOS 11 ve üzeri tüm iPhone, iPad ve iPod touch modellerinde çalıştığını belirtelim.

Uygulamayı indirmek için tıklayın


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz