Ana Sayfa Apple Apple podcast analiz hizmetinin beta sürümünü yayınladı

Apple podcast analiz hizmetinin beta sürümünü yayınladı

0

Apple geçtiğimiz yaz gerçekleştirdiği geliştirici konferansında Apple podcast uygulamasını kullanan yayıncılara dahili bir analiz hizmeti sunacağını duyurmuştu. Analiz hizmetinin beta sürümü bugün yayınlandı.

Yayıncılar yeni servisle birlikte dinleyicilerin kullanım alışkanlıklarına dair istatistiklere ulaşabilecekler. Bunlar arasında yayının ne kadar dinlendiği, ortalama dinleme süresi gibi genel verilerin yanı sıra indirme sayısı, dinlenilen cihaz, dinlenilen zaman aralığı gibi detaylı veriler de mevcut. Hatta ilk kez bir bölümü dinleyen kullanıcıların dinlemeyi tam olarak nerede kestiğini belirten bir veriye dahi ulaşılabiliyor.Dinleyicilerin verileri demişken Apple bu konuda da gizliliğe önem verdiklerini belirtmeden geçmiyor. Yeni analiz hizmeti yayıncılara kullanıcının genel eğilimleri hakkında bilgi verecek ancak bireysel bir kullanıcı hakkında detaylı bilgilere ulaşılmasına izin vermeyecek.

Podcast yayıncıları uzun bir süredir Apple’dan bu tarz bir analiz aracı istiyorlardı. Apple ise podcast yayınlarının artan popülaritesine rağmen uygulamasına pek bir ilgi göstermiyordu.

Neyse ki bu durum iOS 11 ile birlikte değişti. Podcast uygulaması yeniden tasarlandı ve tüketici odaklı yenilikler getirildi. Yayıncılar için çıkarılan yeni analiz aracıyla da birlikte podcast uygulaması evriminin büyük bir kısmını tamamladı diyebiliriz.

Yeni analiz hizmetinin istatistikleri takip etmenin yanı sıra yayıncının reklam veren ile olan ilişkisini de güçlendirmesi bekleniyor. Neticede yayıncılar ellerindeki somut ve detaylı verilerle içeriklerini daha kolay pazarlayabilecekler. Böylelikle daha zengin içeriklerle daha geniş kitlelere hitap etmenin kapısı aralanmış olacak.

Beta sürümünde olan analiz servisinin sadece iOS 11 ve iTunes 12.7 yüklü cihazlardan veri toplayabileceğini de eklemeden geçmeyelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz