Ana Sayfa iOS YouTube uygulamasında şarj sorunu!

YouTube uygulamasında şarj sorunu!

0

YouTube, iPhone’un şarjını çabuk tüketmesiyle gündeme geliyor. Peki, bu sorun nasıl düzeltilir? 

YouTube, aldığı son güncelleme ile iPhone X’in ekran boyutu ile uyumlu hale gelmişti. Sadece iPhone X‘in ekranı için güncelleme yapıldığı düşünülen uygulamasının, bozulduğu ortaya çıktı. YouTube uygulamasının son sürümünü kullananlar, çeşitli forumlarda iPhone’un şarjının hızlı tükendiğini dile getirmeye başladı. Bu durumu kanıtlayan ekran görüntüleri ise hızla yayıldı.

YouTube, şarjı sömürüyor

Paylaşılan ekran görüntülerine göre; 4 dakikalık YouTube uygulamasının kullanımı, diğer uygulamalar bazında %80‘lik bir batarya tüketimi yaşatıyor. Bu durumun normal olmadığı aşikar. %80’lik kullanım en azından 3-4 saatlik bir kullanım ile gerçekleşebilecekken sadece 4 dakikada olması, uygulamanın kodlarında yapılan büyük bir hatanın neticesinde ortaya çıkıyor.

Aktarılan bilgilere göre; Google’ın yazılım mühendisleri bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Hatta bu sorunu çözdüğü söylenen güncelleme bugün App Store‘daki yerini hızlı bir şekilde aldı. Ancak henüz bu sürümün, batarya tüketimi sorununu çözüp çözmediği henüz bilinmiyor.

Eğer son güncelleme ile de batarya tüketiminde bir iyileşme görmüyorsanız; uygulama yerine YouTube’u Safari üzerinden kullanmayı deneyebilirsiniz. Mobil arabirimi ile neredeyse aynı olan web arabirimi, kullanım açısından zorluk çıkarmayacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz