Ana Sayfa iOS App Store yılbaşında rekor kırdı!

App Store yılbaşında rekor kırdı!

0

Apple, App Store’un Noel’den yılbaşına kadar rekor kırdığını açıkladı. Peki, App Store’da 7 günlük süreçte ne kadar harcama yapıldı?

Apple, bugün App Store için rekor kıran bir tatil sezonunun geçtiğini açıkladı. Cupertinolu dev, müşterilerinin Noel arifesinde başlayıp yılbaşında sona eren 7 günlük süreçte App Store’da toplamda 890 milyon dolar harcama yaptıklarını belirtti.

Yılbaşı, Apple’a yaradı

Apple şaşırtıcı bir şekilde, müşterilerinin yılbaşı günü 300 milyon dolarlık alışveriş yaptığını söylüyor. Yani App Store harcamaların neredeyse yarısı yılbaşı günü yapılmış.

Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, 2017 yılında iOS geliştiricilerinin 26.5 milyar dolar kazanarak 2016’ya göre yüzde 30’luk bir artış sağladığını söyledi.

Bu açıklama ile birlikte 2008 yılından bu yana geliştiriciler tarafından kazanılan toplam tutar 86 milyar dolara ulaşmış oldu.

Apple’ın Dünya Pazarlamacılığı Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, “App Store’un yeni tasarımından heyecan duyuyoruz. Müşterilerimizin yeni App Store sayesinde yeni uygulamalar ve oyunlar ile tanıştıklarını ve bundan keyif aldıklarını görüyoruz. Bu harika uygulamaları yaptık ve bu sayede insanların yaşamlarını değiştirmeye yardımcı olduk. Uygulamalarda katkısı olan tüm geliştiricilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Apple’ın duyurusunda son olarak ayrıca; App Store’da 2.000‘den fazla ARKit özellikli uygulama ve oyun bulunduğu da yer alıyor. iOS 11 ile gelen ARKit‘in bu yıl daha da ilgi göreceğini ve geliştiricilerden orijinal fikirlerin çıkacağını düşünüyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz