Ana Sayfa iOS App Store’daki oyunların kutu açma politikası değişti

App Store’daki oyunların kutu açma politikası değişti

0

Apple, App Store’da yer alan oyunların paket / kutu açma politikasını değiştirdiğini açıkladı. Artık geliştiriciler kutuların içerisinden ne çıkacağını belirtmek zorunda.

Mobil oyun geliştiricileri Free to Play (F2P) adı verilen sisteme geçiş yapalı uzun zaman oldu. Ücretsiz olarak sunulan oyunların içerisinde yer alan uygulama içi satın alma seçenekleri ile yüzü gülen geliştiriciler, yeni güne Apple’ın kutu açma politikası ile uyandı.

Kutunun içerisinden ne çıkacak?

Bildiğiniz gibi bazı oyunların içerisinde paket ve kutular yer alıyor. Gerçek para ödeyerek satın alınan bu paket veya kutulardan neler çıkacağı çoğu zaman belirtilmiyor ve bu yüzden oyuncular istedikleri item çıkana kadar sürekli para harcamak zorunda kalıyor. Apple, yenilediği kutu açma politikası ile buna bir son verecek.

Apple’ın açıklamış olduğu yeni kurala göre; geliştiriciler oyunlarındaki paket veya kutuların içerisinden hangi itemlerin çıkacağını ve bu itemlerin çıkma olasılığını net bir şekilde açıklamak zorunda.

Çoğu kesim tarafından kumardan farkı olmayan kutu açma olayının, bu sayede bir nebze de olsa önüne geçilmiş olacak gibi görünüyor. Apple, bu politikası ile akıllara Çin’i getirdi. Çin Hükümeti; geçtiğimiz Mayıs ayında yapımcıların oyundaki kutular içerisinden itemlerin çıkma ihtimalini belirtmesini istemişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz