Ana Sayfa iOS iOS ve macOS uygulamaları birleşiyor

iOS ve macOS uygulamaları birleşiyor

0

Apple, iOS ve macOS uygulamaları için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Yakında çapraz platform kavramı Apple ekosistemine gelebilir.

iOS’in uygulama mağazası olan App Store‘un, macOS’in uygulama mağazası Mac App Store‘a göre daha fazla uygulama ve oyunu barındırması ile daha popüler olduğu bir gerçek. Ancak Apple’ın, bu dengesizliği önlemek ve çapraz platform kavramını ekosistemine dahil etmek için çalışmalara başladığı bugün ortaya çıktı. Peki, nedir bu çapraz platform desteği?

iOS ve macOS uygulamaları birleşiyor

Bildiğiniz gibi iOS‘te bile uygulama geliştirme iPhone ve iPad olarak ikiye ayrılıyor. Geliştiriciler iPhone için ayrı iPad için ayrı uygulama geliştirebiliyor ve bunları ayrı ayrı satabiliyor. Söylenenlere göre; Apple’ın yeni sisteminde geliştirici evrensel bir uygulama yazabilecek ve bu uygulama iOS ve macOS‘te çalışabilecek.

iOS ve macOS için küçük çaplı uygulama geliştiren Steven Troughton-Smith konuyla ilgili, “Bu değişiklik, Apple’ın şimdiye kadar yazılım platformunda yapacağı en büyük değişiklik olacak” diyor.

Apple, bu hamlesi ile Mac App Store‘daki uygulama ve oyun çeşitliliğini arttırdığı gibi geliştiricilerin üzerindeki yükü de hafifletecek. Geliştiricilerini her zaman ön planda tutan Apple’ın çapraz platform desteğini 2018 yılında düzenlenecek olan WWDC 18 etkinliğinde duyurması bekleniyor. Çapraz platform destekli uygulamaları ise en erken 2019 yılının ilk çeyreğinde görebileceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz